Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=485)
-   -   Windows XP Home ile Uzak Masaüstü Bağlantısı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=24110)

bluemoon24 29-12-2008 05:20 AM

Windows XP Home ile Uzak Masaüstü Bağlantısı

Bilindiği gibi XP Professionalda hem Uzak Masaüstü (Remote Desktop) hem de Uzaktan Yardım (Remote Assistance) özellikleri açıktır. Yalnız XP Homeda Uzak Masaüstü bağlantısı gerçekleştirilemiyor.

Hasan Çetiner ile birlikte bu işin aslını araştırdık; itiraf etmeliyiz ki çokça ingilizce kaynakta çeşitli yardımlar bulunabiliyor... Ancak çoğu işe yaramıyor ve hatta geri dönülmez hatalara sebebiyet veriyor. Biz çalıştığına emin olduğumuz adımları derledik; denedik; sonuç verdi. Ancak portu açmak biraz tehlikeli olabilir!

Tabi ki bu nihai sonuç değil. Bazı ufak işlemler sonucu bilgisayarınıza uzak masaüstü bağlantısı sorunsuzca gerçekleştirilebilir. Şimdi sizlere, adım adım bunun nasıl olacağını açıklayacağız.

İşletim Sisteminizi Home Olmaktan Kurtarın

Öncelikle işletim sisteminizi Home sürümü olmaktan kurtaralım.

1. Registry kayıtlarına girin. (Başlat Çalıştır Regedit)

2. HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/ControlSet00X/Control/ProductOptions dizinini bulun. (Xi görmeyince telaşa kapılmayın. X koyduk çünkü belli bir sayı yok. Bu X rakamı en yüksek olanı olmalı)

3. ProductSuite anahtarını silin.

4. Aynı dizinde sağ tıklayarak yeni bir DWORD yaratın, adını Brand değerini 0″ (sıfır) yapın.

5. Windowsu yeniden başlatın. Başlatırken F8 ile Son bilinen en iyi konfigürasyonda başlat seçeneğinden devam edin.

İlgili DLLleri değiştirin!

1. Hemen termserv.zip dosyasını indirin. Masaüstünde bir klasöre çıkarın

2. Bilgisayarınızı güvenli kipte yeniden başlatın

3. Termserv.dll dosysını %windir%\System32 ve %windir%\ServicePackFiles\i386 dizinine kopyalayın. Eğer ikinci dizini bulamıyorsanız telaşa kapılmayın. Her windowsta bulunmayabilir. Eğer %windir%\system32\dllcache gibi bir önbellek klasörü varsa, buradaki termserv.dll dosyasını silin.

4. Zip arşivi içinden çıkan registry kaydını çalıştırın ve ekleyin.

5. Kullanıcılar arasında hızlı geçişin açık olduğuna emin olun. Bunu Denetim Masasında bulunan Kullanıcılar ayar grubunda Kullanıcıların Oturum Açma ve Kapatma Şeklini Değiştir kısmına girerek yapabilirsiniz.

6. Şimdi Windowsu normal yollarla yeniden başlatın.

Son Adımlar!

1. Şu Toplu-iş dosyasını indirin.

2. Microsofttan Devcon.exe dosyasını indirin. Masaüstüne bir klasöre açılışını yapın.

3. Komut istemine geçin. (Çalıştır cmd)

4. Açtığınız Devcon arşivinin i386 klasörüne geçin. (Varsayılan geçiş için: cd desktop , ENTER, cd i386, ENTER)

5. Şu komutu çalıştırın: devcon.exe -r install %windir%\inf\machine.inf root\rdpd

6. Bilgisayarı yeniden başlatın.

7. Komut isteminden toplu iş dosyası enableturn.batı çalıştırın. (Doğrudan adını yazmanız yetecektir.)

Bitti!

Artık uzak masaüstü bağlantınız çalışıyor! Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girince Uzak sekmesini görmeyince telaşa kapılmayın. Onu görmeseniz de uzak masaüstü özelliğiniz açılmıştır.

Bu uygulamanın kesinlikle çalışacağını da taahhüt edemeyiz, fakat bizim uygulamalarımızda hep istenilen sonuca ulaştık.

Kullandığınız windows admin hesabının bir parolası olmadan uzak masaüstünün güvenliğiniz adına çalışmayacağını da unutmayın. O yüzden ilk önce admin hesabınızın bir şifresi olsun.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:15 AM.