![]() |
Prebiyotik Etki Günlük lif ihtiyacımız 20-35 gr.'dır ve bunun karşılanması için gün içinde sebze-meyve, kepekli ürünler ve kuru baklagillerden en az 3-4 porsiyon yenmesi gerekiyor. Sebze, meyve ve tahıllarda doğal olarak bulunan lifler bağırsaktaki yararlı bakterileri uyararak, prebiyotik etki sağlamaktadır. Prebiyotik maddeler, sindirim sistemi boyunca vücutta emilmeden kalın bağırsağa gelen ve kalın bağırsaktaki yararlı bakterilerin gelişimini ve aktivitelerini olumlu yönde etkileyen maddelerdir. Prebiyotik etki, ihtiyacımız olan bu liflerin; Vücutta kalsiyum emiliminin arttırılmasına, Yağ metabolizmasının ve mide-bağırsak sistem fonksiyonlarının düzenlenmesine, Zararlı maddelerin emiliminin engellenmesine, Kan şekerini ayarlayarak veya kontrol ederek diyabetik problemlerin önlenmesine, Kolesterolün ayarlanmasına ve kontrol edilmesine, Kanserin önlenmesine katkı sağlamaktadır. Ancak günlük beslenmemizde sebze-meyve, kepekli ürünler ve kuru baklagillere her zaman ve yeterli miktarda yer vermiyoruz. Bu nedenle de günlük lif ihtiyacımızın karşılanmasında sorunlar yaşıyoruz. İşte bu noktada lif içerikleri arttırılmış Ülker Mavi-Yeşil Light ın lifli bisküvi ve kepekli kekleri günlük lif ihtiyacımızın karşılanmasına katkıda bulunmaktadır. Özellikle Ülker Mavi-Yeşil Light Limon Lifli Bisküvi, Elma Lifli Bisküvi, Kakaolu Kepekli Kek, Vanilya Aromalı Kepekli Kek ve Meyveli Kepekli Kek yüksek oranda lif ve oligofruktoz içerdikleri için bağırsaklar için çok faydalıdırlar. Aynı zamanda sağladıkları prebiyotik etki sayesinde, kansere, şeker hastalığına, kalp hastalıklarına ve kabızlık sorununa karşı koruyucudurlar ve düşük yağ, şeker ve enerji oranlarıyla kilo vermenize, kilonuzu korumanıza ve daha sağlıklı olmanıza da yardımcı olmaktadırlar. Kaynak: Kaynak:Maviyesil |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:44 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.