Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Evlilik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=362)
-   -   Flörtmü-görücü usulu evlilikmi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=3302)

pisimbat 26-12-2007 10:05 PM

Flörtmü-görücü usulu evlilikmi

Flörtmü görücü usulu evlilikmi birbirini tanıyarak hatta belli bir süre aynı evde yaşamları paylaşarakmı yoksa eş dost arkadaş aile yada net ortamında tanışıp evlenmekmi eşinizle yada hayat arkadaşınızla dyelim nasıl tanışıp evlendiniz evlenmek istersiniz

jaunty 26-12-2007 10:09 PM

Ynt: Flörtmü-görücü usulu evlilikmi

blook dusun çok fazla ekşitilmeiş flört derim ben

pisimbat 26-12-2007 10:42 PM

Elbette flört diyorum hattaa imkanları var ise belli bir süre aynı evde yaşamalı flört edenler
ha bunu kim ne kadar yapar başarırı bilemem ,ha bide şu var görücü usulu olan çok iyi evliliklerde var tanık olduğum ayyy çıkamz sokak yahu blook smiliyface

asevgican 26-12-2007 11:37 PM

şanssss.....:p

Mustang 25-02-2008 05:51 AM

Her hangisi olursa olsun kişilerin evlilik için hazır olmaları çok önemli birşeylerden veya birilerinden kaçarak hazır olmadan yapılırsa sorun .Ben görücü usulü evlendim ,ama çocuklarımın kendi seçtiklei kişilerle evlenmesini isterim. smiliyface

hayalayaz 25-02-2008 07:51 AM

hangi usül olursa olsun kişi kendini hazır hissetmeli, hoş dört duvar arasında yaşamadan hiç bir şey belli olmuyor..benim gibi kırmızı spor arabası var, uzun lüle lüle saçları var diye aşık olursanız, daha doğrusu sevilmeyi severseniz..zor dostum zor..yürümüyor..ondan sonra ne yapsamda kurtulsam diye çırpınırsınız..gel demek kolayda git demek zor..özellikle biz bayanlar için dünyanın her yerinde ( ben sadece avrupayı bilirim) orada bile dul olmak çok zor..allah hepinizi denginize yar etsin..

Mustang 25-02-2008 05:52 PM

Ülkemizde evlilikler anne baba baskısından kaçmak özgür olup başına buyruk yaşamak için kaçış yollu olarak görülüyor.Bu erkekler içinde böyle evlenip karısını evde bırakıp hovardalığa daha rahat gidebiliyorlar.Esasen evlenmedn önce evlilik üzerine gençlere seminerler verilmeli çok küçük yaşlarda evlenmenin sakıncaları anlatılmalı.Kadın olsun erkekolsun genç yaşta evlenmek bence çok sakıncalı.Bence evlilik yaşı kadınlarda 25 erkeklerde 30olmalı. smiliyface

bolanka 15-06-2008 05:05 PM

Ben evlenmeye karar verdikten ancak 2 yıl sonra evlenebileceğim birini bulabildim. flört nereye kadar. Çalıştığım küçük bir ilçeydi. Flört ederek evlenmek isterdim ama olmadı. Görücü usuluyle tanıştım nişanlımla. 11 aydır nişanlıyız.bu kadar nişanlılık uzadı çünkü uzun dönem askerlik yapıyorum. Temmuzda askerliği bitiriyorum. 27 temmuzda evleniyoruz. Birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum. Bence insan iki yöntemi de denemeli. Görücü usulü olmasaydı benim nişanlımla tanışabilmem imkansızdı. gssmile

yaprakk 18-06-2008 09:49 AM

Biraz şans meselesi sanırım,Mesela benim 2 tane flörtüm oldu ama sonuç yok!

Belki de tanıştırılmak daha doğrudur.Sonuçta görücü usulü olsa bile,kimse kimseyi evlilik için zorlamıyor.Elbet orta da yine tanışma var... super

AZARRATH 12-07-2008 02:29 PM

Bence niyete bağlı şöyle ki eğer aklınızda fazla uzatmadan ciddi ciddi evlenme fikri varsa bu fikirde birisini bulmalı,ama görücü usuluyle ama kendiniz.(Görücü usulu derken artık tanıştın evlen değil,modern çöpçatanlık :) Yani birisi sizin için bu sana uygun diye tavsiyede bulunuyor,sizde uygunsa flört ediyorsunuz...)

