Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Erteleme Alışkanlığı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=232)
-   -   Erteleme Hastalığından Kurtulun (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=625754)

firdevsi ala 18-05-2016 08:33 PM

Erteleme Hastalığından Kurtulun
 
Ertelemek, insanı güçsüz düşüren ve zamanını çalan bir hastalıktır. Bizi hedeflerimizden alıkoyar, yarını baskı altına alır, kendimize olan saygımızı yitirmemize neden olur.
Ertelemenin ana nedenlerinden biri alışkanlıklardır. Hepimiz değişimin zorluklarını kabullenmek yerine belirli kalıpları bağlanıp bunları devam ettirme eğiliminde oluruz. Evinin pencerelerine kış panjurlarını takmaya üşenen bir adamı düşünelim. Gerekli olduğunu bildiği halde panjurlarını garajdan çıkarıp takmayı sürekli erteler. Yakıt faturası gelip dayandığında fena halde sarsılır. Üstelik şimdi o işi karlı ve buzlu bir havada yapmak zorundadır. (1)
Genellikle belirli işleri erteleriz. Çünkü bunlar zordur, sevimsizdir ya da kendimizi kararsız hissetmemize neden olur. Hoş olmayan işleri ertelemek onları ortadan kaldırmaz, sadece sizin endişe düzeyinizi artırır. Çünkü yapılması gereken o işler hala ortadadır.
Bir adam benzin almak için benzin istasyonuna yanaşır. Servis yapan görevli ona, aküyle yağın kontrol edilmesini isteyip istemediğini sorar. Adam sabırsızdır ve acelesi vardır. "Onlarda bir şey yoktur." diye cevap verir. Benzini alıp yola koyulur ve yolda aküsü biter. "Keşke" demeye başlar ama bu "keşke"nin ona hiçbir faydası dokunmayacaktır. (2)
Dale Carnegie şöyle yazar: "Erteleme bir sorundur; çünkü sizin için ve gelişmeniz için önemli olan işleri ihmal etmek ve geciktirmek, yolunuzu sürekli tıkayan bir engel haline gelir." (3)
Korku, ertelemenin bir parçası olabilir mi? Korku bazen hayır demek isteyip de diyemediğimiz patrondan, arkadaşlarımızdan veya aile üyelerimizden çekinmektir. Hayır diyememe probleminiz varsa sebebi genellikle reddettiğiniz kişi ile aranızın bozulacağını düşünmektir. Oysa hayır demekle kişiyi reddetmiş olmayız; olsa olsa evlenme teklifinde hayır demek karşıdaki kişiyi reddetmek demektir.
Hayır demenin en iyi yolu, bunu muhatabınıza alınmayacağı, incinmeyeceği derecede yapıcı bir şekilde söylemektir. (4)

Erteleme hastalığınızı tedavi etmek için önce neyi ertelemekte olduğunuzu ve ertelemenizin nedenini tespit etmek gerekir. Bunun için boş bir kağıt alıp aşağıdaki tabloyu çizip doldurun.
Yapılması Gereken İşler
Niçin Yapılmadı?
Gerçek Sebep Ne?

Ertelemenin sebepleri şunlar olabilir:

> Yapmaktan nefret ettiğiniz için
> Görevin sonuçlarından korktuğunuz için
> Nasıl yapacağınızı bilmediğiniz için
> Yapmaktan zevk almadığınız için
Zaman Yönetimi Merkezi'nden Dr. Merill E. Doglass ve Dr. Larry B. Baker şöyle diyor:

"Ertelemek;
< Öncelikli işler yerine daha az öncelikli olanları yapmak.
< Çok önemli bir rapor üzerine çalışmanız gerekirken masanızı düzenlemek.
< Size daha fazla kazandıracak müstakbel müşterinize bir tanıtım hazırlamak yerine, daha az satın alan ama dostunuz olan bir müşteriyi aramak.
< Çocuklarınızla geçirmeniz gereken zamanı, onlar iyice büyüyüp çok geç olana kadar ertelemek.
< Çalışanlarınıza kötü haberi söylemek yerine onlardan kaçmak. Astınızı disipline etmekten kaçmak için büroya gitmemek."

