Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=371)
-   -   Cennet'ten Mektuplar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=226927)

ışıkk 04-03-2009 05:37 PM


Kalıplar

Gloria Wendroff

Tanrı dedi ki:
Kendinizden çok fazla sey beklerken aynı zamanda yeterince beklemiyorsunuz da. Kendinizi hayal kırıklıgına ugrattıgınız zaman, hayal kırıklıgınız dikkatinizi yanlıs yöne çekiyor. Dikkatiniz geçmise kayıyor. Geçmis kararlar size yük oluyor. Su anda karsınızda olan sey olması gereken, en uygun olandır..

Dün dahi olan her seyden kendinizi kurtarın. Kendinizi azarlamak için çok hızlı, degisiklik yapmak için ise çok yavas davranıyorsunuz.Geçmise dönüp bakmak belki sizi, agrıyan disinizi dilinizle bastırmak gibi rahatlatıyor. Su anda ne yapabiliyorsanız rahatı onda bulun.Yapacagınız sey, oturdugunuz yerde biraz yükselip dik oturarak önünüzdeki yeni engin manzarayı görmektir.

Hayatınızda kalıplarınız var, ve onları pek de hos karsılamıyorsunuz. Nedeni yasamınız boyunca, hayatın getirdiklerine karsı çok çabuk savunmaya geçmis olmanız olabilir. Belki de artık daha umursamaz olabilir ve pek ya da hiç direnç göstermeyebilirsiniz.

Bugün biri sizi bekletti. Gerçekten ayagınızı sinirle yere vurmak zorunda mısınız ya da yüksek sesle konusmak zorunda mısınız? Ya kendinize, böyle seyler olur, bunlar hayatın bir parçası diyerek sorunla baska sekilde basa çıksanız? Her seyden önce, olayı büyütmekten kurtulmus olursunuz. Bırakın sorun gitsin, tıpkı bir kitabı elinizden bırakmak gibi.

Hayatta istemediginiz her ne ile karsılasıyorsanız, onu kötü olarak algılamak zorunda degilsiniz. Belki de korkunç olarak algıladıgınız sey bir hayırdır çünkü dikkatinizi daha yüksek bir düzeye çekmektedir. Öfke patlaması yasamak zorunda degilsiniz. Öyle olmak zorunda oldugunu mu sanıyordunuz? Belki de bir seyleri kanıtlamanız gerektigini hissettiniz; ezilmediginizi, dimdik ayakta durup kedinizi savunabildiginizi kanıtlamanız gerektigini hissettiniz; o zaman, yaygara çıkarıp kendiniz olmaktan çıkmak için iyi bir nedeniniz var.

Kavga etmeden de kendinizi ifade edebilirsiniz. Her dönemeçte ya da her ters dönemeçte, kavga etmeden de hayatınızı yasayabilirsiniz.

Kendinizi onurlandırın ve birileri sizi onurlandırmadıgı zaman bunu önemsemezsiniz. Kendini düsünmektedir, sizi degil, tıpkı sizin kendinizi düsünmeniz, onu düsünmemeniz gibi. Hayatınızın odak noktasını degistirmek elinizdedir. Onu güzellestirin; istemez miydiniz?

Sadece bir daha öfkelenmeyin. Dünya sizinle aynı uyumla dans etmiyorsa, belki de siz farklı bir sarkı dinlemek istiyorsunuzdur.

Belki de dünyaya ültimatomlar veriyorsunuz, nasıl davranması gerektigini söylüyorsunuz. Simdi, dünyaya verebileceginiz karsılıgı nasıl zenginlestirebileceginizi düsünün. Genis bir repertuarınız olsun. Saldırıya ya da savunmaya geçmek geçmiste kalmalı. Çantanızdan yeni bir ok çıkarın. Hayırların pesinden gidin, savasın degil. Sevgi için her fırsatı degerlendirin.

Sevgi için en büyük fırsat tam su anda degildir de ne zamandır?

Sevginin yaratıcı oldugunu düsünün. Tırmanan sorun karsısında ne gibi yaratıcı çözümler üretebilirsiniz? Yeni bir yol denemeye ne dersiniz?

Hayat bir oyundur, ve siz de onda bir oyuncu. Yeni roller deneyebilirsiniz, sevgililer. Bugüne kadar kabadayı olduysanız, belki simdi barısçıl olabilirsiniz. Bugüne kadar ani saldırılara maruz kalıyor idiyseniz, artık belki geri adım atabilir ve biraz daha uzaktan bakıp, Tanrı’nın inayetini nazikçe etrafınıza dagıtabilirsiniz.

Belgin ∞ 04-03-2009 05:42 PM

Canım seni ve yazılarını özlemiştim, hoşgeldin 956k

Sevgiler kiss3

ışıkk 05-03-2009 01:36 AM

Canım benim sağolasın.evet tatil yaptım 15 gün kadar:) internette yoktu ama aklım hep burdaydı.bende çok özlemiştim sizleri,desteğinizi,yazılarınızı.
güzel sözlerin için teşekkürler canm.sevgiler kiss3

ışıkk 17-03-2009 11:45 PM


Kalbinizin Açık Kitabı

Gloria Wendroff

Tanrı dedi ki:

Kalbinizi, sevdiginiz bir kitabı açar gibi açın, bilançonuzu görmek istediginiz hesap kitabını açmak gibi degil. Sevgi bilançonuz dolu. Asla bir borç olamaz. Bunu bilmeniz gerekiyor. Kalbiniz sevgi ile dolu. Belki de kendinizinkinden önce baska kalplerde sevgi arıyorsunuz belki de. Baska insanların ne kadar çok ya da az sevdiginin bir önemi yok. Önemli olan sizin ne kadar çok sevdiginiz.Kendi kalbinizdeki sevgiyi canlandırın. Benim yapmaya çalıstıgım da bu – kendi kalbinizdeki sevgiyi uyandırmak ki dısarı aksın ve evreni ve tüm sakinlerini kendisinin olarak sahiplensin. Bahsettigim sizin kalbiniz. Kesfetmenizi ve içinde dogdugunuz sevgili evinizin kapısına giden yolu açmanızı istedigim sizin kalbiniz.