Çünkü böyle olmayınca bir taraf bir an önce evlenmek isterken diğer taraf sadece çıkma amaçlı sizinle beraber,e hal böyle olunca ciddi düşünen bir süre sonra sıkılmaya,karşısındaki evlen evlen diye sıkıştırmaya başlıyor,genelde de kadınlar böyle, ve erkek evliliğe bir türlü yaklaşmayınca kadın kullanıldıını,erkeğin kendisiyle vakit geçirmek için çıktığını düşünmeye başlıyor,ilişki yıpranıp bitiyor..

Evliliğe karar verdikten sonra flörtü fazla uzamaması gerektiğni düşünyorum....7 sene çıkıp da 2 ayda boşananlar çok...

Ve kesinlikle maddi manevi her açıdan evliliğe hazır olmak,kimsenin baskısı,sözü ile hareket etmemek lazım....

dertsizcan 04-08-2008 06:24 PM

Ailelerin bilinçli olması şartıyla görücü usulü favoridir ülkemizde. Doğrusu da budur.
Karşı çıkacaklara mesaj : Flört yapanların % kaçı gerçek kimliğiyle görünüyor, flörtüne düşünün bakalım.
Ben 6 yıl flört yaşadıktan sonra 16 gün evliliğe dayanamayanlar biliyorum
Görücü usulü evlenenler benim gözlemim % 90 - 95 mutlu ve huzurlular. Ben dahil.
Herkese selam...

asevgican 05-08-2008 02:48 PM

bence bi yasa çıkarılsın kardişim.. dusun
görücüde flörtde olsun 28-35 yaş arası sınırlandırılsın evlilik kararı alma yaşı. daha küçükler evlenmesinler 44
sonra evlilikler en fazla 10 yıl sürsün. 1o yılda bir kanun yenileme isteğini taraflara bıraksın. isteyen devam etsin. istemeyen çoluğu çocuğu , toplumu, parayı pulu bahane edip devam etmek zorunda kalmasın.
şak bitsin 10 yılda evlilik...ötesi eziyet olmasın. blook smiliyface

Lier22 05-08-2008 03:00 PM

usül hakkında biraz da benim diyeceklerim var...

hangi usülde olursa olsun evlenmeye karar veren çiftler her konuda evliliğe hazır oldukları zaman evlenmelidir...

aslında her şeyde olması gereken acelecilik evlilik konusunda kesinlikle yapılmamalı...

ve en önemlisi bana göre....

medeni bir şekilde iki tarafında şartlarını baştan konuşmaları....

şunları şunları yaparım şunları yapmam....

bunları isterim şunları istemem diye her konuyu masaya yatırmaları gerekir... diyorum...

ne erkekler aşçı, çamaşırcı bulaşıkçı hayaliyle....

ne de kadınlar kafesteki romeo hayaliyle evlenmesinler...

bir ömür beraber acıyı tatlıyı hüznü sevinci ortak paylaşacak uyum içinde hayat dostu olacak birini tercih etsinler...

sonuç olarak en önemli olan karşılıklı uyumun yakalanmasıdır...

sevgi ve saygılar... hismiley

ametist 05-08-2008 05:03 PM

Alıntı:

asevgican Nickli Üyeden Alıntı
bence bi yasa çıkarılsın kardişim.. dusun
görücüde flörtde olsun 28-35 yaş arası sınırlandırılsın evlilik kararı alma yaşı. daha küçükler evlenmesinler 44
sonra evlilikler en fazla 10 yıl sürsün. 1o yılda bir kanun yenileme isteğini taraflara bıraksın. isteyen devam etsin. istemeyen çoluğu çocuğu , toplumu, parayı pulu bahane edip devam etmek zorunda kalmasın.
şak bitsin 10 yılda evlilik...ötesi eziyet olmasın. blook smiliyface

asevgicancım ark5 10 yıl didin adam için özellikle maddi özgürlüğü olmayan kadın için söylüyorum,adamın kalıbına uy,10 yıl sonra kafası bozulunca tekmeyi bassın .yok yok eğer öyle bi yasa çıkması gerekiosa sırf kadın için geçerli olmalı sadece kadın bunu yapabilmeli ,defedebilmeli aa34şaka tabii .bi de dediğin para pulmuş çocukmuş bunlar eften püften kavramlar değil.keşke eşit olabilse iki cins o zmn tamam da maalesef .heryerden kadın bi darbe almaya hazır durumda 789569
bi de el insaf 28-35 demişsin ya ... yani burası Tr olmasa anlarım ,ananeler ,din vs işin içine girince daha özgür yaşamak için evlilik bi çeşit korunak oluyo.bi de en erkenmiş olsam 28inde evlen 2 yıl tanı falan ondan sonra çoluk çocuk yapmak için uğraş,yaş ilerledikçe enerji azalıo bi de biolojik faktörleri katarsak zor iş valla blook

