![]() |
Gel diyordu Mevlana. Gel diyordu Mevlana. “Gel! Gel, ne olursan ol yine gel... Ister kafir ol, ister mecusi, İster puta tapan ol, yine gel Bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...” Bu dizeleri okuyan şeyhlerden biri, çok sinirleniyor ve Mevlana'ya bir mektup yaziyor. Mektupta, ‘Sen nasıl bir insansın! Hristiyanları, putperestleri, ayyaşları, ateşe tapanları, nasıl dinimize çağırırsın! şeklinde ifadeler yer almaktadır. Mevlana mektubu okuyor, gülümsüyor ve kağıdın arkasını çevirip tek bir cümle ile cevap veriyor: ‘Sen de gel.’ |
Cevap: Gel diyordu Mevlana. yine aynı şey oldu benim Mevlananın bir kitabını okuduğumda bakıyorum ki gökçe y. mevlana ile ilgili birşeyler paylaşmış.. düşüncelerime ortak olduğun ve hissettiğin için teşekkrüler gökçe y... |
Cevap: Gel diyordu Mevlana. "kalp kalbe karşıdır" diye boşuna dememişler ;) hiçbir şey tesadüf değil. demek ki yolumuz aynı... ben teşekkür ederim |
Cevap: Gel diyordu Mevlana. Mevlana gel diyordu ama DÖNDÜRMEK için :)))))))))))))) Şimdilerde OL da gel diyorlar :)))))))))))))Çünkü vakit yok :)))))))) Zaman o zaman ! Zaman OL dedi OLDU zamanı!!!!!!!!!!! Neyi çağırırsan onunla karşılaşırsın :))))))))) Karşılaştığınla yüzleşebilecek güçte OLmak gerek.Mevlana bu güce sahipti:) Onun için ya neyi çağırdığımızı bilelim ,ya da hazır oldukça yavaş yavaş çağıralım.Derim ben.:) sevgiyle,nurten olsun:) |
Cevap: Gel diyordu Mevlana. Alıntı:
Ancak Mevlana'nın seviyesinde olan yani Birlik bilincine gerçekten varıp nefsini aşabilmiş olan bir insan "Gel ne olursan ol" diyebilecek kadar hoşgörülü ve tahamüllü olabilir. Günümüzde böyle bir insana rastlamak çok zor hatta imkanısız... |
Cevap: Gel diyordu Mevlana. Değişime yürekliysen çağıranlar çoğalıyor :) Ancak değişmişsen hiçbir yere gitmene gerek yok.:))))))))))) Onlar sana gelir :)))))))))))))) İNSAN KUTSALdır.VE HAKETTİĞİ DEĞERE SAHİP ÇIKANLAR ÇOĞALIYOR. İnanısan Karşılaşırsın :)))))))))))))))) sevgiyle,olsun :) |
Cevap: Gel diyordu Mevlana. Dün Mevlananın Mesnevi katabını başlamıstim. Bugun yazıları görünce arkadaşlarla aynı düşünce dünyalarında dolaşıyoruz. Ama birbirimize kırmadan teşvik edip paylaşıyoruz ne güzel bir dünya. sevgiyle umutlarla kalın. |
Cevap: Gel diyordu Mevlana. Bir de şöyle birşey vardı,"ben Mevlana değilim adam ol öyle gel!" diyordu...o da fena bir laf değil bence... |
Cevap: Gel diyordu Mevlana. ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim. olur ya... kalp durur... akıl unutur... ben dostlarımı ruhumla severim. o ne durur, ne de unutur..." hz. mevlana |
Cevap: Gel diyordu Mevlana. mevlana derki...cenneti ve cehennemi gelecekte arama ikiside şu anda mevcut.ne zaman birini çıkarsız sevmeyi başarırsa insan, cennetteyiz,ne zaman kavga kine bulaşırsak işte ozamanda cehennemdeyiz demektir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:33 AM. |