![]() |
Tahin Tatlısı Tahin Tatlısı MALZEME: 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 5 su bardağı un, yeterince su ve tuz. İç için: 1/2 paket katıyağ, 3 çorba kaşığı tahin. HAZIRLANIŞI: Unu bir kaba alın. Tuz ilave edip, azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapın. İlk bezeyi un ile mantı hamuru kalınlığında açın. Üzerine tahin ve eritilmiş yağ sürün. Rulo yapın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek sarın. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın. Buzdolabında yağının donması için bir süre bekletin. Açıkta kalan ucunu içe doğru döndürün. Çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açın. Bütün rulolar bitene kadar aynı işlemi yapmaya devam edin. Teflon tavada pişirin. Afiyet olsun |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:06 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.