Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Genel Sağlık (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=146)
-   -   Aşırı sterilizasyon bağışıklık sistemini çökertiyor. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=11815)

mehmet_enes 26-07-2008 11:51 AM

Aşırı sterilizasyon bağışıklık sistemini çökertiyor.
 
Bağışıklık sistemi rahatsızlıkları son yıllarda büyük artış gösterdi.Astım,egzema,besin alerjileri,MS(Multile Sklerosis),saman nezlesi ve deri veremi gibi hastalıklar yükselişte.

Astım,saman nezlesi,egzema ve besin alerjileri gibi hastalıkların hepsi alerjik hastalıklardır.Vücudun savunma sisteminin aslında tamamen zararsız olan yer fıstığı ve polen gibi sıradan maddelere verdiği tepkilerdir.

Deri veremi,MS,Tip 1 diyabet ve iltihaplı bağırsak hastalıkları gibi bağışıklık sistemi hastalıkları ,vücudun bağışıklık sisteminde bulunan savunma mekanizmalarının vücudun kendi organlarına, mesela sinir sistemine,pankreasa veya solunum yollarına saldırması neticesi ortaya çıkarlar.

Uzmanlar alerjik ve bağışıklık sistemi kaynaklı hastalıkların son 10 yılda neredeyse dörde katlandığını söylüyor.Bazı araştırmalar ABD’de nüfusun yarısından fazlasının en az bir alerjisi olduğunu gösteriyor.

Bir çok araştırmacı bu artışın modern yaşam tarzından kaynaklandığından şüpheleniyor.Hijyen hipotezi gibi görüşler bu artıştan “steril ev ortamlarını” sorumlu tutuyor.

Bir kısmı ise beslenme tarzındaki değişiklikler,hava kirliliği,şişmanlık ve hareketsiz yaşamı sebep olarak görüyor.

Araştırmacıların pek çoğunun modern yaşamı suçlaması, Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri gibi çok gelişmiş ülkelerde bu hastalıkların artış göstermesinden kaynaklanıyor.Gelişmekte olan ülkelerde de gelişmeyle beraber bu tür hastalıklarda artış gözleniyor.



WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.