bu arada flört en iyisi ama bu zmnda insan tanımak da kolay değil .ortam yozlaştı tanımaya çalışarak da olsa seçip ayıklamak zor sapla samanı
b456.ne diyim flörtte olsa ,görücü usulü de tanımak zor anca evlenince kişinin gerçek yüzü ortaya çıkıyo.o yüzden şans biraz da bu işler

sevgilerle smiliyface

asevgican 05-08-2008 05:11 PM

sevgili kısmen ..
gelişmiş bir toplumun modern yasası zaten kadını da haklarını da korur, gözetir.. super
elbette temenniden ibaret yazdıklarım..özellikle kırsal kesimdeki yaşamların zorluklarının farkındayım.
toplum olarakk çokk çalışmamız gerek bizim , geç kalınmış öle çok şey varki toplumumuzda yaz yaz bitmez. wave

Akulina 05-08-2008 05:30 PM

Bana flört ederek evlenme durumu daha yakın...Yani ben belkide çok idealistçe düşünüyorumdur,aşık olmadan evlenmem diye düşünürüm...Yoksa evlenmesemde olur...Ailemle gayet güzel bir hayatım var...

Pamukk 05-08-2008 05:34 PM

ben de sycoroxcumla aynı fikirdeyim ttli3 mantık evliliği bana göre değil ,annem babamla bir hayatım devam ederken sadece mantık evliliğne dayalı evlenmiş olmak için evlenmek benim seçimim olamaz.. onayi

güllerinperisi 05-08-2008 08:49 PM

Alıntı:

Sycorox Nickli Üyeden Alıntı
Bana flört ederek evlenme durumu daha yakın...Yani ben belkide çok idealistçe düşünüyorumdur,aşık olmadan evlenmem diye düşünürüm...Yoksa evlenmesemde olur...Ailemle gayet güzel bir hayatım var...

sana tamamen katılıyorum sycorox aşk yoksa YOOOKKK b456

yukselertekin 08-08-2008 10:20 AM

happy6
evet arkadaşlar herkes kendi düşüncelerine göre yazmış bende 23 ağustosta evliliğimin 16 yılını geride bırakıyorum
görücü usulü evlendim evlilik herseyden önce insanın hazır olması ve paylaşmayı ve fedakarlığı bilmesi gereken bir aile kurumu sizde gerek görücü olsun gerekse flört olsun karşınızdaki insan ve siz paylaşmayı ve fedakarlığı yapamayacaksanız evlenin şayet bunları yapamıyacaksanız o evliliğin yürümesi zor olur evlilik hep banacı değil hep bizeci bir kavramla saglıklı ve güzel bir şekilde yürür.

prof19 24-08-2008 10:35 PM

Geçtiğimiz hafta bir aile sohbetinde bana benden 2 yaş büyük, çalışan bir kız bulmuşlar. Evi aradığımda adını adresini ve "iş telefonunu" verdiler. Tanış dediler. Ne yalan söyleyim bu şekilde tanışmak hoş gelmiyor bana. Kendi yaşıtlarım tanıştırsaydı belki daha doğal olurdu.

melek_1977 13-05-2009 12:50 PM

Cevap: Flörtmü-görücü usulu evlilikmi

yola evlenme niyeti ile çıkmak lazım zaman gecirmek gönül eğlendiremk yada olursa olur o-lmazsa olmaz ile bana göre bu yola çıkılmaz belli bir düzende olması gerek tam görücü usulu olmasada belli kişilerin tavsiyesi üzerine ve sonrasında kişilerin görüşmeye başlayıp birbirlerini tanıması gerektiğini düşünüyorum bu şahsi düşüncem uzun süreli flörtlerede zamanla bazı şeylerin tükendiğini düşünüyorum herşey yaşanıyor ve evlenildiğinde oratada yaşanacak bişey kalmıyor bu yüzden arayı fazla uzatmamak gerektiğini düşünüyorum bazu kıstaslar yerine oturuyorsa genelinde sorun yoksa ve aile büyüklerininde fikri alınıp bir karar vermek gerektiği bana daha sağlıklı geliyor yinede dediğim gibi şahsi düşüncem EFENDİMİZ buyuruyor hayırlı işlerinizi geciktirmeyin ve bu söz gerçekten cok doğru herkese RABBİM hakettiği mutluluğu yaşatsın :)

