Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=371)
-   -   Bazısı koca bir süpürge arar; süpürmek için dünyadan dert ve tasayı... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=614231)

kumsal1980 24-07-2010 09:12 AM

Bazısı koca bir süpürge arar; süpürmek için dünyadan dert ve tasayı...

Bazısı çapaya bakıp çabayı görür derdi dedem... Bazısı da toprağa bakıp ekmeği görür!..”
Sonra da eklerdi:
“Bazısı koca bir süpürge arar; süpürmek için dünyadan dert ve tasayı...
Bazısı da dünyadaki sıkıntılara bakıp Cenneti görür!...”
*
Dedemin lafına benzer bir laf etmeye kalksaydım derdim ki ben de:
Ekmek; emeğin ardında...
Emek hazırlıyor yemeği!..
Anlatıyor aslında bu cümleler de değil mi dedemin anlattıklarının bir benzerini.
Yani diyor ki; bazıları kitaplara defterlere kalemlere bakıp ders saatleriyle sınavları görür... Ama bazısı yazılı kâğıdına bakarken; yıllar sonra kavuşacağı diplomasını görür...
Kolay sanmayın... Biliyor musunuz; özlü bir söz etmek için çok yıllar görmesi lazım gözün ve çok yollar yürümesi lazım ayakların...
Bir de;
Söylediğine önce kendisinin inanması lazım insanın!
Ama işte bu samimiyet bizde de olsaydı eğer hatırlanırdı her sözümüz bizim de; benim hatırladıklarım gibi...
*
Küreğe bakıp böreği görmek;
Şimdiye bakıp sonrayı görmek demek...
.....
Bazısı koca bir gökyüzüne bakarken sadece uçuşan sinekleri; bazısı koca bir yeryüzüne bakarken sadece yerdeki taşları ve dikenleri görür...
Bazısı bir ömür yaşar ve sadece döktüğü gözyaşlarını görür;
...okula bakıp öğretmenlere bakıp kitaplara bakıp defterlere bakıp kâğıtlara bakıpkalemlere bakıp silgilere bakıp her şeyde ama her şeyde; sınavda çekeceği sıkıntıyı gören haylaz çocuklar gibi...
Bazısı da sınava bakıp diplomayı görür;
...koşuya bakıp kupayı gören sporcular gibi...
*
Korkuyorum lafı fazla uzatıp; yukarıdaki sözün güzelliğini bozmaktan...
“Bazısı çapaya bakıp çabayı görür. Bazısı da toprağa bakıp ekmeği görür!” derdi dedem... Sonra da eklerdi: “Bazısı koca bir süpürge arayıp durur; dünyayı dert ve sıkıntılardan temizlemek için bazısıysa dünyadaki sıkıntılarda Cenneti görür!..”
Şimdi bunları okuyanlardan da bazıları;
“Ha bunlar mı?.. Bunlar toprağı tırmalayan bir ihtiyarın sözüymüş” diyecek...
Bazılarıysa sizin gibi düşünmeyi tercih edecek...
*
Başını kaldırdıkça uçuşan sineklerden başka şey görmeyenler;
...ah bilseydiler keşke;
...gökyüzünde başka şeyler de olduğunu!..

Alıntıdır

bluegirlx 24-07-2010 09:33 AM

Cevap: Bazısı koca bir süpürge arar; süpürmek için dünyadan dert ve tasayı...

kimi kalpler mühürlüdür..kimileri açık..
kimilerine anlatmaya sözler bile yetmez..kimileri için susmak bile yeterli..anlamak istesede anlayamaz ,görmek istesede göremez kimileri ve görmemek istesede görür kimileri..

açıp ellerimizi ne kadar şükretsek az görebildiklerimiz için.. ve başımızı öne eğip ne kadar af dilesek yine az..belki görebilme yolunun başındayız ama yola çıkıldıysa açılacaktır birgün gözlerimiz.. çok teşekkürler paylaşımın için..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:09 PM.