![]() |
TTNET Vitamine Katılan Sayısının 100.000e Ulaştığı Bildiriliyor İnternet üzerinden öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerine destek olmak için düzenlendiği belirtilen TTNET VİTAMİN yarışması, TTNETin grup şirketlerinden IES ile birlikte hazırlanmış. Bilgisayar destekli etkinlik yarışması olan TTNET VİTAMİNe 20 Haziran tarihine kadar www.ttnetvitaminyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığının e-okul sisteminde yer alan ilköğretim okullarında 2007-2008 eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrenimine devam eden 6, 7 ve 8inci sınıf öğrencilerinin katılabildiği yarışmaya kayıt olmak için öğrencilerin T.C. kimlik numaralarını, okullarının isimlerini, öğrenci numaralarını ve bulundukları sınıfı sisteme girmeleri gerekiyor. "Matematik" ile "Fen ve Teknoloji" derslerinden seçilmiş konulardan her sınıfa özel sekiz etkinlikten oluşan yarışmada yer alan her bir etkinlik ise "öğrenme" ve "yarışma" olmak üzere iki parçaya ayrılıyor. Öğrenciler, etkinliklerin öğrenme parçasına istedikleri kadar giriş yapıp konular üzerinden geçebiliyor. Öğrenci hedefleri tamamladıktan sonra, ilgili etkinliğin yarışma parçası aktif hale geliyor. MEB eğitim müfredatına ve öğrencilerin okullarındaki eğitim düzeyinde elde ettikleri bilgi birikimlerine uygun olarak hazırlanan yarışmayı öğrencilerin bir defada bitirme zorunluluğu bulunmuyor. Hatta öğrenciler yarışma parçalarına en fazla 3 kere girebiliyor. 20 Haziran 2008 tarihine kadar devam edecek olan yarışmaya bugüne kadar Edirneden Ardahana kadar Türkiyenin her yerinden 100 bin öğrenci katılmış durumda. Etkinliklerin yarışma parçasında karşılaşacakları etapları doğru olarak tamamlayan öğrenciler, yanıtlama sürelerine göre dereceye girmeye hak kazanarak ödüllendirilecekler. Bu doğrultuda dereceye girecek öğrencilere, İngiltere ve NASAya bağlı İzmir Uzay Üssseyahati, dizüstbilgisayar, en önemlisi de öğrencilerin sınıflarına akıllı tahta, bilgisayar ve yazıcıdan oluşan eğitim destek paketi gibi değerli ödüller verilecek. Kaynak:Kadınvizyon |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:47 AM. |