Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Genel Kişisel Gelişim Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=212)
-   -   Özgüven (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=14404)

demetcool 31-10-2008 06:24 PM

Özgüven
 
Çekici olabilirsiniz, hayranlık duyulacak kadar başarılı olabilirsiniz, etkileyici olabilirsiniz ama öz güveniniz eksikse bunların hiçbir gücü yok. Öz güveni tam kişiler etraflarına öyle bir enerji yayarlar ki insanlar tarafından sevilmek ve hayran kalınmak için başka bir özelliğe ihtiyaçları kalmaz.
Peki siz hangi gruptasınız? Öz güveniniz tam mı, yoksa siz de öz güven problemi yaşayan çoğunluğa mı dahilsiniz?
İlk önce bilmelisiniz ki öz güven eksikliği, hayatınızın sonuna kadar sahip olmak zorunda olduğunuz bir eksiklik değil. Güven, doğarken beraberimizde getirdiğimiz saç rengimiz ya da boy uzunluğumuz gibi bir özellik değil. Kendimize güven duymayı öğrenek, yaşadığımız tecrübelerin etkisiyle kazanıyor ya da kaybediyoruz.
Öz güven, gün içerisinde yapmanız gereken görevler sırasında size bitmek tükenmeyen bir enerji ve kararlılık verir. Çekingen tavırlardan ve kararsızlığın getirdiği zaman kaybından sıyrılıp yeni tecrübelere yelken açmanızı sağlar. Maceraya atılmak ve risk almak öz güveni tam olan bir insan için çok önemlidir; çünkü ancak bu şekilde kendi şansını/kaderini kendisi yazabilir.
Diğer birçok davranış gibi, öz güveninizi kendinize ve etrafınıza gösterebilmeniz zamanla, sürekli tekrarlarla kazanabileceğiniz bir yetidir. Mesela; en çaresiz kaldığınız zamanlarda bile etrafınıza öyle bir izlenim verin ki herkes çaresizliğinize değil, sizin kendinize olan güveninize odaklansın. Bu izlenimi yaratarak etrafınızdaki insanları öz güveninizin tam olduğunu inandırırken bir yandan kendiniz de buna inanmaya başlayacak, kendinize güvenmeyi kolayca öğreneceksiniz.
Öz güveninizi hayatınızın her anına, her alanına dahil etmelisiniz. Örneğin; konuşmanızdan, yürüyüşünüzden ve mimiklerinizden bile öz güveninizi ne kadar geliştirdiğinizin anlaşılabildiği bir durum canlandırın kafanızda. Öz güven eksikliği hissettiğiniz anda bu canlandırdığınız, hayalini kurduğunuz halinizin zamanla gerçeğe dönüşeceğine inanın.
Siz ne kadar ona odaklanırsanız ve ne kadar onu içinizde hissetmeye çalışırsanız öz güveniniz de kendiliğinden gelişecektir. İhtiyacı olan su ve mineralleri alan bir bitki gibi öz güveniniz her geçen gün büyüyecektir. Başlanıç için kendinize, yapabileceğinize inandığınız orta derece zorlukta bir hedef belirleyin. Bu hedefi gerçekleştirdikten sonra başarınıza odaklanarak öz güvenin içinizde yayılmasını sağlayın. Gerisi kolay.

alıntıdr

ÖZLEMBOZ 31-10-2008 07:55 PM

Ynt: Özgüven
 
çekiciyim, hayranlık duyulacak kadar başarılıyım, etkileyeciyim bunların FARKINDA OLDUĞUM İÇİN özgüvenim kendime güvenim tam.

burda ayırt edilecek bir konu var sitede de bahsettiğimiz ego ile kendini beğenmek arasındaki ince çizgi. iki durum da kendini beğenmektir.

birincisi , sağlıklı olan; bu durumda kendimizi hatalarımızla, dış görünüşümüzle, duruşumuzla, kişiliğimizle, konuşma biçimimiz , kendimizi ifade edişimizle yani bütün benliğimizle kendimizi beğenmektir. bu durumda ne kadar güzel olursak olalım, yada ne kadar yardımsever, başarılı bu özelliğimizi insanlara bağıra çağıra , her fırsatta anlatmayız. çünkü onaylanmayı beklemeyiz. örneğin çok güzel ve dikkat çekiciyim. neden bunu her fırsatta dile getireyim. neden getiririz biliyor musunuz çünkü özgüvenimiz eksiktir ve onaylanmayı dışardan, bu geliştirdiğimiz taktikle, bekleriz. ikincisini de anlatmış oldum bu arada dl67

özgüvenimizi gelişirmek bizim elimizde olan bir şey. evet daha önce yaşadığımız deneyimlerimizin , çevremizin bize uyguladığı sağlıksız ve haksız davranışların etkisi var. ama bu demek değildir ki biz özgüvenimizi asla kazanamayacağız.

gelişime değişime açık oldukca,(şu an burda olmanız açık olduğunuzun kanıtı) her gün yeni şeyler öğrenilebilir. her geçen gün içimizdeki eleştiren sesi sağlıklı biçime sokarak ilerlemeye devam ederiz. bu süreçte en önemli egzersiz ödüllendirmektir kendimizi.en ufak bir başarıda bile.

aslında her şeyin temelinde olan bir sebep var. İÇSEL KONUŞMALAR. sağlıksız eleştiren ses aslında bize bu yaşımıza kadar öğretilen yanlış, kalıplaşmış dogmatik fikirleri yansıtıyor.bize bunları öğreten önce anne baba sonra çevremiz. öğrendiğimiz herşey, doğruluğundan şüphe duymayacağımız kişiler tarafından öğretildiği için bunu değiştirmek biraz zaman alacak.

bizim özgüvenimizi yükseltmek sağlıklı bir ruhsal bütünlüğe sahip olmak için önce sağlıksız eleştiren sesimizin yerine gerçekçi, sağlıklı eleştiren sesimizi kullanmayı öğrenmeliyiz.

kendimizi olduğumuz gibi kabullenmeliyiz. tasvir edebilir misiniz kendinizi ? bütün gerçekçiliğinizle. işte özgüveni tam olan bir birey kendisini gerçekçi bir şekilde, olumlu cümleler kullanarak tasvir edebilir...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.