![]() |
Küçük Kız... Küçük kız,annesiyle yürürken birden durdu.Hızla geçen arabaların arasında,bir adamla bir kız çocuğu dikkatini çekmişti.İkiside bir Bisikletin üstündeydi.Kız,herhale kendisiyle aynı yaştaydı. Babasına sıkı sıkı sarılmış,soğuktan rengi değişen yanaklarını,bir yastığa koyar gibi sırtına dayamıştı.Adamın ara sıra yana dönerek söylediği sözler,küçük kızı kıkır kıkır güldürüyordu. Kaldırımdaki kız,Bisikletin arkasından bakıp dururken,annesi bu halini fark ederek: -Evdeki Bisikletler yetmedi herhalde diye söylendi.Ama eğer beğendiysen baban ondan da alır. Küçük kız; -Ben Bisiklete değil,arkadaki kıza bakmıştım,dedi.babası onu güldürüp duruyor. Annesi onu sanki hiç duymamış gibiydi.Süslü şapkasını biraz düzeltip: Çocukların okula nasıl gittiğini kendi gözlerinle gördün,diye çıkıştı.Bu kışta kıyamette,birçoğu Bisikletle,birçoğu yürüyerek yollara dökülüyor.Halbuki baban işine giderken evden birkaç dakika erken çıkıp seni mersedesiyle bırakıyor. Kızın gözü hala Bisikletteydi.Kadın yine alaycı bir tavırla: -Babana söyleyelim,seni de bir Bisikletle götürsün dedi.Ne de güzel yakışır,öyle değil mi? Küçük kız,gözlerini annesinden kaçırıp: -Bunu çok isterim diye karşılık verdi.Belki de böylelikle babama sarılırdım... |
Cevap: Küçük Kız... Ya bir annenin bu kadar anlayışsız olmasını anlayamıyorum. Anne bu ya, sözlerin çok üstünde şeyleri algılayabilir söz konusu yavrusu olduğunda. Hala bisiklet diyor ya sinir oldum. :) Para kazanmaya o kadar odaklandık ki gözümüzün önünü göremez olduk... Teşekkürler paylaşım için.:) |
Cevap: Küçük Kız... Rica ederim.. O bahsettiğiniz "anne" kavramının her anne için geçerli olduğunu düşünmüyorum açıkcası :) Sevgiyle kalın.. |
Cevap: Küçük Kız... Anafikir aslında, ebeveynler yaşam savaşına konsantre olurken,evlatlarına sevgi göstermeyi,ilgilenmeyi un utuyorlardır..Malesef çoğu büyüğümüz o şekilde.. para ile saadet olmuyor maalesef... Paylaşımın için saol..y789 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:43 AM. |