![]() |
Püreli hindi budu tarifi Püreli hindi budu tarifi Yapılışı: bir kasenin içinde yoğurdu, salçayı, sıvıyağı, tuzu ve karabiberi çatalla çırpın. Hindi butlarını bu sosa iyice bulayıp, 1 saat kadar sosta beklettikten sonra fırın tepsisine koyarak, 175 dereceye ayarlı fırında 60-75 dakika kadar pişirin. (Bu şekilde pişirirken bazen hindi kurur ve lezzetini kaybedebilir. Önerim, hindiyi pişirirken fırın poşeti ya da ağzı kapalı bir fırın kabı kullanmanızdır.) Öte yandan patatesleri sıcakken ezerek püre haline getirin. Patatesleri, orta boy bir tencerede erittiğiniz tereyağında. 2-3 dakika kavurun. Sütü ilave edip tuzunu ve karabiberini de serpiştirdikten sonra 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. Püreyi servis tabağına yayıp üzerine hindi butlarını dizerek haşlanmış brokoli ve kımızı biberle servise sunun. 6 kişilik Hazırlama süresi 20 dakika Pişirme süresi 60 dakika Malzeme listesi 2 adet hindi budu 5 adet orta boy patates (haşlanıp soyulmuş) 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber Terbiye sosu için 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz, karabiber |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:48 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.