Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Yasemin Projesi Kadınları Sporla Tanıştı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=478988)

Bluesky24 08-04-2010 09:55 PM

Yasemin Projesi Kadınları Sporla Tanıştı

Yeni Kadın Girişimcilerin yetişmesine katkıda bulunarak, toplumun üretkenliğine destek olmak amacıyla geliştirilen Kadın Girişimini Destekleme Projesi "Yasemin" başladı. Proje kapsamında eğitim alan kadınların haftada en az bir kez Club Arorada fitness yapması gerekiyor. Bu kuralda eğitim programının bir parçası olarak uygulanıyor.

Kadıköy Belediyesi ve Marmara Grubunun katkılarıyla Club Aroranın sponsorluğunda hayata geçmekte olan Projede, dar gelirli ve eğitim düzeyi en fazla lise düzeyinde olan, yeni girişimci kadınların iş dünyasına kazandırılması hedefleniyor.

Bir girişimci eğitim süreci olan Yasemin Projesi eğitimlerine katılan 20 kadın, eğitimlerinin yanı sıra, Club Arorada haftada bir kez spor yapması programın bir parçası olarak yer alıyor. Böylece kadınlar iş dünyası hakkında vizyon kazanırken, bedenen de kendilerini formda tutmayı öğreniyorlar. Yasemin Projesi kurucularından ve aynı zamanda Club Arora kurucusu İrem Sözügeçer, girişimci adayı dar gelirli kadınların eğitimle birlikte spor yapma alışkanlığını da geliştirmelerinin önemini vurguluyor. Kendine değer veren, sağlığını, kişisel gelişimini önemseyen hanımların iş yaşamındaki başarılarının çok daha ilerilere taşınacağına inandığını belirtiyor.

Kadıköy Belediyesi ve Marmara Grubunun ortak yürüttüğYasemin Projesinin ilk adımı olarak, 18 ayda 60 kadına girişimcilik eğitimi verilecek. Yasemin projesi Marmara Grubunun "Kadın Girişimini Destekleme" programın 18 aylık bir pilot çalışmasıdır. Eğitimlere katılan kadınların kendi islerini kurmaları için gerekli is planlarını yapmaları sağlanacak. Kredisini geri ödeme kapasitesi olan, sağlam tabana dayanan, gerçekçi olarak yapılmış olan is planları için sponsorlar kanalıyla finansal destek sağlanacak.

Proje kapsamında verilecek eğitimlerle, kadınlara yapmak istedikleri isler çerçevesinde uzmanlar önerilerde bulunacak. (örneğin ayni isi yapmak isteyen bir kaç kişiyi ortak çalışmaya yönlendirmek gibi). Bazı isleri yapmak isteyen kadınlar, eğitim sonrasında öngördükleri isin kapsamını daha karlı olacağını düşündüğfarklı bir alana kaydırabilecek.

Projenin ilk pilot çalışma safhasına katılacak kadınlar Kadıköy Belediyesinin daha önce çeşitli eğitimlerini almış olan kişiler arasından proje grubu tarafından seçildi. Bu grup 4 aylık bir eğitim sürecine başladı.

Eğitimin ilerleyen aşamalarında girişimci kadınlara, başarılı is kadınları danışmanlık yapacak. Eğitimin bitiminde girişimci adayı kadınlar, danışmanlar yardımı ile is planlarını hazırlayacaklar.

Kaynak:Kadınvizyon

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:48 PM.