![]() |
ışıkla depresyonu yenin Işık azaldıkça, biyolojik saatimiz değişiyor. Bunun sonucunda günlük yaşamın yükünü taşımak zorlaşıyor. Bu durum özelikle kadınlar üzerinde daha da kalıcı bir biçimde kendisini gösteriyor. İnsanların yüzde 2''lik bir bölümünde, ışık yoksunluğuna bağlı ciddi depresyon sorunları ortaya çıkıyor. La Repubblica gazetesinde yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre biyolojik saatimiz doğada mevsimlere bağlı olarak ortaya çıkan ışık değişikliklerine karşı son derece hassas. Işığın icadından önce, insanlar kışın daha çok yemek yiyerek, etkinliklerini azaltarak ve erken saatlerde yatağa giderek enerjilerini korumayı başarıyorlardı. Oysa, günümüzde elektrik sayesinde daha uzun saatler çalışıyor ve geceleri uyanık kalabiliyoruz. Bunun sonucundaysa biyoritmimiz bozuluyor. Bu yüzden, beyinde melatonin, serotonin ve d vitamini eksikliği oluşuyor. Bu da depresyona neden oluyor. Işığı artırın, sıkıntılarınız geçsin BELİRTİLER Hafif depresyon Üzgünlük, Yorgunluk, İştahsızlık, Bulantı ve kusma, Sinirlilik. TEDAVİ Fototerapi (Bol ışık) -Her gün en azından otuz dakika boyunca çok parlak ışık veren bir lambanın önünde durmak -Erken yatmak, erken kalkmak -Enerji harcayacak etkinliklerden kaçınmak |
Cevap: ışıkla depresyonu yenin ne yazıkki sana katılamıyorum,nasredin hocaya atfedilen bir hikaye vardır bana damdan düşeni getirin. ışık istemek yerine tamamane yalnız kalmak ışığın daha az olduğu yanında en sevdiklerinin bile olmasını istemediğin zamanlar çok olur, tavsiye ederler ,toplum içine çık aktif ol,insanlarla kaynaş ama zaten bu saydıklarımız değilmi deprasyona iten bizi, ben daha çok yalnız ve slow bir müzik eşliğinde hatıralarımla başbaşa kalmayı tercih ederim. aktif ol, öyle olmak için harcadıımız aşırı güç değilmi deprasyona iten, insanların içine çık. bencilleşmiş,sadece senden nasıl faydalanacağını düşünen,aşkı sevgiyi bile yerlere seren insanlar değilmi öyleyse deprasyona girmemek için anı düşünecek anı yaşayacaksın buda fıtrat gereği her insanda olmuyor, |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:30 PM. |