Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İlginç Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=367)
-   -   Risale-i Nur ve Bilinçaltı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=624472)

icazet 05-11-2014 08:07 PM

Risale-i Nur ve Bilinçaltı
 
ilgilenenlerin bileceği üzere risalei nur okumak biyerden sonra, bir zamandan sonra farklı bir hal alıyor. zihin hararet yapıyor ve ilginç bir boşluk hali vukuu buluyor.
Anlamasanızda okuyun!
Çünkü bediuzzaman hz (k.s) hipnotik bir dil kullanmıştır. risale-i nur içerisinde yer alan ifadeler doğrudan bilinçaltını muhatap alır.
''İşte intizamsızlık içinde kemâl-i intizamı gör, ibret al. -1-'nin bir sırrını bil.''

''Evet, o zamandan beri nurunu neşreden ve mürûr-u zaman ile ulûm-u müteârife hükmüne geçen ve sâir neyyirât-ı İslâmiye ile parlayan ve Kur'ân'ın güneşiyle gündüz rengini alan bir vaziyet ile; yahut sathî ve basit bir perde-i ülfet ile baksan, elbette herbir âyetin ne kadar tatlı bir zemzeme-i i'câz içinde, ne çeşit zulümâtı dağıttığını hakkıyla göremezsin ve birçok envâ-ı i'câzı içinde, bu nev-i i'câzını zevk edemezsin.
Kur'ân-ı Mu'cizü'l-Beyânın en yüksek bir derece-i i'câzına bakmak istersen, şu temsili dinle, bak. Şöyle ki:
Gayet yüksek ve garip ve gayetle yayılmış acîb bir ağaç farz edelim ki, o ağaç, bir perde-i gayb altında, bir tabaka-i mestûriyet içinde saklanmış. Mâlûmdur ki, bir ağacın, insanın âzâları gibi, onun dalları, meyveleri, yaprakları, çiçekleri gibi bütün uzuvları arasında bir münâsebet, bir tenâsüb, bir muvâzenet lâzımdır. Herbir cüz'ü, o ağacın mahiyetine göre bir şekil alır; bir sûret verilir.
İşte, hiç görünmeyen (ve hâlen görünmüyor) o ağaca dâir biri çıksa, bir perde üstünde onun âzâsına mukabil birer resim çekse, birer hudud çizse, dalından meyveye, meyveden yaprağa, bir tenâsüble, bir sûret tersîm etse ve birbirinden nihayetsiz uzak mebde' ve müntehâsının ortasında uzuvlarının aynı şekil ve sûretini gösterecek muvâfık tersîmâtla doldursa, elbette şüphe kalmaz ki, o ressam, o gaybî ağacı, gaybâşinâ nazarıyla görür, ihâta eder; sonra tasvir eder.''
Evet, bu örneklerde görüldüğü üzere 'bak, gör, dinle' şeklinde kalıplarla 'ey nefsim, ey malum vb ' seslenmelerle okuyanı kendine hedef aldırır. Anlatılan hikayeler bizzat görüntü ve eşya zeminine oturtulup birtakım bilgiler eterik alemden, bilinçaltı aleminden bu aleme akar. dolayısıyla bu kelimeler ile yapılacak olumlamalar, telkinler inanılmaz şekilde ve keskin etki eder. Gazali, mevlana vb erenler de bu dil kalıplarını kullanmışlardır. ''Ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol.''

Bir şekilde istifade etmeniz dileğiyle.

seniha. 06-11-2014 08:06 PM

Cevap: Risale-i Nur ve Bilinçaltı
 
risale-i nur'un bilinçaltını temizlemede etkili olacağına inanıyorum. bir ara her gün hüve risalesini okuyordum. faydasını gördüm. iletişim için hüve risalesi tavsiye ediliyor.

firari2010 02-11-2015 12:13 AM

Cevap: Risale-i Nur ve Bilinçaltı
 
kafayı yemişsinizcilgin897

maviinci 02-11-2015 10:18 PM

Cevap: Risale-i Nur ve Bilinçaltı
 
Alıntı:

firari2010 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 856395)
kafayı yemişsinizcilgin897

lütfen alçaklaşmayalım.. :) haddimizi bilelim, çizmeyi aşmayalım vs vs vs...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.