Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=371)
-   -   Küçük Şeyler'den Alıntılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=620470)

Işıldayan Safir 04-02-2012 03:17 PM

Cevap: Küçük Şeyler'den Alıntılar

Alıntı:

ercanqur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819415)
Evet özelliklede soğuk havalarda elimizden hiç bir şey gelmiyorsa karlı havalarda onlara birzda olsa yiyecek vermeliyiz çünki karlı havalarda hayvanların bir çoğu yiyecek bulamıyor istanbulda kar var ve ben bugun bir kaçınıda olsa doyurdum .

Evet çok iyi bir şey yapmışsın.

Ben ekmeklerin sadece kabuklarını yediğim için çok büyük bir kısmı kalıyor. Çöpe atmak da kendimi kötü hissettirecek bir şey. Başka canlılar yararlansınlar istiyorum. Vicdanen de daha huzurlu ve rahat oluyorum. O nedenle ekmeklerin içlerini didikleyip camın önüne koyuyorum. Herkese de tavsiye ederim. Mesela evimizin çevresinde bulunan güvercinler beni tanıyor ve beni gördüklerinde ekmek verme niyetiyle çıkmasam da derhal bizim camın önüne geliyorlar. Şuan da 20 tanesi filan camın önünde yemeklerini yiyor.

Bir de özellikle söylemek istediğim bir şey var. Kalıp halinde dışarıya hayvanlar nasıl olsa yer diye atılan bayat ekmekler var. Biraz insaf lütfen. Öyle kalıp halinde atmayın ekmekleri dışarı. Ben ekmekleri didikleyerek koyuyorum ve kırıntısını dahi bırakmıyorlar ama kalıp halinde koyduğunuzda o ekmek orada öylece kalıyor, hem görüntü kirliliği hem de nimete saygısızlık oluyor. Kitapta ekmeğe gösterdiğimiz saygıdan bahsediyor ya Üstün bey ekmek yere düştüğünde gösterdiğimiz hassasiyeti, öpüp başımıza koymalarımızı hayır yapacağınız zaman da gösterin. Bayatladı, artık hayvanlar yer mantığıyla ortalığa atmayın.

Sevgilerimle. actionsmile

sweeet 04-02-2012 08:22 PM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819564)
Ayyyyy Aybalam eveeeettt biliyorum var o kişi. Tabii önemli olan beni görmesi, bulması, farketmesi vs. İlişkiler konusunda hiiiiççç mütevazi olamayacağım. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş lafının arkasına sığınarak evde kalmış olsam da bu konuda uzman olduğumu iddia ediyorum. girlhaha İlişkilerin bitmesinin en önemli sebeplerinden birinin monotonluk olduğunu düşünüyorum. O nedenle çiftler birbirlerini şaşırtabilmeliler, sürprizlerle ilişkilerini canlandırmalılar...

Ben hiç romantik olmadığımı düşünüyorum ama olabilirim heralde bundan sonra. Yaşla alakalı biraz sanırım. Ama en önemlisi birlikte olduğunuz kişi. Mesela bundan 2 hafta öncesine kadar çocuk doğurma fikrim bile yoktu ama artık var.

Tarihlere gelince bana tuhaf gelen bazı şeyler var. Mesela ben hiçbir ilişkimin hangi tarihte başlayıp bittiğini bilmem. Bana basit gelse de önem veren çok insan var. Ama tabii ki insanın evlendiği tarihi unutması da bir o kadar tuhaf. O çok özel bir gün. Doğum günleri de...

Hediye konusunda ben de ince eleyip sık dokuyanlardanım. Karşındakine verdiğin değerin bir ifadesi bence. O kişiyi düşünüyorsun, zamanını harcıyorsun, mutlu olsun diye geziyorsun, zevkine göre bir şey seçmeye çalışıyorsun. Çok ince bir davranış. Ben hediyelerimi çok severim ve çok değer veririm. Bir de bazıları kendisine verilen hediyeyi başkasına veriyor sıkılınca. Bu benim için olumsuz bir davranış.

Cevap yazana kadar biraz daha zorlasam hafta geçecekti. Ama başardım. Yanıtladım sonunda. girlhaha

Ne evde kalması genceciksin daha. Ayrıca hala beyaz atlı prensin gelmediyse o konuyu belki de hep ikinci plana attığın içindir. Ben öncelik meselesi olduğunu düşünüyorum. Gerçekten istediğin zaman en doğru zamanda en doğru insana yıldırım aşkıyla tutulursun inşallah. Tabi o doğru insan da sana. Şiparişi doğru verelim. ( Duam olsun, mutlu ol. Amin.)
vee sonsuza dek mutlu yaşadılar.