Çocuklugunuza açılan o kapıyı ne kadar sefkat ve merak ile açarsanız, kalbinize yürümenin ve sevgisinin yakınlıgını hissetmenin de yolu budur. Bu kalp sadece daha önce yasadıgınız ve sevdigini yer degil, su anda da yasadıgınız ve sevdiginiz bir yer. Kalpten baska bir yerde yasam yoktur. Ve kalbinizin gizli bir geçit olması gerekmiyor. İçeri girmek için sevginin sifresinden baska bir sifre yok, ve bu sayfaların kendiliginden çevrildigi açık bir kitap. Kalbinizin okunması kolay bir kitap olması gerekir, sizin ve herkes için.

Kalbinizi açın, cerrah gibi degil, ancak tam olarak seven biri gibi. Artık kalbinizde pıhtı yok, hayır, o güzel kalbinizde pıhtı yok. Kalbinizdeki sevgi serbestçe akıyor. Yasamınızı ele geçiriyor, dünyayı ele geçiriyor. Kalbiniz dünya için bir velinimet. Dünya onun varisi. Sevginizi miras bırakacak.

Sevginizi depolamanın bir faydası yok. Onu raflardan indirmeniz gerekiyor. Biriktirilmis sevgi, sevgi degildir. Verilen sevgi, sevgidir. Sevgi için asılacak dolaplar olmaması gerekiyor. Sevgi ifsa edilmelidir. Sevginiz baska kalplere girmeli ki baska kalpler zaten orada olan sevginin farkına varsın.

Kalbinizin bugün ilan-ı ask yapmasına izin verin. Niyetini belli etmesine ve ilerlemesine izin verin. Dogal egiliminiz sevmektir. Bir kalbi sevgiden ayırabilecek sey sadece yanlıs programlama olabilir. Kalbinizin yeniden programlanmaya ihtiyacı varsa, simdi yapın. Orijinal bütünlügüne geri döndürün. Bos kalp yoktur, sadece yanlıs yola sapmıs olanlar vardır. Kalbinize bir brifing verin.Durduysa, simdi atesleyin. Motoru hızlandırın. Vitesi degistirin. Bırakın gitsin. Baska kalplerle yarıssın ve onların gitmesine izin verin.

Kalbinizin sevgi etrafında gelismesine izin verin. Sevginin çarkı olmasına izin verin. Kalbinizin dünyadaki tüm sevgiyi sadece geri döndürmek için almasına izin verin. Bir kalpten digerine ne çok sevgi alısverisi olacak. Kalbiniz dolasır, dolasır.

Kalbinizi otomatige baglayın, sevgililer. Sanki baska yapacak bir seyi yokmus gibi sevmesine izin verin. Ve bu Gerçektir.Kalbinizin Yeryüzünde, sevgiyi saga sola dagıtıp tanıtmaktan baska yapacak neyi olabilir ki? Kalbinizin sevgi sarkısı söylemek ve de vızıldamaktan baska ne isi olabilir? Öyledir ki tüm kalpler sevgiyi mırıldanır ve söyler ve dur durak bilmezler. Sadece senlik vardır.

sanemce 18-03-2009 12:25 AM

ışık'çım ne kadar güzel, sıcacık saran bir konu ttli3

çok değerli paylaşımın için teşekkürler kiss3


ışıkk 18-03-2009 12:32 AM

Canım Sanemcem beğenmene çok sevindim.ben sevgiyle ilgili konuları,yazıları okurken inanılmaz haz alıyorum.bu da çok hoşuma gitti.
sevgilerimle kiss3

tiriniti 18-03-2009 01:32 PM

süper bir paylaşımdı ışıkkcığım sende süpersin. Çok çok teşekkürler. kalbinden sevgi eksik olmasın hep sev ve sevil inşllah
sevgilerimle
kiss3

ışıkk 18-03-2009 01:50 PM

Tiriniti'cim mesajın, güzel dileklerin için çok çok teşekkürler.özellikle hep sev ve sevil sözün beni çok duygulandırdı canım.ttli3
sevgilerimlekiss3

umelihad 20-03-2009 02:31 PM

Işık hanım, isminiz gibi paylaşımınızla bizlere ışık tuttunuz. Işığınız daim olsun, paylaşımlarınız aynı sıcaklık ve sadelıkle devamını beklıyoruz. Ismınız gibi yüreğimize aydınlattınız, içimi ısıttınız elinize ,kolunuza sağlık, yüreğinize bereket sevgıyle kalın. Güzellıklerde buluşmak üzere.......

ışıkk 20-03-2009 03:55 PM

Meliha'cım güzel,samimi,tatlı sözlerin için çok çok teşekkür ederim.ne güzel bir duygu fayda sağlamak.sen de güzel mesajınla benim içimi ısıttın Meliha'cım.
Birazdan yine beni derinden etkileyen bir yazıyı paylaşıcam.
sevgilerimle kiss3


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.