Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=485)
-   -   İzafiyet ve kuantum (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=23571)

bluemoon24 29-12-2008 05:00 AM

İzafiyet ve kuantum
 
İzafiyet teorisi





İzafiyet Teorisi'ni, 20. yüzyılın en büyük fizikçisi olarak nitelendirilen Albert Einstein ortaya atmıştır. Görelilik kuramı olarak da adlandırılan bu teoriye göre uzay ve zaman bir algıdır. Diğer bir deyişle, mutlak zaman diye birşey yoktur. Uzay ve zamanı algılama biçimimiz, nerede bulunduğumuza ve nasıl hareket ettiğimize bağlıdır. Buna göre bir cismin hızına ve konumuna (çekim merkezine olan uzaklığına) göre, zaman hızlı veya yavaş geçmektedir. Bir cisim hızlandıkça (çekim merkezlerinin yakınında) o cismin üzerinde zaman yavaşlamaktadır. Yani hız arttıkça zaman kısalmakta, sıkışmakta; daha ağır, daha yavaş işleyerek sanki durma noktasına yaklaşmaktadır.Zamanın yavaşlaması demek herşeyin yavaşlamesı demektir.Bütün şeyler yavaşlar: elektronların atom çekirdeği etrafında dönmesi, canlılarda metabolik faaliyetler, hatta insanın düşünceleri bile.Bu durumda insan zamanın yavaşladığını fark edemez.





Görelilik kuramı mutlak zaman düşüncesini yıkmıştır.Yani zaman mutlak bir gerçek değildir.Sadece bir algıdır ve değişkendir.Yani bir saat evrenin





her yerinde aynı saati göstermeyebilir.





Stephen Hawking:





Görelilik kuramı mutlak zamanı çöpe attı. Bir çift ikizi düşünelim. Diyelim ki ikizlerden biri dağın tepesinde yaşasın, ötekisi deniz yüzeyinde. İlk ikiz (yani dağın tepesinde yaşayan) ikincisinden daha çabuk yaşlanacaktır. Yani yeniden karşılaştıklarında öbüründen daha yaşlı olacaktır. (Zamanın Kısa Tarihi)





Bunun nedenini sonra açıklarım.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.