Romantizm öğrenilebilir, bence pratikle de geliştirilebilir. Teoride kalmamalı öğrenilenler her konuda olduğu gibi uygulama şart. :))

Ama bazıları vardır ki doğuştan romantik, duygusal, yazıp çizmeyi sever, konuşurken dudaklarının arasından dölülüverir kelimeler. Bana göre o da bir yetenek işte.

Kadın erkek fark gözetmeksizin yeri ve zamanı geldiğinde romantik olabilmeli insan.

Alıntılarda şu özel günlerden bahsettiği bölümde "bu yıl 364 gün çok değer verdin bizim için çok çabaladın inşallah seneye 365'e tamamlarsın" kısmı harikaydı. Söylemeden geçemiycem.

Işıldayan Safir 05-02-2012 12:24 PM

Şuan Tv de geçen günkü yayının tekrarı var. Dileyenler seyredebilirler.

Işıldayan Safir 07-02-2012 02:37 PM

Umarım yayın yeni başlamıştır. Star Tv de Üstün Dökmen'in Küçük Şeyler programının yeni bölümü veriliyor.

Sevgiler.

Işıldayan Safir 16-02-2012 11:37 PM

Küçükken eleştirmiş olabilirmiş. Sus kız. Sen kimseyi olumsuz eleştirmezsin. :)

Olumsuz eleştirilerin niteliğine bakmak gerekiyor önce. Yoksa hepimiz olumsuz eleştirilerde bulunuyoruz. Çünkü herkese ters gelen şeyler vardır mutlaka. O nedenle eleştiri gerekli olan bir şey. Haklı olarak elbette. İnsanlar itile kakıla sadece olumsuz eleştirmeyi öğreniyorlar birbirlerini. Normal yani. Bu birçok yerde böyle.

Ben de bu ara oldukça olumsuz eleştiriyorum. Karşımdakileri rol model almış olabilirim. Bak bunu şimdi farkettim. Ama pişman da değilim. Bilakis çok mutluyum. İnsanlardan haketmediğin davranışlara rastlarsan sen de hak edene hak ettiğini vermeye devam et diyorum kendime iyi ya da kötü... Olumsuz mu davranışlar benden de onu alırlar. Etki-tepki... Herkes ektiğini biçer.

İnsan karşısındaki kişiyi düşünmeli elbette. Ancak eğer karşındaki insan seni zerre kadar düşünmüyorsa, önemsemiyorsa adam yerine bile koymanın anlamı yok. Karşındakinden aldığını aynen iade edersin. Bu da yeni felsefem.

Sonuçta karşındaki için değersizsen tepkilerinin de bir anlam ifade etmemesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Tabii ki kin gütmemek ve zarar verme maksadıyla hareket etmemek kaydıyla...

Işıldayan Safir 29-02-2012 02:27 PM

Şuanda Star Tv'de Üstün Dökmen'in Küçük Şeyler programı var. Yeni başladı.

Konu: Müzik

Işıldayan Safir 17-03-2012 11:51 AM

Rastladığımda bana da haber ver tatlım. Her zaman izleyemiyorum ben de. Güzel program gerçekten. Bu tarz yayınların artırılması gerektiğine inananlardanım dizilere katlanamayan biri olarak. Hayatım dizi gibi ondan mı acaba? :)

Işıldayan Safir 03-04-2012 02:37 PM

Şu anda Star Tv'de Üstün Dökmen'in Küçük Şeyler programı var. Dileyenler seyredebilirler.

Işıldayan Safir 03-07-2012 05:23 PM

Arkadaşlar bu başlık gerçekten çok yararlı. Tüm yazanlar ayrı ayrı çok kıymetli. Tabii kitapla ilgili alıntılarım bitti biliyorsunuz ki. Bu başlığın devamına artık Üstün beyin Küçük Şeyler programından kesitler koyacağım. Okumaktan yorulan arkadaşlar Üstün beyin programlarında anlattıklarından yararlanabilirler. Herkes için çok faydalı olacağına düşünüyorum.

Sevgilerimle.

Işıldayan Safir 03-07-2012 05:26 PM

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:46 AM.