Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Sosyal Hizmet Uzmanları Türkiyedeki Çalışmalarını Tamamladı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=478787)

Bluesky24 08-04-2010 09:30 PM

Sosyal Hizmet Uzmanları Türkiyedeki Çalışmalarını Tamamladı
 










Mesleki değişim programı çerçevesinde gözlemler ve araştırmalar yapmak üzere Türkiyeye gelen Avrupalı ve Amerikalı dört sosyal hizmet uzmanı çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine döndüler. Sosyal Hizmetler Alanında Çalışanlar Derneğinin (SHAÇD) davetlisi olarak Türkiyeye gelen ABDli Emmy Tiddering, İsveçli Pia Sandin, İskoçyalı Isabella Bruce ve Fransız Marie Noelle ziyaretlerini 28 Mayıs tarihinde noktaladılar.



Uluslararası Dostluk Konseyinin (Council of International Fellowship-CIF) düzenlediği ve Türkiyede de SHAÇDnin desteklediği programla Türkiyeye gelen uzmanlar, dört hafta boyunca Ankara ve İstanbulda çeşitli sosyal hizmet kurumlarını, toplum merkezlerini, aile araştırma kurumunu, rehabilitasyon merkezlerini, ıslahevlerini, çocuk ve aile mahkemelerini, Hacettepe üniversitesi Sosyal Hizmet Yüksekokulunu, çocuklara, gençlere, yaşlılara hizmet ve eğitim veren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiler.



SHAÇD ve YÖRET tarafından ağırlanan Tiddering, Sandin, Bruce ve Noelle, genel olarak Türkiyede beklediklerinden fazlasını bulduklarını, Türk misafirperverliğinden ve gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirttiler. Uzmanlar, sosyal hizmet eğitiminin Ankarada sadece iki üniversitede verilmesinin yetersiz kaldığını fakat buna karşın eğitim kalitesinin yüksek olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, ülkelerinde Türkiye hakkındaki yanlış kanıları düzeltmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.



Türkiyede bulundukları süre boyunca üç ayrı ailenin yanında konuk olarak kalan sosyal hizmet uzmanları böylece Türk aile yapısını da inceleme olanağı buldular. Uzmanlar yaptıkları incelemeler sonucunda bir değerlendirme yaparak, toplumsal sorunların sosyal hizmet alanında çalışanlar tarafından ele alınmasının önemine değindiler. Çözümlerin sadece bir meslek grubundan beklenmemesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, sistemde önleyici ve geliştirici etkinliklerin planlanmasının önemini anlattılar.



Sokakta çalıştırılan çocukların Türkiyenin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Tiddering, Sandin, Bruce ve Noelle, bu durumdaki bir çocuğun ailesini suçlamak yerine, ailenin hangi koşullarda yaşadığını öğrenmenin ve çocuğun korunmasını sağlayacak altyapının sunulmasının gerektiğini ifade ettiler. Bu altyapının yalnızca ekonomik destekten oluşmadığını, iş ve ev temin etme, hatta uyum sorunlarıyla başetmelerı için psikolojik destek verme gibi konuları da içerdiğini vurguladılar. Uzmanlar ayrıca koruyucu aile kavramının ve uygulamalarının yaygınlaşmasının önemine de değindiler.



SHAÇDnin mesleki değişim programıyla her yıl hem Türkiyeden deneyimli eğitimci, psikolog ve sosyal hizmet uzmanları dünyanın farklı ülkelerindeki programlara katılıyorlar, hem de Türkiye yabancı ülkelerdeki sosyal hizmet uzmanlarını ağırlıyor.



www.yoret.org.tr

YÖRET (Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı), 1972de psikolojik danışmanlık ve rehberlik mesleğinin tanıtılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Vakıf, bu alanda yapılan araştırma ve uygulamalara katkıda bulunmakta; meslek elemanlarının kendi çabalarıyla ürettikleri yeni hizmetleri ve yaratıcı çalışmaları desteklemektedir.



Kaynak:Kadınvizyon


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.