![]() |
15 Dakikada Yemek Hazır! 15 Dakikada Yemek Hazır! İşten yeni geldiniz ya da yemek yapmaya zamanınız yok! Dışarıdan yemek çağırıp dakikalarca beklemek yerine 15 dakikada lezzeti bir yemek hazırlamak istemez miydiniz? Verda Çakan Sebzeli ve Kepekli Makarna Malzemeler: Yarım paket Pastörize krema Yarım paket kepekli makarna 1 havuç, 2 yeşilbiber, 300g mantar, Tuz, karabiber 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı Kepekli makarnayı bol suda haşlayın. Sonra, derin bir tavaya sıvıyağ koyup önce uzun ince parçalar şeklinde kestiğiniz havuçları koyup kavurun. Yıkanmış ve ikiye doğramış mantarları, biberleri tavaya ilave edin ve 5 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun. Kremayı ekleyip 2-3 dakika kadar daha karıştırın. Haşladığınız kepekli makarnayı süzüp tavaya dökün ve 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Servis etmeden önce tuz, karabiber, kekik ve pul biber gibi baharatları damak tadınıza göre serpebilirsiniz. Izgara Pizza Malzemeler: Fırından alabileceğiniz pizza hamuru ya da az malzemeli dondurulmuş pizza 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3 bardak dolusu rendelenmiş mozarella peyniri Çekirdekleri çıkartılmış ve küçük parçalara kesilmiş 2 domates Hazırlanışı Tavanızı zeytinyağı sürerek kısık ateşte ısıtın. Pizza şekline getirdiğiniz hamurunuzu tavaya koyun ve kızarmasını bekleyin. Sonra öteki yüzünü çevirin. Bir kaşık zeytinyağını pizzanın üzerinde gezdirerek dökün. Bir bardak rendelenmiş mozarellayı serpin. Domateslerinizi yerleştirin ve kalan mozarellayı tekrar serpin. Peynirlerin erimesi için bir dakika kadar kapakla pizzanın üstünü kapatın. Kapağı açtıktan sonra pizzayı kendi damak tadınıza göre 3-4 dakika kadar kısık ateşte bekletebilirsiniz. Ve işte pizzanız hazır! Sebzeli ve Kırmızı Şaraplı Risotto Malzemeler: Bir su bardağı pirinç 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı karabiber Yarım demet ıspanak Yarım çay bardağı kırmızı şarap 2 su bardağı tavuk suyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri Rendelenmiş yarım beyaz soğan 1 çay kaşığı safran Hazırlanışı Tencerenize zeytinyağı koyun, rendelenmiş soğanları ekleyip kısık ateşte karıştırın. Pirinci ekleyin ve yaklaşık bir dakika daha karıştırıp kavurun. Sonra safranı serpin ve 1-2 dakika kadar kavurmaya devam edin. Kırmızı şarabı ekleyin ve pirinç lapa kıvamına gelene kadar pişirin. Tavuk suyunu ekleyin ve 15 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Pirinçler lapa kıvamını alıp suyunu çekince tereyağını ve parmesanı ekleyin. Kaynak: Joy Dergisi |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:43 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.