![]() |
mikropların dili.. mikroplar bize hastalık bulaştırdığında iletişim kuruyorlar mı? “mikroplar daima bizden bir adım önde gidiyorlar. mikropların nesil (üreme) zamanı 24 saat, bizimki 30 yıl. onlar mutasyona uğruyor, değişiyor, bir yol buluyorlar. bunlar şaşırtıcı fırsatçılardır” edinburgh üniversitesinde tıbbi mikrobiyoloji profesörü olan dorothy crawford. bilim adamları bakterilerin kendi davranışlarını koordine etmek ve size ne zaman hastalık bulaştıracaklarına karar vermek için küçük moleküller kullanarak birbirleri ile “konuşmak” için kullandıkları özel kimyasal lisanın şifresini çözmenin eşiğindeler. bakterilerin oldukça kompleks, çoklu – türde topluluklarda kalabalıklaştığı açığa çıktı. mikroplar popülasyondaki milyonlarca bireyin davranışlarını koordine edebilen küçük moleküller salıveriyor. hastalığa neden olan bakteri bir insana ne zaman bulaşacağına karar vermek için bu lisanı kullanıyor. ‘quorum (salt çoğunluk) algılama’ olarak bilinen bu detaylı sinyal işleminde dahil olan bileşenlerin yapısının ve fonksiyonunun şifresini çözmek sinyalleri bloke eden ve enfeksiyonları önleyen yeni ilaçların üretilmesini sağlayabilir. blook |
Ynt: mikropların dili.. tabi canıımmm blook tabi tabi blook ben soyluyordum da millet şaka sanıyordu..daha bilinmeyen neler var kimbilir.. bilim sonuçta o kadar hızlı buyumesine ragmen bence devede kulaktır. sıkı durun bi varsayımdada ben bulunayım... girlhaha bence bakteri demokratik topluluğu( girlhaha birlikte karar veriryorlar ise demokratik olmalılar) ne zaman bulaştıracaklarının yanındaaa kime bulaşacaklarına da karar verir iken bir sinyal yada başka bir sistem kullanıyorlar.. idea3 ve insanlar o bakterileri çağırmak için farkında olmadan koku yada sinyal ve/veya vs.vs. gönderiyorlar. yani bu o kadar basit değil..bu buzdağının en tepesi gibi bir konu.. bence insanlar düşünce sistemleriyle bazi hastalıklara davetiye çıkarıyorlar bakteri demokratik cumhuriyetleri bu sinyalleri alıyor eğer hoşlarına giderse ve randevu defterlerine baktıklarında boş vakitleri var ise uygun zaman ayarlayıp ne zaman bulaşacaklarına hep beraber karar veriyorlar.. yani bu iş sadece bakterilere kalmiş olmamalı.nasil ama idea3 khkh56 |
Ynt: mikropların dili.. E iyi :) Ne diyim sana jauntry. Mükemmel bir komplo teorisi olmuş. Bakteri Demokratik Topluluğu khkh56 khkh56 khkh56 Ya ne karmaşıklandırıyosunuz işte bakıyolar diyolarki hımmm tamam bu kız iyi dur onun vücuduna yerleşelim :P Hoop oylama yapıyolar kabul ediliyor gelip yerleşiyolar. yiyolar içiyolar felan sonra başkası ile fiziksel temasa geçince de eh bunu yedik şimdi de öbüründen bişiyler yiyelim diyolar hopp oraya ğeçiyolar :P Eğer ilaç kullanırsan da müthish bir savaş çıkıyor içerde. Diyolar hımm burdaki direniş güçleri sağlam en iyisi başkasına gidelim :P khkh56 khkh56 khkh56 khkh56 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:40 AM. |