![]() |
Tarhana Çorbası Tarifi MALZEMELER: -Yarım kg. yoğurt -3 olgun domates -3 salçalık biber -3 soğan -7- 8 sivri biber -Tuz -Aldığı kadar un YAPILIŞI: 1- Domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna tuz ve yoğurt konup karıştırılır. 2- Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür. 3- Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur. 4- 10- 12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür. 5- Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür. En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır. TARHANA PİŞİRİLİRKEN: a-Dört kişi için 4 çorba kaşığı tarhana ılık su ile ıslatılır. b-İki çorba kaşığı sıvı yağ ile bir kaşık kıyma kavrulur. İstenirse kaşığın ucu ile salça konur. c-5 su bardağı su ile birlikte ıslatılmış tarhana ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Tuz atılır. Ateş kapatılıp tencere kapağı örtülür. Not: Tarhana hamuruna ayva kabukları da konursa hoş kokulu ve mayhoş olur |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:24 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.