![]() |
Soğanlı patates Soğanlı patates Malzeme: 1 kilo ufak boy patates, 1 kilo ufak baş soğan, 4-5 dilim ekmek içi, 3 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber. Yapılışı: Soğan ve patatesleri soyup yıkayın. Patatesleri tuzlu suda kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine soğanları da ekleyip 25 dakika pişirin. Fırına girecek bir kabı yağlayarak, üzerine pişirdiğiniz patates ve soğanları süzerek koyun. Yağı kızdırarak üzerlerinde gezdirin. En üste ekmek içini ufalayıp dökün. 10-15 dakika kadar fırına verin. Izgara veya kızartma etlerin ve tavukların yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:12 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.