Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Egzersizler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=352)
-   -   Tibet'in Gençlik Pınarı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=11586)

mücevher 22-07-2008 11:47 AM

Tibet'in Gençlik Pınarı
 
Tibet'in Gençlik Pınarı




Başlangıçta her hareketin 3 kez yapılması tavsiye ediliyor. Daha sonra her hafta tekrar sayısını 2 şer arttırarak 21 tekrara ulaşıncaya kadar arttırmaya devam edin.Yani 2.hafta her hareketi 5 kez,3. hafta 7 kez, 4. hafta 9 kez ve bu şekilde arttırmaya devam edin 10 hafta sonra her hareketi 21 kere yapabilir duruma geleceksiniz.



Bu 5 hareketi tamamladıktan sonra ılık yada serin suyla duş almanız tavsiye ediliyor. Ama asla soğuk suyla yıkanmayınız.



Birinci hareket:


http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-1.gif



Faydaları : Dolaşımı geliştirerek varisli damarlar, osteoporoz ve bas ağrılarına iyi geliyor. Her gün yapmak tüm bedeni gençleştiren bir süreci başlatabilir.



Uygulanışı : Kollarınızı iki yana açarak avuç içleriniz yere bakacak şekilde saat yönünde dönün.



İkinci hareket:


http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-2.gif



Faydaları : Tiroit bezi, böbreküstü bezleri, böbrekler, sindirim organları ve prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organlar ve bezler üzerinde onarıcı bir etkisi var. Arterit, osteoporoz, düzensiz regller, menopoz semptomları, sindirim ve bağırsak sorunları, sırt ağrısı, bacak ve boyunlardaki sertliğe iyi geliyor.



Uygulanışı :



1-Sırtüstü yatarak ellerinizi vücudunuzun yanına koyun.

2-Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın

3-Bacaklarınızı yere dik olacak şekilde kaldırırken dizlerinizin dik olmasına gayret edin



Üçüncü hareket:



http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-3.gif



Faydaları : İkinci gibi üçüncü de tiroit bezlerini, böbreküstü bezleri, böbrekleri, sindirim sistemi organlarını ve prostat ile rahmi de içine alarak cinsel organları gençleştiriyor. Menopoza girmiş ve düzensiz veya tembel regl dönemleri geçirme eğilimindeki kadınlar için özellikle iyi.



Uygulanışı :



1-Vücudunuzu dik tutarak dizlerinizin üzerinde durun.Ellerinizi kalçalarınızın altına dayayın

2-Çenenizi göğsünüze yaklaştırın.

3-Başınızı yavaşça mümkün olduğu kadar geriye doğru eğerken,sırtınızı arkaya doğru esnetin.



Dördüncü hareket:



http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-4.gif


Faydaları : Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri dolaşım ve lenfatik akış üzerinde canlılık veren bir etkisi var. Karın bölgesini, uylukları, kolları ve omuzları güçlendirir. eğer sinüs tıkanıklığınız varsa bu hareketin burun deliklerinizi açtığını da fark edebilirsiniz.



Uygulanışı :



1-Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yere oturun.Ayaklarınız hafifçe aralık olsun ve ellerinizi yere koyun

2-Çenenizi göğsünüze doğru eğin.

3-Başınızı mümkün olduğunca arkaya doğru eğin.

4-Kollarınızı düz tutarak ayak tabanlarınızı ve ellerinizi yere basarken dizlerinizi kırın ve gövdenizi yere paralel olacak şekilde havaya kaldırın.Adalelerinizi bir süre kasın ve ardından gevşeyin.



Beşinci hareket:



http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-5.gif


Faydaları : bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan dolaşım ve lenfatik akışın geliştirilmesine yardımcı olur. Derin soluk alıp vermeyi, enerji ve canlılığı uyarır. Diğer hareketlerde olduğu gibi özellikle menopoz ve düzensiz regl dönemleri semptomlarını hafifletiyor.



Uygulanışı :



1-Kollarınız dik ve bedeniniz aşağı sarkmış halde ( kobra yılanı ) şeklinde durun. Avuçlarınızı yere koyun. Başınızı yumuşak bir şekilde mümkün olduğu kadar geriye yatırın.

