![]() |
Çiğ Süt Kalitesinin Önemi Semineri 09.00-18.00 saatleri arasında devam edecek "Çiğ Süt Kalitesinin Önemi" başlıklı seminere ilk gün Türkiyeden ve dünyadan konunun uzmanı konuşmacılar katılacaklar. Seminer Tarım Bakanlığının katılımıyla düzenlenecek. SETBİR Başkanı Erdal Bahçıvan, Tetra Pak Türkiye Genel MüdürThomas Körmendi, Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Atamer seminerin konuşmacıları arasında yer alıyor. 2005 yılından itibaren uygulamaya girecek Türk Gıda Kodeksi kapsamında çiğ sütün kalitesinin sektördeki önemine ilişkin uzman düzeyinde bilgi ve görüş alışverişinde bulunulacak seminerin programı şu şekilde: PROGRAM4 Ekim: Ö Ğ L E D E N Ö N C E Saat Konuşmacılar Sunulacak Konular 9.00 Prof.Dr. Sami Güçlü (Tarım ve Köyişleri Bakanı) Açılış Konuşması 9.15 Thomas Körmendi (Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü) Sunum 9.30 Erdal Bahçıvan (SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı) Düşük kaliteli çiğ sütün üreticiler üzerindeki etkileri 10.10 Prof. Dr. Metin Atamer (Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı) Türkiyede çiğ süt kalitesi 10.30 Kahve Arası 11.00 Dr. Bernhard von Bockelmann Çiğ süt kalitesi, ısıl işlemin son ürüne olan etkileri ve son ürün kalitesi 11.45 William Smits (De Laval Pazarlama Müdürü) Çiğ süt kalitesi nasıl arttırılır?12.30 Öğle YemeğiPANEL TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ ÇERÇEVESİNDE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Oturum Başkanı: Melek Us SETBİR Genel SekreteriÖ Ğ L E D E N S O N R A 13.30 Mr. Jerzy Plewa (Polonya Tarım Eski Bakan Yardımcısı) AB ile üyelik müzakereleri aşamasında süt ve süt ürünleri alanında Polonya örneği 14.00 Dr. Halis Korkut (Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel MüdürlüğDaire Başkanı) Türk Gıda Kodeksinde çiğ süt üzerine yayınlanan tebliğler. Kodeksin uygulanmasında bugün gelinen aşama ve kodeksin yasal yaptırım gücü. 14.30 Tuluğ Gürakan (Dış Ticaret Müsteşarlığı AB Genel MüdürlüğDaire Başkanı) Türk Gıda Kodeksinin tamamıyla uygulamaya geçirilmesinden ve yasal yaptırımın sıkılaştırılmasından sonra beklentiler, AB ile üyelik müzakerelerinin başlamasının süt ve süt ürünleri dış ticaretine muhtemel etkileri, diğer aday ülkeler ile karşılaştırma 15.00 Kahve Arası15.30-18.00 Soru-Cevaplar ve Tartışma Yöneten : Melek Us Katılımcılar: Erdal Bahçıvan, Prof. Dr. Metin Atamer , Dr. Bernhard von Bockelmann, William Smits, Mr. Jerzy Plewa , Dr. Halis Korkut, Tuluğ Gürakan 5 Ekim: Saat Konuşmacılar Sunulacak Konular 9.00 Dr. Bernhard von Bockelmann ve Gösta Odelberg Ø HACCP ve QACP tanımları Ø Çiğ sütten son ürüne HACCP ve QACP Uygulamalarının Teorik Anlatımı Ø Pratik bir Alıştırma10.30 Kahve Arası 11.00 Dr. Bernhard von Bockelmann ve Gösta Odelberg 12.30 Öğle Yemeği 13.30-15.00 Dr. Bernhard von Bockelmann ve Gösta Odelberg Kaynak:Kadınvizyon |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:04 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.