Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Besinler ve faydaları... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=478267)

Bluesky24 08-04-2010 08:17 PM

Besinler ve faydaları...
 


Ekmek ince dilimlenip kızartılırsa besleyici değeri azalır.







Konserve salçalarınızı açtıktan sonra, cam bir kavanoza koyarak serin yerde

saklayınız.







Yeşil salatalara limon ve sirke eklendikten sonra bekletilirse A ve C vitamini

değerleri azalır.







Nohut, mercimek ve kuru fasulye gibi besinler iyice pişirildiklerinde hem

protein değerleri artar hem de sindirimi kolaylaşır.







Yoğurdun suyu atılırsa vitamin değeri azalır.







Kapakları hafifçe dışarı doğru bombelenmiş konserveler kesinlikle alınmamalıdır.







Yumurta çok fazla kaynatılır ya da çiğ yenirse vitamin değeri azalır.







Meyveler kesildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse vitamin değeri

azalır.







Mayalandırılmadan yapılan ekmeğin besleyici değeri, mayalanmış ekmekten daha

azdır.







Pekmez baldan daha besleyici ve fiyatı daha ekonomiktir.







Kuru besinlerin nemli ortamlarda saklanması küf oluşumuna neden olur.







Soğan kuru, serin ve hava akımı olan yerlerde, patates ise serin, kuru fakat

hava akımı olmayan yerlerde saklanmalıdır.







Kahve içmek istediğinizde cappuccino gibi yağlı süt kullanılarak yapılan

kahveler yerine, filtre kahve tercih ederseniz daha az kalori almış olursunuz.







Dışarıda yemek yerken salatalarınızın sossuz olmasına özen gösterin. Çünkü

mayonez soslu bir tabak salata yaklaşık 350 kaloridir.







Brokoli çok aşırı tüketildiği zaman ciddi gaz problemine yol açabilir.







En iyi brokoli pişirme yöntemi, vitamin değerini yitirmemesi açısından kısa

süreli haşlamak ya da buharda pişirmektir.







Brokoli, çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesini önler, ayrıca hücre

DNA sına zarar veren serbest radikalleri zararsız hale getirir ve bağışıklık

sistemini güçlendirir.







Bol miktarda potasyum, demir, A ve B vitamini içeren üzüm yüksek tansiyonu

düşürür, kan yapar, ülser ve gastrit romatizma gibi rahatsızlıklara iyi gelir,

böbreklerdeki kum ve taşın düşmesine yardımcı olur ve kalbi kuvvetlendirir.







Kara üzüm suyu kırmızı şarap gibi kalp için koruyucu etkiye sahiptir.







Üzüm çekirdeği çok güçlü bir antioksidandır.







Menopoz ve andropoz dönemlerinde doğru beslenmiyor, spor yapmıyor ve uykunuza

dikkat etmiyorsanız yapılacak botoks ve cerrahi uygulamalar bile yeterince

etkili olmayacaktır.







Zeytinyağı 15 – 18 derecede karanlık bir ortamda ve şişede saklanmalıdır.







Düzenli yürüyüş yaptığınız zaman artan mutluluk hormonu yeme ataklarınızı

önleyerek kilo vermenize yardımcı olur.







Badem içinde bulunan kalsiyum, demir, potasyum, çinko, magnezyum ve A,B,C,E

vitaminleri sayesinde kolesterolü düşürür, kan şekeri seviyesini ayarlar ve hem

zihinsel hem de bedensel yorgunluğu giderir.







Muz, kan basıncının düşürülmesini ve içindeki potasyum ve sodyum ile hücre ve

kas gelişimini sağlar. Ayrıca alerji tedavilerine destek olur ve vücudun su

dengesini ayarlar.







Havuç, kan yapıcı, ishal giderici, peklik önleyici karaciğeri kuvvetlendirici

bir besindir.







Ton balığı A,B,D,E ve K vitaminleri ve selenyum, kalsiyum, demir, fosfor,

içerikleri ile yüksek tansiyon ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir.







Mandalina yoğun miktarda içerdiği C vitamini ile kansere yakalanma riskini

azaltır, ayrıca hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.







Ceviz damar koruyucu, cildi temizleyici, ishal kesici ve kan dolaşımını önleyici

etkiye sahiptir.







Nar suyu, C ve E vitamini potasyum, magnezyum içerir ve bağışıklık sisteminin

güçlenmesini sağlar, vücudu toksinlerden arındırır.







Bir bardak nar suyunun antioksidan özelliği, 10 bardak yeşil çay ve 2 kadeh

kırmızı şarap ile aynı seviyededir.







Vişne suyu, A vitamini ve potasyum içerir. Ateş düşürür, susuzluğu giderir, mide

ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.



Elma suyu, B3 ve E vitamini, pektin ve potasyum içerir. Kan şekerini kontrol

altında tutar, baş ağrısına iyi gelir, kolesterolü düşürür.





Portakal suyu B ve C vitaminleri fosfor, potasyum içerir ve bir bardak portakal

suyu günlük C vitamini ihtiyacının % 50 sini karşılar. Antioksidan özelliği ile

kalbi korur. Tansiyonun dengelenmesini sağlar, hazmı kolaylaştırır.





Lavinia Estetik ve Zayiflama Merkezi / Etiler



(0212) 284 83 24 ve 269 28 41





www.lavinia.com.tr


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.