![]() |
Yediklerinize dikkat ediyor musunuz? Beslenme alışkanlıkları ile kanser arasındaki ilişki, kadınlarda yüzde 60, erkeklerde ise yüzde 40'larda. Ancak buna rağmen bilinçsizce besleniyor ve sağlığımızı tehlikeye atıyoruz. Ankara İl Sağlık Müdürü Taner Gökçınar, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, beslenmenin, insanlık tarihi boyunca toplumların yaşam standartlarından etkilenen ve bu standartları yansıtan en önemli veri oluğunu belirtti. Bazı toplumların bu önemli göstergeyi sağlık ilkeleri doğrultusunda kaliteli tutarken, bazı toplumların da beslenmek adına yetersiz ve dengesiz beslenmeye yöneldiklerini ifade eden Gökçınar, beslenmenin yaşamın her döneminde sağlığın temelini oluşturduğunu vurguladı. Dünya toplumlarının pek çoğunun toplumsal sağlığı olumsuz yönden etkileyen beslenme alışkanlılarının tehdidi altında olduğuna işaret eden Gökçınar, yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkan kroner kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerinin bugün dünyada ölüm nedenlerinin başında geldiğini kaydetti. Gökçınar, beslenme alışkanlıkları ile kanser arasındaki ilişkinin kadınlarda yüzde 60, erkeklerde ise yüzde 40 olduğunu ifade etti. Beslenme kalitesinin düşmesinin sadece besin maddelerinin yetersiz ve dengesiz alınması ile ilgili olmadığını söyleyen Gökçınar, ürünlerin satın alınmasından sofraya gelene kadar geçirdiği çeşitli yanlış aşamaların da yetersiz ve dengesiz beslenmeye neden olduğunu belirtti. Gökçınara göre sağlık problemine neden olabilen hatalar şöyle: Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satın alınması Besin maddelerinin hazırlanmasında temizlik kurallarına uyulmaması yanlış pişirme yöntemlerinin kullanılması İçeriğinde zararlı katkı maddeleri bulunan ürünlerin tercih edilmesi Hızlı ve fazla yemek yeme alışkanlıkları Çok kalorili gıdaların tüketilmesi |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:14 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.