Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=485)
-   -   Cep telefonu çılgınlığı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=24735)

bluemoon24 29-12-2008 05:42 AM

Cep telefonu çılgınlığı
 
Ülkemizdeki cep telefonu aboneliği sayısı, sabit telefon sayısını geçmiş durumda. Gerekli, gereksiz herkesde, hatta küçük çocuklarda bile cep telefonu mevcut. Dünya'nın sadece gelişmemiş ve dejenere kültüre sahip bölgelerinde cep telefonu çılgınlığı bu durumda. ABD'de ve Avrupa ülkelerinde bu kadar sık kullanım mevcut değildir. Hatta herşeyi abartan Hollywood filmlerinde bile cep telefonu ile konuşan fazla kişi göremezsiniz.



Peki nedir bu bizdeki cep telefonu çılgınlığı? 100-150 gr. l'ık bir aletle, daha üstün bir insan olduğumuzu falan mı sanıyoruz acaba? Cep telefonlarını elinde gezdirmek, bir yere otururnca "salatalık" gibi masanın üzerine koyma adetlerimiz vardı. Neyseki kapkaç olayları sayesinde bu manzalar azaldı. (Böyle bir kötü olay, bir başka kötü olayın ortadan kalkmasına sebep oluyor)



Ve bir başka değinmek istediğim konu da, cep telefonu ile konuşma kültürü. Çoğumuzu rastalamışızdır, bağıra bağıra konuşan, çevresinde kimse yokmuş gibi davranan insanlar.



Bağıra bağıra - "Haa, hatçaa, ben yoldayımmm, geliyomm"



Bunu da, kamuya ait alanlarda, başkalarının haklarına saygı denen kavramı henüz kavrayamayışımıza bağlıyorum. Siz ne dersiniz?


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.