Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   PIRASA NE KADAR YARARLI BİR SEBZE ? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=474804)

Bluesky24 08-04-2010 11:35 AM

PIRASA NE KADAR YARARLI BİR SEBZE ?
 




PIRASA, her derde deva bir sebze



Çok ucuz olduğu şu mevsimde bol bol tüketeceğimiz pırasayı gelin tanıyalım.



PIRASA,hemen her hastalık için hazırlanan diyet listelerinde sık



kullanılabilen bir sebze. İçindeki besin öğeleri dağılımı- özellikle



vitaminler ve mineraller- oldukça dengeli. Süt ve süt ürünlerini



sevmeyenler, kalsiyumun orta dereceli kaynağı olan sebze ve meyveleri



sofralarından eksik etmemeli. Bir tabak pırasa yaklaşık olarak, 100



gram yoğurt kadar kalsiyum içerir.

PIRASA, kanser koruyucu kükürtlü sebzelerdendir. İçindeki kükürtlü maddeler, protein, yağ, vitamin gibi bir gruba dahil değildir.







Bunların beden çalışmasındaki etkinlikleri de tam olarak bilinmemektedir. Ancak,



kükürtlü madde içeren sebzeler, bedende kanser yapıcı dediğimiz



kimyasal kanserojenlerin oluşumunu önler. Bununla da kalmayıp, vücuda



giren kanserojenleri de etkisizleştirir ve kanser hücrelerinin



çoğalmasını yavaşlatırlar.

Özellikle sigara içenlerin, kirli havalı kentlerde oturanların;



pırasa, soğan, sarımsak, lahana gibi soğansı ve kükürtlü besinleri



fazlaca tüketmeleri gerekmektedir.

PIRASA, sebzeler arasında en düşük kalorili, besleyici değeri



yüksek sebzelerden biri. Kanser koruyucu özelliği ve her bütçeye uygun



fiyatıyla, bu mevsimde sofralarımızda sıklıkla kullanacağımız bir sebze



PIRASA.

İşte, sizlere güzel bir pırasa yemeği tarifi, afiyet olsun.

Kıymalı PIRASA

Malzemeler



Ø 1 kilo pırasa



Ø ½ kilo havuç



Ø 100 gram kıyma



Ø 1 kahve fincanı pirinç



Ø 1 küçük soğan



Ø 1 yumurta



Ø ½ çay bardağı zeytinyağı



Ø Limon ve tuz

Yapılışı :







Kıyma yağla kavrulur, soğanlar içine atılır ve hafifçe



çevrilir. Temizlenip, küçük doğranmış havuçlarla, pırasalar bu karışıma



eklenir. Sebzeleri örtecek kadar su konulur. Pırasalar yumuşayınca,



ayıklanmış, yıkanmış pirinç eklenir. Ayrıca bir kasede limon ve yumurta



çırpılıp terbiye yapılır. Pirinçler pişince karışıma eklenip, bir taşım



kaynatılır. Yemek biraz dinlendirilip, ılık olarak servis yapılır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:50 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.