Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Klonlanmış domuzlar organ nakli için sıra bekliyor! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=478473)

Bluesky24 08-04-2010 08:46 PM

Klonlanmış domuzlar organ nakli için sıra bekliyor!
 


Noel gecesi dünyaya gelen 5 sevimli domuz, kendilerinden birkaç yaş büyük olan ve tarihe klonlanmış ilk hayvan olarak geçen Dolly'nin ardından klonlananlar listesine geçtiler.

Noel, Angel, Star, Joy ve Mary adındaki bu beş domuz, İskoç bazlı PPL Therapeutics isimli bir firmanın ürünleri. Organ naklinin sağlanması amacıyla dünyaya getirilen domuzlar, eğer istenilen sonuçlar sağlanırsa bilim dünyasında çığır açacak.

Birçok hasta için umut ışığı olan hayvandan insanlara yapılacak organ naklinin, başarılı sonuçlar vermesi halinde seri üretime geçilebilir. Şu an için organ nakli yapılacak hastanın bu yeni organ ile ne kadar yaşayacağı bilinmese bile, hayvandan temin edilen organların insan vücuduna yapay organlardan çok daha çabuk uyum sağlayacağı kesin.

Özellikle, kalp hastaları için son derece umut verici bir gelişme olan kalp naklinin yanı sıra domuzlar diabet ve alzheimer, parkinson gibi sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde de kullanılacak. Uzmanlar, şu anda yalnızca Amerika'da 75 bin kişinin organ beklediğini ve ve hergün 16 kişinin bu bekleyiş sırasında yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Virüs endişesi...

Lehman Brothers'dan biyoteknoloji analisti İan Smith, hayvandan insana gerçekleştirilen organ naklinin şu an bilinmeyen ancak yıllar sonra çıkabilecek bazı sorunlu sonuçlarının olabileceğine işaret ediyor. Virüs riskinin bugün hiç sorulmayan bir soru olduğunu belirten Smith, bu sorunun nakil işleminin üzerinden yıllar geçene kadar da sorulmayacağını ifade ediyor.

Smith'in ynı sıra kimi bilimadamları da nakil işleminin, kişiye virüs bulaştırma riski olduğunu ifade edip, konuyu bir de tıp etiği olarak ele almak gerektiğini belirtiyor.

Domuzların nasıl bir risk taşıdığı, ileride sağlıklı sonuçlar verip veremeyeceği tartışılsa da son çare olarak nakil işlemini gerçekleştirmek isteyen hastaların sayısının çok yüksek olacağı bir gerçek.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.