![]() |
Kadınlar Hadi; Şimdi Girişimci Olmak Zamanı Maaşınız az "ama" çok çalışıyorsunuz "ama" kimse sizi takdir etmiyor, aksine yaptıklarınız gözükmüyor bile ya da başka bir iş arkadaşınızın yaptıkları sizin yaptıklarınızdan daha çok ortada, kendinizi satmayı mı beceremiyorsunuz ne.. Ya da başka bir senaryo.. çalıştığınız iş aslında yapmaktan hoşlandığınız iş değil "ama" maaşı iyi. Yapmak istediğiniz, vakit ayırmak istediğiniz bir şeyler var "ama" işiniz bütün vaktinizi alıyor. Bu müdür ve bu iş arkadaşları size uygun değil "ama" başka iş bulmak zor. Boşverin bahaneleri.. Yukarıda saydığım ya da saymadığım bir şekilde, iş hayatınızdan memnuniyetsizlik duyuyorsanız, neden devam ediyorsunuz ki.. gelin düşünmeye başlayın.. Kabul edin.. Bu şartlar sizi mutsuz ediyor. Ama kendinize güveniyor musunuz? Kendi işinde çalışmanın rahatlığı, istediğin saatte çalışmak, fikrinizin karşılanması ya da çalışmalarınızın değerlendirilmesi konusunda endişeye son, rekabet de yok. Ama, girişimci olmak için 2 şeye ihtiyaç var; 1. para kazanılacak bir iş olanağı ve 2. cesaret. Cesaretiniz yoksa yapabileceğimiz bir şey yok. Zaten baştan kaybetmişsiniz demektir. Ama varsa, o zaman ne tür bir iş yapabileceğinizi araştırmaya başlayın. Yapacağınız iş, "ben bunu yapmak istiyorum" başlığı yerine "ben bunu yapmak istiyorum ve bu şu anda para yapar" denen bir iş olmalıdır. Dünya bir değişimden geçiyor. Artık "mobil çalışanlar" ya da "home-office" yani evden çalışanlar dönemine girdik. Eğer yatırım yapacak, bir ofis açacak paranız yoksa bile, böyle bir dönemde yaşamanın verdiği avantajları kullanabilirsiniz. Yapacağınız iş, halen yaptığınız işin evden yapılması olabilir. Yani "freelance" olarak adlandırılan "serbest saatli" yani günlük belli saat karşılığı ya da iş başına modeller olabilir. Bu konuda yazmaya ve kendi işinizi kurmak için nelere ihtiyacınız olduğunu anlatmaya devam edeceğim. Ama siz de kendi hikayelerinizi anlatarak başkalarına yardımcı olabilir ya da bu konudaki sorularınızı sorabilirsiniz. Maillerinizi bekliyorum. info@kadinvizyon.com Kaynak:Kadınvizyon |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:07 AM. |