![]() |
Ergenler cinsel eğitime önem veriyor Milli Eğitim Bakanlığı ile Procter & Gamble firmasının ortaklaşa yürüttüğü "Ergenlik Dönemi Değişim Projesi" çalışmalarında, öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun cinsel eğitimi benimsedikleri ortaya çıktı. Procter & Gamble Dış İlişkiler Müdürü Mine Enüstün, Nevşehir Dedeman Oteli'nde devam eden 2. Uluslararası Adolesan ve Sorunları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen projelerle, 1992-1999 yılları arasında 2.5 milyon ergenin değişim dönemleriyle ilgili eğitimlerine katkıda bulunulduğunu kaydetti. Ergen dönemdeki (10-15 yaş grubu) eğitim çalışmalarının yanı sıra bazı araştırmaların da yapıldığını belirten Enüstün, ilköğretim kurumlarının 6, 7 ve 8'nci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin, ruhsal ve zihinsel değişimler, üreme sağlığı ve bebeğin anne karnındaki gelişimi, kadın üreme organları, kızlarda adet dönemi ve AIDS ile ilgili bilgilerinin de değerlendirildiğini söyledi. Yüzde 77'si bebeğin anne karnındaki gelişimini bilmiyor Mine Enüstün, 1999-2001 yıllarını kapsayan ve 9 ilde 491 bin 788 öğrenci arasında yapılan araştırmada, kız öğrencilerin yüzde 29'unun kadın üreme organlarından hiçbirini bilmediği belirlenirken, eğitim çalışmalarıyla bu oranın yüzde 7'ye düştüğü bildirildi. Enüstün, yine kız öğrencilerden yüzde 77'sinin, bebeğin anne karnındaki gelişiminin nerede olduğunu bilmezken, eğitim çalışmaları sonucunda bu oranın yüzde 23'e düştüğünü bildirdi. Erkek öğrencilerde de yüzde 70 olan bu oranların, eğitimden sonra yüzde 16'ya gerilediğini belirtildi. Enüstün, AIDS ile ilgili araştırmada da, bu hastalığın cinsel yolla bulaştığını söyleyen erkek öğrencilerin oranının yüzde 87'den yüzde 90'a, kız öğrencilerin oranının da yüzde 85'den yüzde 89'a ulaştığını kaydetti. Mine Enüstün, 2001-2002 eğitim-öğretim döneminde 11 ilde daha 650 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:04 PM. |