![]() |
Giritli Giritli restoranlarının ilki 1996 yılında Bodrum'da açıldı. Aynı zamanda restoranların şefi de olan Ayşe Şensılay'ın tamamen kendi çabasıyla açtığı bu ilk restorandan sonra, 2002'de Ankara'da, 2003'de de İstanbul'da Ahırkapı'da, Armada Otel bünyesinde birer restoran daha faaliyete geçti. Son olarak da Giritli İstanbul'un yakınında, yemeğin yanı sıra eğlencenin de düşünüldüğü Giritli Buzukia hizmete girdi. İstanbul'daki Giritli restoran, restore edilmiş eski bir Sultanahmet evinde keyifli mezeleri ve taptaze balıklarıyla hizmet veriyor. Girit in meşhur otlarını, salata ve kavurmalarını yapıyorlar. Cibes, turpotu, hardalotu, radika, arapsaçı salataları, baharda taze asma yaprağı ve yazbaşında kabak çiçeği, fava, enginarla taze iç bakla, çekişte denilen girit zeytini, kokulu otlarla marine levrek, kıyılmış çağla ile koyu cacık kıvamında semizotu çok çeşitli mezelerinden bazıları. Giritli İstanbul Keresteci Hakkı Sokak (Armada Otel Yanı) Cankurtaran/Ahırkapı/İstanbul Telefon: 0212 458 22 70 Giritli Ankara Kuleli Sokak No: 28 Gop/Ankara Telefon: 0312 447 62 30 Giritli Bodrum Yalı Mevkii Türbükü/Bodrum Telefon: 0252 377 61 34 Web: http://www.giritlirestoran.com Kaynak: Kaynak:Maviyesil |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:34 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.