![]() |
İki Parmakla Göz Kapatma Metodu-Dave Elman İki Parmakla Göz Kapatma Metodu İki parmakla göz kapatma metodu hipnoz elde etmek için şu ana kadar tasarlanan en hızlı tekniktir. Bu, Doktor H. Bernheim ve Dr. Leibault’un yetmiş yıl (Dave Elman’ın bunu Altmışlı yılların başında yazdığını göz önünde bulundurun) önce kullandığı tekniğin geliştirilmiş halidir. Onlar bunu on dakikalık formatıyla kullandılar. Fakat anında uygulandığında da eşit derecede etkilidir. Sonuçlar çok çabuk elde edildiği için tekniğin yalnızca hafif hipnoz durumu yarattığı düşünülebilir. Tam tersine, tıpta, psikiyatride ve dişçilikte bu tekniği geniş çaplı kullanan yüzlerce doktorun raporu var. Yetişkinlerle çalışmak için daha iyi bir metot tasarlandı, fakat göreceğiniz gibi çocuklar için daha iyi bir teknik yok. Önce size bu tekniğin gençlere uygulanışını göstereceğim. Derste kaydedilen bu alıntıda kadın gösteri için “çocuk hasta” rolünde. İndüksiyonu bir dişçi uyguluyor: Dişçi: Jean, sanırım evde oyuncak bebeklerinle bayağı oynuyorsun. Ve onlarla çoğu zaman -mış gibi yapıyorsundur, doğru mu? Peki, bizim de –mış gibi yapmayı içeren bir oyunumuz var. Eğer bu oyunu oynamayı öğrenebilirsen dişçinin muayenehanesinde olan hiçbir şey seni rahatsız etmeyecek. Eğer oyunu oynamayı öğrenirsen bizim yaptığımız hiçbir şeyi fark etmeyeceksin. Bu oyunu öğrenmek ister misin? Hasta: Evet. Doktor: Peki, gözlerini iyice aç. Sana bu küçük oyunu göstereceğim. İşaret Parmağım ve başparmağımla bu şekilde gözlerini kapatacağım. Elman: Ve şimdi doktor Buraya gelip onun ağzında bir deneme yaparsanız onu hiçbir şeyin rahatsız etmediğini göreceksiniz. Bu teknikle elde ettiğiniz kesin anesteziyi görmenizi istiyorum... Katı bir test uygulamaktan korkma. O onu hissetmeyecek... İyi bir deneme yaptınız mı doktor? Doktor: Evet. Elman: Herhangi bir diş operasyonunda verilenden çok daha iyi anestezisi var, çünkü mükemmel bir hipnotik durumda. Şimdi nasıl hissediyorsun? Hasta: İyi. Elman: Doktor ağzında çalışırken ne hissettin? Hasta: Hiçbir şey hissetmedim. Bir şey sormama izin verin. Neden bütün söylediklerinizi hatırlıyorum? Elman: Çünkü hipnozda bilinçsiz değilsiniz. Biliyorsunuz o uyku değil. Sizinle iletişim içinde olmazsam talimatları takip edemezsiniz. Yukarıdaki olayda anında hipnoz elde edilmiştir. Hasta doktorun ofisindeki çocuk gibi davranan yetişkin bir bayandı. Yeterince renkli bir hayal gücüne sahipti ve böylece kendini bir çocuk gibi görebildi – ve gösteri için bir çocuğa yaklaşılır gibi yaklaşıldı. “Hadi yapmaya çalışalım” veya “hadi küçük bir oyun oynayalım” yaklaşımı çocuklarda çok iyi çalışır. Daha büyükleriyle veya yetişkinlerle bilinçli zihni atlatmak için daha karmaşık bir yol kullanılması akıllıca olur. Bu başka bir sınıf alıntısında gözlenebilir: Elman: Hasta: Evet. Elman: Güzel. Bir derin nefes al. Şimdi gözlerini iyice aç. İşaret ve baş parmağımla göz kapaklarını kapatacağım. Şimdi parmaklarımın altındaki kasları gevşetmeni istiyorum. Şimdi elimi çekeceğim. Göz kaslarını çalışamayacakları noktaya gelene kadar gevşet. Daha sonra göz kaslarının çalışmayacağının emin olduğunda onları dene ve çalışmadıklarına emin ol. Onları iyice dene. Bu doğru. Şimdi bu rahatlama duygusunun ayak parmaklarına indiğini hisset. Ve ben elini kaldırıp bıraktığımda elin o kadar rahatlamış olacak ki cup diye kucağına düşecek. Ve düşmesine izin ver. İşte bu kadar... Şimdi Hasta: İyi. Elman: Ne hissettin? Hasta: Bir şey yaptığını hissettim fakat hiç acı hissetmedim. Alıntıy789 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:46 PM. |