![]() |
Patlıcanlı cümbüş makarnası tarifi Patlıcanlı cümbüş makarnası tarifi 8 kişilik Hazırlama süresi 20 dakika Pişirme süresi 20 dakika Malzeme listesi 1 paket burgu makarna 250 gr orta yağlı kıyma 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış) 2 adet orta boy domates (tavla zarı doğranmış) 2 adet közlenmiş patlıcan (ya da hazır konservesi) 2 su bardağı yoğurt 3 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çay kaşığı tuz, karabiber Öncelikle makarnayı 10 bardak kaynayan tuzlu suyun içine aktararak, 9- 12 dakika kadar haşlanmaya bırakalım. Öte yandan bir tavada kıymayı ve zeytinyağını karıştırarak ateşin üzerine oturtalım. Bir taraftan sürekli karıştırarak kavururken, ince doğranmış soğanları ekleyerek 8-10 dakika pişirelim. Üzerine kuşbaşı formunda doğradığımız köz patlıcanları ekleyelim. Hiç vakit kaybetmeden domatesleri katıp, 5 dakika daha hep birlikte pişirelim. Tuz ve karabiberini de ilave edip, ocaktan alalım. Süzdürdüğümüz makarnayı patlıcanlı karışımla beraber harmanlayıp, bir servis tabağına aktaralım. Sarmısakla yoğurdu ayrıca bir tasın içinde karıştırıp, makarnanın etrafına gezdirerek yemeğimizi süsleyelim. Arzu ederseniz kırmızı pul biberle de süsleyerek servise sunabilirsiniz |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:42 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.