umut6 13-05-2009 04:57 PM

AMİN
bu işi ciddiye almak lazım diyosun:) haklısın.
evlilik bir kumar sanırım, "görücü usülü" birazdaha kumar oluyor.
sevmek çok önemli, sevgisiz olmaz,
büyüklerimizin fikrine tabiki danışmalı, ama öyle bi seversinki, işte eşim dersin, büyüklerimiz olmaz derse burda bir problem oluşmaz mı? bence büyükler bu andan itibaren kaderimizle bizi başbaşa bırakmalı. çokta bildiğimden değilde işte :) kendi görüşüm bu.

değişim... 13-05-2009 05:46 PM

ben ikiside olsun isterim .yani demek istediğim önce görücü usulü ile tanışma ailelerin tanıştırılması sonra bir süre flört daha sonra eğer çiftler anlaşabileceklerini düşünüyorlarsa bu flörtü evlilikle noktalayabilirler.

ceren18 13-05-2009 11:40 PM

evlilik mantık evliligide olsa ask evliligide olsa hep baslarında hayecen oluyo yeni bi insanı yeni bi vucudu yeni bi karakteri tanımaya baslıyosun bu herkese heycan verir ama en kötüsü ise evlilikte eskimek artık birbirine monoton gelmek offf bıktım demek özellikle erkeklerin birsüre sonra yani 40lı yaslarından sonra eşine karsı kaba tavırlarda bulunması bunları yasar mıyım korkusuyla evde kalabilirim sevincli

Siyahça 14-05-2009 12:19 AM

c-hiçbiri! uy897

Motorhead 14-05-2009 12:49 PM

d-Şehirler arası otobüste yanımıza oturan hatun gerçeğinin, mucizevi olaylar sonucu oluşturduğu evlilik...

Şöyle ki, normalde bu otobüslerde imkansızdır iki ters cinsin yanyana oturması, kaldı ki bide akranınsa, bide bekarsa, bide güzelse, bide seninle aynı yere gidiyorsa, bide uyurken başını senin omzuna koyuyorsa... İşte tüm bunlar impossible kriterlerini fevkal şekilde taşımaktadır. Bi gün otobüse bindiğinizde bi hatun gelip yanınıza oturuyorsa ve bu kriterleri taşıyorsa, bilinki Tanrı'nın seçtiği şanslı insan sizsiniz... Hatta olayınızı STV ye yollayın, ibret verici bi olay gerçekten... Kesin yayınlanır... (yaftalamadan düşünün) =)
İndiğinizde zaten birbirinize aşık olduğunuz için, koşa koşa nikah dairesine...

Budur! ::)

The End

kumsal1980 14-05-2009 01:11 PM

Sevgililer birbiirne denk olması gerekiyor ebnce.Hoşuma giden bir ayzıyı paylaşıyim.Genç kız üst konumdadır,ulaşılmazdır;adeta balkondadır,bazen gerçekten balkondadır.Erkek ise aşağıdadır,yalvarır.Genç kız yukarıdan,bir tebessüm lütfeder ya da bir gül aatr.Eğer bu çift evlenirse,ilişki tersine döner.Erkek balkona veya sedire çıkar;kadın ise aşağıda,yemek,bulaşık,çamaşır peşinde koşturmaya başalr.Köylü erkek;çeşmeye gelecek di,ye nişanlısının yolunu saatlerce gözler.Evlendikten sonra ise kadın eve kapanır,kocasını kahveden dönüşünü gözler.Bir iner,bir çıkar tahterevalli.Yere paralel olduğu pek enderdir.İki denk insanın dışarıdan destek almadan dünayaya paralel tutunabildiği bir tahterevalli kimbilir ne kadar keyif vericidir diyor yazar...
önemli olan denk insanı bulmak,doğru insanı bulmak o zaman evlilik evlilik olur.Şimdi ruh eşim ne yapıyor diye düşünmekten kendimi alamadım şimdi :))

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:35 PM.