![]() |
İçili Köfte Tarfi Kullanılacak Malzemeler Şunlar İçini yapmak için ½ Kg Yağlı Kıyma 5 Adet Soğan (ince doğranmış olmalı) 1 Çay kaşığı Pulbiber 1 Çay Kaşığı Karabiber 100 gr Cevizin içi 1 Paket Margarin Yeteri kadar Tuz Dışı İçin Gerekli Malzemeler: ½ Kg İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma 250 gr İnce Bulgur Biraz Tuz 1 Adet Rendelenmiş Soğan 1 Tatlı Kaşığı Salça Sos İçin: 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Tatlı Kaşığı Salça 1.5 Su Bardağı Su Tuz Yemeğin Tarifine geçelim ilk olarak içli köftenin içini hazırlayalım. Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralım. Soğanlar sarardığında ceviz ve biberleride içine karıştırın. Bir müddet hepsini kavuralım. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bekletin. Şimdi dış malzemeyi hazırlayalım. Tüm malzemeyi karıştıralım. Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.(Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın) Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. Şekilde gördüğünüz gibi dış eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim. Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım. Tencerede yağı eritelim. Salça ve su ilave edelim. Kaynayınca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haşlayalım. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:56 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.