![]() |
Aldatılan eşin büyüklüğü Anadolu’nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar. Karanlık iyice çöker köyün üzerine. Evlerden birinde bir kadın ve adam yatma hazırlığı yapmaktadır. Erken yatıp yarın sabaha, güneş ışığına erken uyanılacaktır. Adam üzerini değiştirir, yatağına yönelir. Evin penceresinden; karanlık bahçeye vuran ışıkta ağaçların arasında bir gölge belirir. Kadın pencereden dışarı bakar ve gülümser. Kadının sevgilisi bahçededir. . . Tam sözleştikleri gibi, sözleştikleri saatte ve yerde adam onu beklemektedir. Kadın kocasının uyumasından emin olunca, sessizce yataktan kalkar, üstünü giyer … Ve pencereden aşağıya atlar. Başka bir adam için, kadın kocasını terk eder. Koşarlar iki sevgili….. kaçıyorlar. Tarlaları , ovaları aşarlar…..Anadolu’da bir köy nasıl koşmasınlar ki. Arkalarından onları kovalayacak onca şey vardır. Namus belası, Töre cinayetleri, yoksulluk, cefa, korku. Arkalarında bunlar varken nasıl durabilirler. Köyden uzaklaştıklarına iyice emin olunca soluklanmak için dururlar. Kadın duraksamayı fırsat bilip nefes nefese der ki : ‘Evden çıktığımdan beri, ayakkabımın içinde bir şey var beni rahatsız ediyor’ Çıkartıp bakar ki….. ayakkabısının içinde bir tomar para!!!!! Kocası her şeyin farkında. Biliyor ki gidecek, ‘Beni terk edecek ama bunca yıl çorbasını içtim, çamaşırlarımı yıkadı, ütüledi. Bana emeği geçti’ YABAN ELDE MUHTAÇ OLMASIN DİYE ! ! ! O Yoksul köylü; bütün parasını; başka bir adam için kendisini terk eden karısının, giderek kendinden uzaklaşan adımlarını attığı ayakkabısının içine koydu. O güzel insanı, O onurlu davranışı sergileyen, O terk edilen adamı HEPİNİZ TANIYORSUNUZ ….. Çünkü O; Bir dizesinde bize yürekten seslendiği gibi Uzun ince bir yoldaydı ve gidiyordu gündüz gece … Evet O kişi Aşık Veysel di. Sunay Akın’dan dinlediğim bu olağanüstü hikaye, okumayı sevenlerle paylaşılmak üzere gönderilmiştir. (alıntı) |
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü Hayat ne garip... Iyilikler dururken, vefa dururken, saygi dururken.... |
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü Gozlerim doldu okurken... Harika bir paylasim, boyle asklar var mi dedirten cinsten hem de .... Karsilik beklemeden sevmek bu olsa gerek, menfaatsiz ve beklentisiz, sadece sevmek.... |
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü hersey insanlar icin, ve her seyin belirleyicisi ZAMAN... o zamanlarda yapilana karsiliksiz sevgi deniliyordu. simdi bunu yapin bakalim, karsilik beklemeden yapin bakalim.. emin olun tebrik edileceginize SALAK ilan edilebilirsiniz.... |
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü Alıntı:
Amaa ben bu kadar olumsuz dusunmuyorum... SALAK olacagini dusunen biriyi zaten o mentalitede olmayan biri cekmez, cekim yasasi partysmiley |
laftir, fasa fisodur.. |
dostum hic mahalle baskisina maruz kalmamissin :)) sanslisin.. insanin kendini hissetmesi kadar, cevresindekilerinin onun hakkinda ne dusunduklerinede kisi onem verir. sadece kendi hareketleriyle yetinemez. yanindakilerininde fikirleri hayatini etkiler mutlaka. |
ne der- niye der- nicin der gibi düsüncelerden özgürlüklerimiz kisitlanmadimi yada kisitlanmiyormu?? Yani ben yazarken sizi elestirmek istemedim, lütfen yanlis anlasilmasin artik cogunluga hakim olmus bu negativ insanlara fazlaca firsat vermeyelim, onlar yüzünden kendimizi kisitlamayalim. ve sadece sunu belirtmek istedim, hep bu negativ kisilerin yüzünden biz yapmak istediklerimizi yada düsünmek istediklerimizi kisitlayamayiz... Herkes hepimiz maruz kalmisizdir ama ne kadar önem verdigimiz ve dikkate aldigimiz yine bizim kendimizle olan barsiikligimiza ve özgüvenimize bagli... Biri bana "SALAK" diyecek yada "ENAYI" diyecek diye ben söylemek ve yapmak istediklerimi kisitlayamam smil56 |
|
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü Bir sevmek vardır .. birde sevmek .. bence bu kelime sesteş olmalı .. yazılışlar aynı anlamları farklı .. |
|
yapma lütfen .bu ülkede yaşayıpta toplum baskısına maruz kalmıyorum kalmadım diyene gülerler.insanın toplumsal bir birey olduğunu yok sayamazsınız. |
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü ne zamandan beri toplum baskısını savunur olduk? bu baskıyı savunanlara "başkalarının düşüncelerini önemsememe" telkinini öneriyorum. belki kendinize ait, özgür bir hayatınız olabilir :) |
