![]() |
Reçelli Bisküvi Reçelli Bisküvi MALZEME: Yarım paket katıyağ, 1 su bardağı pudra şekeri, aldığı kadar un. İç için: 1/2 su bardağı döğülmüş fındık, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı şeftali reçeli. Üzerine: Pudra şekeri. HAZIRLANIŞI: Oda sıcaklığındaki yağı bir kabın içinde elinizle yoğurarak yumuşatın. Pudra şekerini ilave edin. Devamlı yoğurarak un ekleyin. Hamur toplanana kadar un ilave edin. Bu arada fındık ve tarçını karıştırın. Hamuru bir merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Bir çay bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesin. İlk yuvarlağın üzerine tarçınlı fındık karışımı ve reçelin tanelerinden koyun. Üzerine ikinci yuvarlağı koyun. Çatal ile kenarlarına şekil verin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 10 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:30 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.