Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=371)
-   -   Kitap Tavsiyesi; İskender (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=619877)

Berilce 13-10-2011 11:13 AM

Kitap Tavsiyesi; İskender

İSKENDER

“Aşkı aramadan evvel, düşün bir,
Ya benden nasıl bir âşık olur?
İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır.

Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli,
Aşkı da bir cenk gibi yaşarsın.
Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur.

Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır.
En derin yaralar ailede açılır,
Kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe…

Attığımız her adım, yaptığımız her işte
Kendimizi yansıtırız.
Budur çözülmesi gereken bilmece

Yukarıdaki satırları okuduğumda Elif Şafak’ın son yazdığı kitabı, “İskender’i” hemen aldım. Hakikaten insanın kendini beraber olduğu kişilere kendini yansıttığını bilecek kadar yaşamışım galiba… İlkokul sıralarında bile insanın bir aşkı oluyor, masum ve karşılıklı acıtmaların olmadığı...Çilli, çok çalışkan, benim farkımda dahi olmayan, bütün kızların peşinden koştuğu bir aşkım vardı benim de :) İnsanın en çok ta sevdiklerini acıttığı da bir gerçek; sevgi adına yapılan kısıtlamalar, kıskançlıklar, tahakküm etmelere ve hatta fiziksel şiddete varıncaya kadar yapılan bir sürü eylem. İnsan acıtmadan, kanırtmadan niye sevemez ki…
Her neyse konuyu dağıttım, kitap adından da anlaşılacağı gibi sadece bir erkekten bahsetmiyor, aslında kitabın iki önemli şahsiyeti; Cemile ve Pembe adlı ikiz kardeşler, Cemile bir yalnız kadın, bir şifacı, Pembe ise evlenerek yurtdışında çocuklarıyla yaşam savaşı veriyor. Bu kitapta Cemile karakteri bence en ilginç şahsiyet, İskender ise genç yaşta cinayet işleyerek hapise giren, kaybolmuş bir genç adam, İskender’in hapiste yaşadıkları biraz Hollywood filmleri tarzını anımsatıyor. Kuşkusuz bu kitap benim kanıma göre, Şafak’ın en iyi kitabı değil, fakat yine de okunmasını tavsiye ederim. Sevgi kokan satırlara sahip çünkü…

melekcanan 13-10-2011 12:05 PM

Cevap: Kitap Tavsiyesi; İskender

‎"Birini bağışlamak için gece uyumadan önce 3 kere tekrar edin. kendinizi hafiflemiş hissedeceksiniz."
Şu anda kendi isteğimle...................... ... tamamen bağışlıyorum.Onu hem zihinsel hemde spritüel olarak özgür bırakıyorum. Söz konusu olayla ilgili her şeyi affediyorum. Ben özgürüm.Oda özgür. Bu harika bir duygu.Bugün genel af çıkarıyorum .:) Şimdiye kadar beni kıran herkesi bağışlıyor ve onlara sağlık,mutluluk,huzur diliyorum.Bunu neşeyle ve sevgiyle yapıyorum.Beni üzen herkese şöyle söylüyorum.Seni bıraktım,yaşamın bütün nimetleri senin olsun.Sen de ben de özgürüz.Bu harika bir duygu:)için huzurla dolsun.
"Joseph Murphy..Bilinçaltının Gücü"O0

Berilce 13-10-2011 06:18 PM

Cevap: Kitap Tavsiyesi; İskender

Bilinçaltının gücü adlı kitap bende de var, teşekkür ederim.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:53 PM.