Ertelemecilikten Kurtulmanın Yolları
1- Hoşlanmadığınız işi önce yapın: En sevmediğiniz, en çok erteleme eğilimi gösterdiğiniz işi, günün başlangıcında yapmaya çalışın. Bu, işin sürekli korku saçıp ertelenmesi yerine, işin bir an evvel olup bitmesini sağlar. (Douglass ve Baker)
2- Ertelenmesi muhtemel işi parçalara ayırın: Sorunun üstesinden gelebileceğiniz bölümleriyle her gün 10-30 dakika uğraşın. Zaman dolunca bırakın. Hoş olmayan işlerle bugün uğraşmamak, aynı problemi yarın yine taşıyacağınız anlamına gelir.
3- Kendinize bir bitirme tarihi saptayın: İş yapmaya motive olabilmemiz için biriyle bahse girin. Örneğin; patronunuza bütçeyi normalden bir hafta önce hazırlayacağınızı, yapamazsanız ona bir akşam yemeği ısmarlayacağınızı söyleyin.
4- İşi bitirdiğinizde kendinizi ödüllendirin: Kendinize vereceğiniz ödüller, küçük ya da büyük, hoşunuza giden her şey olabilir. Eğer ödüle layık olamazsanız, kesinlikle almayın; başarılı olursanız ise mutlaka ödülünüzü kendi kendinize verin. Ara sıra alacağınız bu ödüller yaşamı daha da renklendirir ve korktunuz işleri erteleme eğiliminin üstesinden gelmenize yardım eder.
5- Elinizde ne varsa onunla yola çıkın.
6- Sıkıcı ve sevimsiz bir işi birine vermeyi deneyin.
7- Ertelemeciliğe karşı engeller oluşturun. (5)

Dipnotlar:
1- Mustafa Sevinç, a.g.e., 1996, s.240
2- Mustafa Sevinç, a.g.e., 1996, s.239
3- Ray Josephs, a.g.e., 1997, s.56
4- Jane Allan,a.g.e.,s.108
5- Ray Josephs, a.g.e., 1997, s.56-57-58

firdevsi ala 18-05-2016 08:36 PM

Cevap: Erteleme Hastalığından Kurtulun
 
"Ben hiçbir zaman yapmam gerekenleri ertelemedim. Aslına bakarsanız, işlerimi gerektiğinden çok daha önce bitirmeye özen gösteririm. Bu bana erteleme konusunda bir kitap yazma hakkını verir mi dersiniz? Bence verir. Belki siz erteleme alışkanlığı alan ama bunu yenebilmiş bir insan olmamı, öyle birinin kitabını okumayı tercih ederdiniz. Haklı olabilirsiniz. Ne var ki işin aslı öyle değil. Ben bu kitaba, insanların işlerini neden ertelediklerine ve onlara yardımcı olmak için neler yapılabileceğine ilişkin bilgilerimi, yirmi beş yılı aşkın bir süredir erteleme sorunları yaşayan insanlara yaptığım danışmanlıktan edindiğim deneyimleri ve işleri zamanında, hatta zamanından önce yapan bir insanın yaşadıklarını kattım. ...

firdevsi ala 18-05-2016 08:37 PM

Cevap: Erteleme Hastalığından Kurtulun
 
“Diyetime pazartesi başlayacağım”
”Egzersizimi bugn yerine yarın yapacağım.”
“Patronum için bu raporu birkaç gün içinde yapacağım.”
“Koşmaya daha sonra gideceğim, yağmur yağmazsa.”
“Ev işime/kurs ödevime/denememe yarın başlayacağım.”
Bu durumlardan biri kulağınıza tanıdık geliyor mu? Kolayca dikkatiniz sağılıyor mu? Bir göreve başladıktan kısa bir süre sonra bırakıyor musunuz?