2-Ayaklarınızı ve ellerinizi oynatmadan,kalçanızı yukarıya kaldırın ve vücudunuzla ters v şekli meydana getirin.Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın.





alıntıdır

ECEM18 30-07-2008 10:25 PM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı
 
gerçekten çok güzel bir egzersiz ben birsüredir yapıyorum ve güzel sonuçlar alıyorum.paylaşım için teşekkürler mücevher kiss3

Quanta 18-09-2008 10:09 AM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı
 
Merhaba arkadaşlar,

Hepinizin ellerine sağlık. Çok güzel işler başarmışsınız ve başarmaya da devam ediyorsunuz.

Ben de sizinle Tibet'in gençlik pınarı egzersizleri ile ilgili birkaç tecrübemi paylaşmak isterim. Bu hareketlerle ilk hamileliğimde karşılaştım. Yaklaşık hareketlerin 1.5 ayında bazı değişiklikler farkettim. Sol gözümde uzun süre bilgisayarla çalıştığımda ağrı olurdu, bunun azaldığını farkettim. İkinci olarak, ben yılda 1 kere falan rüya görürdüm. Tam da bu zamanlarda hergün rüya görmeye başladım. Gerçi çok net hatırlamasam da bu benim için çok önemli bir gelişmeydi. Sonrasında hareketleri bırakmak zorunda kaldım.

1.5 yıl sonra tekrar hareketlere başladım ve yine aynı zamanlarda (1.5 ay sonra) yeniden rüya görmeye başladım. Bu hareketlerin çakraları temizlediğini biliyoruz. Bendeki etkiler de buna bağlı olmalı. Ayrıca sağlıklı olmayı sağladığını, beyazlamış saçları yeniden eski rengine döndürdüğünü, kilo vermeye sağladığını biliyorum. Aynı isimli kitapta uygulayan kişilerin ayrıntılı olarak belirtilmiş tecrübeleri var. Daha 21'e gelmeme 3 hafta olmasına rağmen etkileri görmeye başladım. Bundan sonra artan şekilde devam edeceğinden eminim. Sonraki deneyimlerimi de sizinle paylaşacağım.

Sevgiler, saygılar

esmir 18-09-2008 10:27 AM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı
 
çok teşekkürler

Belgin ∞ 18-09-2008 10:42 AM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı
 
Harika ben bu konuyu nasıl kaçırmışım anlamadım.Quanta sana teşekkür ederim sen yazmasaydın göremeyecekmişim demek ki kiss3 Mücevher'cim ellerine sağlık.Hareketli olması çok anlaşılır olmuş.Bu hareketler her gün mü yapılıyor?

Quanta 18-09-2008 10:52 AM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı
 
Merhaba,

Evet hareketler hergün yapılıyor. Tercihan sabah yapılmalı ve ardından duş alınırsa kendinizi çok daha iyi hissediyorsunuz. Hareketlerin ilk başlandığı dönemlerde vücutta daha ağır koku oluşabiliyor. Sanırım biriken toksinlerin atılmasına bağlı. Bu sebeple duş işinize yarayacak.

Sevgiler, saygılar.

BUZUL_SEVDA 18-09-2008 11:04 AM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı
 
Çok latif ve kıvrak zekaya sahipsiniz tebrikler..... BUZUL_SEVDA art56art56

serpil22 18-09-2008 09:10 PM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı
 
canım belgincim sen bunu nasıl kaçırdın ben bile bu egzersizleri yaptım ama bu ara bıraktım y789 khkh56 khkh56

ruhsal 23-11-2008 12:13 AM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı
 
teşekkürler paylaşım için. bu yaz bir sitede görüp uygulamıştım bu beş hareketi. bir ay kadar uyguladım.hem uygulaması kolay, hem çok yayarlı. ilk uygulamalarda yavaş hareket etmek olası riskleri yok edecektir. sevgiler..

---------------------
konu birleştirildiği için tarafımdan değiştirilmiştir.

melodiss 23-11-2008 12:39 AM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı
 
videosunu eklim bari ruhsalcımın tşkkrü boşa gitmesin..... girlhaha
YouTube - Learn The Five Tibetan Rites


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.