![]() |
Bayram yemekleri rahatsız etmesin Yeditepe Üniversitesi Hastanesinden Diyetisyen Zehra Akören, sağlık açısından kurban bayramında beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek "Çok et yemek protein fazlalığına ve vücutta asit birikmesine neden olur. Benim önerim kurban etini akşam yerine öğlen yesinler ve üstüne tane kimyon, kişniş veya anason serpsinler." diyor. Kurban bayramında kaçınılmaz olarak çok fazla et yenmesi istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle fazla miktarda yenen kurban eti sağlığı olumsuz etkileyebiliyor. Sindirim sorunları olanların daha da çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Yeditepe Üniversitesi Hastanesinden Diyetisyen Zehra Akören, "Kurban bayramında özellikle kalp, damar ve şeker hastaları beslenmelerine çok dikkat etmeli. Bayramda yemeklerden sonra rahatsız olmamak için de birkaç şeye dikkat etmek yeterli" diyor. Zehra Akören, kurban bayramında sindirim sorunu yaşamamak için şu önerilerde bulunuyor: "Sindirimi kolaylaştırmak için de etin üzerine kimyon, kişniş veya anason serpilmesi mideyi rahatlatır. Ayrıca etleri kızartma veya kavurma yerine ızgara ya da fırında pişirmek sağlık açısından çok faydalıdır. Kırmızı et sindirimi zor bir gıdadır. Bu nedenle bayramda akşam öğünyerine öğlende et yenilmesini tavsiye ederim. Çünkakşam hazmetmesi daha zordur. Akşam hareket kabiliyeti de azaldığından kalbe ekstra yük getirir." Zehra Akören, fazla proteinin kanı asitleştirdiği için organların hızlı yaşlanmasına neden olduğunu belirterek "Eğer bayramın ilk 3 günporsiyon miktarını abarttıysanız bayramın son günkendinizi sıvı gıda rejimi ile detokslayabilirsiniz. Yürüş yapmayı ihmal etmeyin." dedi. Kaynak:Kadınvizyon |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:01 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.