Sürekli ertelemek ve işleri yarım bırakmak, iş hayatınıza, eğitiminize veya özel yaşamınıza zarar veriyor mu? Başkalarının dikkatleri dağılmadan, ertelemeden ve yarım bırakmadan plan yapabiliyor olmalarına, işlere öncelik tanıyor ve bitiriyor olmalarına ve bu problemi nasıl yaşamadıklarına şaşırıyor musunuz?

Bu alışkanlığın oluşması yıllar aldığı için ertelemeyi bırakmak zor olabilir, onlar size yakındır ve kırmak zordur. Buna rağmen bütün hayatınızı bu şekilde yaşamak zorunda değilsiniz, ertelemeyi bırakabilirsiniz, ŞİMDİ değişebilirsiniz!

Problemin temeli zihninizdedir. Sizin alışkanlıklarınız ve davranışlarınız asla ertelemeyen insanlarınkinden çok farklıdır. Bu subliminal mp3 albümü zihninizin bu negatif görüşünün yerine, ASLA ertelemeyen ve işleri bitiren birinin aktif zihin kalıplarını yerleştirmeyi hedefler. Aşağıda albümün size nasıl yardımcı olacağını okuyabilirsiniz:

Bilinçaltı zihninizi ertelemeye son verme amacınızla hizalar.
Negatif erteleme alışkanlığınıza, zihninizde ve düşünme sürecinizde kökünden son verir.
Yapmanız gereken görevlerinize duraksamadan başlarsınız, ve işleri son güne kalmadan, zamanında yapma alışkanlığı edinirsiniz.
Motivasyonunuzu artırır ve çabucak hızlı ve verimli çalışmaya, üretkenliğe doğru geliştirir.
Görevlerinize sadık kalmanız için iradenizi güçlendirir;Zihninizi dağılmaması için güçlendirir!
En önemli olan neyse ona odaklanmanız ve öncelik tanımanız için temiz bir zihin yaratır..
Ertelemek hayallerinizin katilidir! Hayal edin, ertelemeye son verirseniz her şeyi yapabilirsiniz!



Başarılı olmak ve hayatta tüm potansiyelinizi kazanmak istiyorsanız, ertelemeye ŞİMDİ son verin! Subliminal mp3 albümümüz, ertelemenizin kök nedenini hedefler, ve zihninizi, başarılı ve asla ertelemeyen insanların zihninin çalışmasıyla aynı seviyeye getirir!



Eğer bu albümü dinlemeyi erteliyorsanız, o zaman siz buna en çok ihtiyacı olan kişisiniz.

Geleneksel CD veya MP3 albümleri arasında seçim yapın

Her iki albüm de aynı, muhteşem hayat değiştiren, üçe bölünmüş, dinlenmesi kolay, 10 dakikalık subliminal telkinleri içerir. Subliminal mesajlar insan kulağının duyamayacağı frekanstadır. Bu demek oluyor ki siz herhangi bir ses, konuşma duymayacaksınız, tüm duyacağınız rahatlatıcı bir okyanus sesi, buna rağmen gizlenmiş subliminal mesajlar doğruca bilinçaltınıza gidecek.



Bu subliminal kayıttaki telkin cümlelerinin sadece bir kısmı bilgi amaçlı verilmiştir

Her zaman hedeflerime ulaşıyorum..
Her zaman içgüdülerimle harekete geçiyorum.
Her zaman çabuk harekete geçiyorum.
An’da yaşıyorum.
Ben kararlıyım
Ben şeyleri oldururum.
İşleri bitirmekten hoşlanıyorum.
Her zaman gerekli olduğu kadar çabuk harekete geçiyorum.
Proje ve görevlere her zaman erken başlıyorum.
Görevlerimi her zaman teslim tarihinden önce bitiriyorum.
Aldığım işi bitiriyorum.
Ben oldukça fazla üretkenim.
Üstüme aldığım her işi bitiriyorum.
Her zaman planlarım doğrultusunda yürüyorum.
Her zaman, her görevi sonuçlandırıyorum.
Kafama koyduğum her şeyi yapıyorum.
Hemen harekete geçip her şeyi alabilirim.(istediğimi elde edebilirim)
Zamanı verimli kullanıyorum.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.