![]() |
Uzmanlar İftarda Çorba Öneriyor Ramazanda leziz yemeklerle bezenen, eşin dostun içten sohbetiyle ısınan iftar sofralarında, dumanı üstünde çorbamıza kaşık sallamayı sabırsızlıkla bekleriz. Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan çorbalar, çeşitliliğiyle herkesin damak tadına hitap ederken, nesillerdir bizlere sağlık taşıyor. Beslenme uzmanları, Ramazanda iftar sofralarında tercih edilecek besinlerin, tok tutucu, insan sağlığı için gerekli besin öğelerini içeren, diyet lifi, vitamin ve mineral bakımından zengin olması gerektiğini belirtiyor ve iftarı çorbayla açmanın faydasını savunuyorlar. Çorba tüketimi; kahvaltıda, öğle ve akşam yemeklerinde daha sağlıklı bir beslenme dengesine olanak sağlar. Beslenme uzmanları, dengeli beslenmek ve aynı zamanda kalp hastalıkları, kanser ve obezite riskini en aza indirmek için yağ tüketiminin azaltılmasının gerektiğini vurgulamaktadır. Haftada 5–6 porsiyon çorba içmek, yağ tüketimini dengede tutmaya yardımcı olmaktadır. Çorba, lezzeti ve mutfak kültürümüzdeki yerinin yanı sıra faydalı içeriğiyle sağlığımız için oldukça yararlı bir besindir. Özellikle kilo vermeye çalışıyorsanız; öğününüzaçmak veya küçük bir atıştırma maksadıyla içilecek bir sebze çorbası, açlık hissini bastırmanın ve kalori alımını azaltmanın en güzel yoludur. Beslenme diyetlerinde çorba alımını artırmak, kilo verme süreçlerinde en büyük yardımcılardandır. Çorba, lezzeti ve zengin çeşitleriyle çocuklarınız için çok sağlıklı, büyüme ve gelişme çağındaki çocukların beslenmesi açısından son derece önemlidir. Sağlık uzmanları da çocuk beslenmesinde bebeklik döneminden büyüme çağına kadar çorba çeşitlerini mutlaka önermektedir. Türkiye hazır çorba içiyor Her zevke uygun olarak üretilen lezzetli, katkısız ve doğal hazır çorbalar, son yıllarda Türk halkı tarafından daha fazla tüketilmeye başlandı. Türkiyede 2004 yılında içilen her 100 çorbanın 17si hazır çorba iken, günümüze bu oranın 22ye yükselmiş olması, Türk tüketicisinin giderek daha fazla hazır çorba içmeye başladığının göstergesi. İşte Türkiyede hazır çorba ve çabuk çorba tüketimi rakamları: · Türkiye hazır çorba pazarının büyüklüğortalama 150 milyon YTL. · Günde 2.650.000 kase hazır çorba içiliyor. · İçilen her 5 çorbanın biri hazır çorba. · Her saniye 60 kase hazır çorba içiliyor. · Günde 40.000 bardak çabuk çorba içiliyor. · Çorba pazarı adet bazında yüzde 8, değer bazında yüzde 25 büyüyor. · Ramazanda hazır çorba satışları yüzde 80 artıyor. · Ramazanda hazır çorba tüketimi 2 katına çıkıyor. Kaynak:Kadınvizyon |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:50 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.