![]() |
Yumurta kolesterolün kana karışmasını engelliyor Yumurta sarısında bulunan lesitin bileşiğinin vücudun kolesterolü emmesini önlediği saptandı. ABD'de yayımlanan Journal of Nutrition Dergisi'nde yer alan araştırmaya göre, hayvansal ve bitkisel dokularda bulunan yağ asidi, fosforik asit ve kolinden oluşan bir bileşik olan lesitinin işlevine ilişkin bu sonuç, fareler üzerinde yapılan denemelerde elde edildi. Kansas Üniversitesi araştırmacıları, farelerin insan fizyolojisine yakın olduklarını, lesitinin insanlarda da aynı sonucu ortaya koyabildiğini söylediler. Dr. Sung Koo, daha önce yapılan birçok araştırmada, yumurta ile kolesterol arasında ilişki bulunmamasının nedeninin lesitinden kaynaklanabileceğini belirtti. Araştırmacılar, yumurtanın içindeki bileşiğin kolesterolün yüzde yüz emilmesini önlemediğini, ancak önemli miktarda kolesterolün kana karışmamasını sağladığını düşünüyor. Kolesterolün vücut tarafından az miktarda emilmesi sayesinde, kana karışan kolesterol miktarının da azalacağına dikkat çekiliyor. Son araştırmada, yumurtadan kaynaklanan kolesterolün önemli miktarının kana karışmadığı bilimsel olarak gözlendi. Bu sonucun ayrıca, kolesterol için yeni bir ilacın üretilmesini gündeme getirdiği kaydedildi. Dr. Koo, kalıtsal kalp hastalığı bulunmayanlar ve kolesterol oranı normal olanların günde bir-iki yumurta yiyebileceklerini söyledi. Yumurtanın yüksek kalitede protein içerdiğine dikkat çeken uzmanlar, aynı proteinin balık, et ve sütte bulunduğuna işaret etti. Yumurtanın ayrıca A, E, B, B-6, B-12 ve folate vitaminleri içerdiği, bu vitaminlerin kalp hastalığı riskini azalttığı biliniyor. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:31 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.