yasiyor ve böyle düsünüyorum.. ve tüm negativ düsünceden dolayi maruz kalipta pes etmis kisileri kisiligim ve meslegim geregi bu sekilde uyariyor ve onlara bunu tavsiye ediyorum.. Su bir gercekki, bu hayata bir kere geliyorum ve bir daha gelip gelmiyecegim mechul.. O yüzden olumlu ve zarar verici olmadigim müddetce bu gittigim yolun yanlis olmadiginin kanitindayim... wink77 |
hiçbir bireyin bir başka bireye sormadan hür iradesi ile karar verememesi kapitalist bir düzendir. bize dayatılan, inançlarımızı özgürce yaşamak değil, baskı ve korku ile yaşamaktır. kapitalizm budur. bilginize :) |
Evet idealistim bir çok konuda. Ama ideallerimi kendim şeçmeye çalışıyorum. Düzen dediğin şey nasıl olursa olsun ben kendi iç dünyama bakıp kendi benlik algımı önemsiyorum. Yapığım bir şeyde insanlardan olumsuz yorumlar geldi, geliyor ya da gelicek diye düşüncelerimden vazgeçmem. |
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü Bu hikayeyi ben de okudum, Veysel'in hayat hikayesi ve şiirlerinin olduğu bir kitaptan, Aşık Veysel'in karısı çok güzelmiş ve de genç, Veysel onu çok kıskanırmış ve ne yazık ki biraz hırpalarmış da... Fakat kaçacağını anlayınca yine de onu çok sevdiğinden kıyamamış ve bana güzel yıllar verdi diye hakikaten ayakkabısının altına para koyar, ama o gittikten sonra Veysel çok acı çeker, çok bunalıma girer... Geçenlerde bir sosyetik hanım'ın bir söyleşide, (ismini hatırlayamıyorum), eşiyle birlikte yıllarca çalıştıklarını ve yoktan var ederek, 20-25 yıl boyunca süren beraberliklerini de anlatmış. Fakat bir müddet sonra kocası genç bir bayana aşık olarak, evden ayrılmış, kadın ilişkisini bitirmemiş, şöyle söylüyor;" Kızlarım da dahil olmak üzere herkes onu niye serbest bıraktığımı, niye buna izin verdiğimi anlamadı, halbuki o bana unutulmaz yıllar ve çocuklarımı verdi, biz her ne olursa olsun birbirimizin herşeyine yine koşarız, yine dostuz" diyebiliyor... Duyduğumumuz boşanmaların, ayrılıkların tüketici süreçlerine hiç benzemeyen bir ayrılık, bu medeniyet ölçüsüne tüm toplum ulaşır inşallah!... Ama ilişkilerde ve daha pek çok şeydetoplum baskısı diye de bir şey var, fakat siz doğrularınızın arkasından gitmeyi tereddütsüz seçerseniz, kendinize inanırsanız, kendi özel dünyanızı koruyabilirseniz, herşey farklı olur! |
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü Evet, aşık Veysel'in yaşadığı dönemde kadınlar hırpalanır, hor görülürmüş. Peki size çok mantıklı bir soru sorayım. Normal zamanda karısını hırpalayan ve kıskanan bir erkek, karısı kendinden vazgeçip başka bir adama kaçacağı zaman onun ayakkabısına para mı koyar yoksa çeker vurur mu? Lütfen gardropçu sözlere kanıp da böylesi büyük adamların hakkında olmayan sözler söylemeyiniz. Biraz mantık, biraz tahmin, biraz da gerçekçilik ile kimin ne yapacağı belli oluyor. Bu büyük insanı saygı ile selamlıyorum. |
|
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü geçmişi bilmem. ama şuan insanlığa yakışanı yapardım :) |
insanliga yakisanida zaten asik veysel yapmis ;))) |
|
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü sanırım babam, annemi aldatıyor yani ben hissedebiliyorum... |
toplum baskısınıda kesinlikle savunmuyorum ama bugunun gerçeği ise bizim ülkemizde toplum baskısı vardır. gelecek nasıl olur bunu bilemem.konu komşu neder die bakkala bile gidemeyen kadınları yok sayamayız . temennim ise toplum baskısı olmayan bir ülke :) |
|
|
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü çok ama çok teşekkür ederim,beni özgürleştirdiniz sanki ben her ikisini de suçlamıyorum ve bu konuyla ilgili pozitif ya da negatif bir duygu yoğunluğum yok, işte tam da bu yüzden kendimi aile sorunlarına duyarsız olduğum için suçlamaya başlamıştım,üzülüyordum çok,Allah sizden razı olsun Haklısınız hiç bu açıdan düşünmemiştim,bu olayda benim için bir ders olabilir, ne aydınlık bir düşünce yapınız var,sizin gibi olabilsem keşke,çok mu zor? |
unutma bu sözümü bi kenara yaz. hepimiz bu yollardan gectik kendimizi sucladik aydinlik düsünmek istedik ama birseyi unuttuk tecrübe oda yasayinca kazanilir..t678t678 |
|
|
Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü blue jaloon ve Berilce o güzel ve samimi tavsiyelerinizi unutmayacağım,çook teşekkür ederim... |
|
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:44 AM. |