![]() |
Susmak mı haklı dil mi? "SUSMAK" mı Haklı yoksa "DİL"(konuşmak) mi? Ya da HİÇ mi? demiş ki üstad: DİL- Bu ne “cüret”, nerden, neyle ve nasıl olur da karşıma çıkma cesareti bulabilirsin? HİÇ- Artık sana inanmıyorum! Dediğin, demeye çalıştığın, hiç-bir şeye inanmıyorum. O nedenle yukarıda savurduğun ve “tehdit-sandıkların” beni korkutmuyor. DİL- Ne kadar “zavallıca” bir avuntu bu! HİÇ- İşte “bu-sun-sen” ve “bu-kadarsın”. O kadar “ince” ve “haince” tuzakların var ki, anında “konuşma-dediğini” kendi zeminine çeki-veriyorsun. DİL- Ben dediğim, senin, bilincinin beraberinde getirdiği bir “aracım” sadece.Beni değil, sen dön de kendi-dediklerini sorgula. HİÇ- Bu mu yani, “kendine” dair diyebileceklerin bunlar mı, “bu kadar mı”?? Masumiyet rolünü ne kadar da güzel oynuyorsun. DİL- Zavallıcık fani!!!… Hem de “fena” halde zavallıca… Hem benden başka ve farklı bir dünyan olmadığını söylüyorsun, hem de ben-im dışımda olduğunu sanıyorsun. HİÇ- ………………………………………………. DİL- Ne o bu noktalarla “kurtuluşa” erdiğini mi sanıyorsun, bu muydu yani bu kadar mıydı? HİÇ-.................................................. ...... DİL- Bu da noktasız susuş mu? DİL- Hey, nerdesin nereye kayboldun? DİL- Ama demin buradaydı, ben KİMİNLE-KONUŞ-MUŞTUM???!!! ************************************************ Susmak ile Dilin Dialogu... DİL-diyelim ki bende sustum senin gibi eee,nolcak o zaman... SUSMAK-Konuşmaya başlayacağız,işte o ZAMAN... DİL-Şu an konuşmuyor muyuz? SUSMAK-................... DİL-Eeee,ne bu ya şimdi yine,soru mu çok anlamsız,susuyor musun ne yani BU? SUSMAK-.................. DİL-BİR İŞARET VER YAW!!! SUSTUĞUNU VEYA KONUŞMAK İSTEMEDİĞİNİ VEYA bilmem ne işte... SUSMAK-BİR İŞARET VERİRSEM,KONUŞURSAM anlatmak istediğimi anlatamam ki!!!Sorduğun soruyu hatırla dedin ki:şu an konuşuyor muyuz,ben de bu soruya karşı:........................... DİL-................................Ne ya bu ne?İkide bir NOKTALAYIP duruyosun ne bu,ilahi mesajlar mı taşıyorsun kimsin sen ve ne istiyorsun.......................ununla sustuğunu mu söylüyorsun,susmuş mu oluyorsun,susarak mı cevap veriyorsun SUSMAK-.................................. DİL-.................................. SUSMAK-SUSMAK niye seni bu kadar çok-ÜRKÜTÜYOR- ve sen niye bu kadar çok KONUŞUYORSUN...Bu senin çok garip bi halin...Gör-müyor musun konuştukça başın BELAYA giriyor,kendi-kendini olmaz-onmaz dertlerin içinde buluyorsun...Niye çenen bu kadar "DÜŞÜK" DİL-Senin çözüm önerin ne peki? SUSMAK-............................ DİL-Susmak ve hiç konuşmamak mı?nasıl yaşayıp nasıl anlaşacağız o zaman? SUSMAK-Buna güler im- işte; Bak böylesi bi işlevin var,beni zaman zaman "gülümsetiyorsun sen"Nasıl anlaşacağız ha???!!!Kim anlaşmış,kim neyi anlata-bilmiş şimdiye kadar? DİL-E işte şu anda bana bir-şeyler anlattın ya!!!Sen busun işte "çelişkiler" içinde zırvalayan,saçma-salağın tekisin...Bir susmaktır tutturmuşun ki geberip-SUSUP- gitmedin de!! SUSMAK-Eh! Bu söylediklerine kendini "inandırıp" ben konusunda rahatlaya-biliyorsan,diyeceğim bişi yok...Ama bak dengen ve İNANÇLARIN ne kadar da SALLANMAYA açık... DİL-Eğer sözler hiç-bir-şeyi anlatamıyorsa(Yandaki yargı da bir-şeyse ve o hiçbirşeyin içine giriyorsa)bu durumda bunu da anlatamıyor demektir.Dolayısıyla ben sana HİÇ-birşey anlatmadım... SUSMAK*Anladım... DİL-ANLADIN MI???!!! SUSMAK*bak söylemin çöktü işte...Ben anlaya-bildiğime göre bana birşeyleri anlatabildin demektir... DİL-Bu çıkarım hiç te "zekice" değil...bir yandan hiçbir sözün hiçbir zaman hiçbirşeyi anlatamayacağını kabullenirken bir yandan da ANLADIM diyebiliyorsun...ANLATMAK YOK SA ANLAMAK NASIL MÜMKÜN OLABİLİYOR? SUSMAK*Anlamadım evet haklısın anlamıyorum... DİL-Bu kadar kolay kurtulabileceğini mi sanıyorsun"evet haklısın anlatılamaz ve bu durumda ben de anlayamam" diyerek AYNI-AÇMAZIN içine düşmüş oluyorsun... SUSMAK*E lanet olası DERDİN NE senin ya,ne yapmaya çalışıyorsun? DİL-Sakin ol!Bunlar benim değil SENİN ikna olup İNANDIĞIN s-özlerin ve bu nedenle BEN değil s-ÖZLERİN sana OYUN oynuyor ve ben sana bunu göstermeye ÇALIŞIYORUM...Senle oynamıyorum ASLA...Kendimce hala konuşmaya başlamadım ben... SUSMAK*Peki ne zaman başlayacaksın ... DİL-Sen "susmayı" yaşadığın zaman ben konuşmaya başlayacağım... SUSMAK*........................... DİL-................................ alıntıdır... |
Cevap: Susmak mı haklı dil mi? Güzel bir konu olmuş. Teşekkürler Kumsal1980. |
Cevap: Susmak mı haklı dil mi? Kumsal............................................ ......... susuyorum gördüğün gibi sağol. |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:59 AM. |