Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=485)
-   -   Uzay mühendisliği (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=24536)

bluemoon24 29-12-2008 05:35 AM

Uzay mühendisliği
 
Uzay mühendisliği bölümünün amacı; uzay bilimleri ve uzay teknolojisi konusunda eğitim ve araştırma yapan mühendisler yetiştirmektir.



Bu bölümde okutulan dersler; Matematik, Fizik, Kimya gibi temel bilimlerin Uzay Mühendisliğine Giriş, Bilgisayar ve Bilgi Sistemlerine Giriş, Statik, Bilgisayar Destekli Tasarım, Dinamik, Malzeme Bilimi, Elektronik Elemanlar ve Devreler, Diferansiyel Denklemler, Termodinamik, Mukavemet, Elektromanyetik Alan Teorisi, Akışkanlar Mekaniği, otomatik Kontrol, Sayısal Yöntemler, Isı Transferi, Aerodinamik, iletişim Sistemleri, Ölçme Teknikleri ve Dneysel Mühendislik, Yörünge Mekaniği, Uzay Ortamı, Gaz Dinamikleri, Uzay MEkiği Sistemleri Dizaynı'dır.



Uzay mühendisliği bölümünde okumak isteyenlerin matematik ve fen bilimlerine ilgi duyan, analitik düşünebilen, değişime ve gelişime açık bir kişiliğe sahip olmaları gerekir.



Mezunlar; TÜRKSAT uydusu ile ilgili hizmet yerleri, akademik hava-uzay araştırmaları, ileri teknoloji firmaları olmak üzere çeşitli sivil ve askeri kuruluşlarda çalışabilirler.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.