![]() |
Sebzeli Omlet Sebzeli Omlet 6 yumurta, 1 patlıcan, 1 kabak, 2 diş sarımsak, 1 soğan, 3 domates, 1 dolmalık biber, 2 defne yaprağı yarım çay kaşığı toz kişniş, yarım demet maydanoz, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı sıvıyağ tuz, karabiber.Patlıcan ve kabakları küp şeklinde doğrayıp üzerine tuz serptikten sonra yarım saat bekletip soğuk su ile yıkayın. Sarımısakları ince ince doğrayın. Soğanı ince ince dilimleyin. Dolmalık biber ve domatesleri şeritler halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. 2 çorba kaşığı sıvıyağ tavada kızdırın. Sırasıyla patlıcan, kabak ve biberleri kızartıp bir havlu kağıt üzerine alın. Başka bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kızarttığınız sebzeleri ilave edip domates, sarımsak, maydanoz, kişniş, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavaya kapak kapatıp 10 dakika pişirin. Yumurtaları geniş bir kapta çırpın. Hazırladığınız sebzeli karışım soğuyunca ilave edip harmanlayın. Tereyağını teflon tavada eritin. Yumurtalı karışımı döküp tavanın tabanına yayılmasını sağlayın. Ateşi kısıp kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:46 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.