![]() |
B-FİT "Ne güzel bir hismiş bu.." B-fit; istasyon sistemi dedikleri özel bir sistemle her makinada 30 saniye çalışarak atılan 10ar dakikalık 3 tur sonucu, toplam 30 dakikada tüm bedeni çalıştıracak şekilde spor yapılan, kadınlara özel bir sağlıklı yaşam ve spor merkezi. Ben bu merkeze devam ediyorum ve memnun olduğum için de paylaşmak istiyorum. İşte kısaca b-fit.. B-FIT'IN DİĞER SALONLARDAN FARKI NE?
30 dakika yeterli mi? Amerikan Sağlık Organizasyonu bir spor programında göz önünde bulunması gereken 3 şart öngörmektedir; 1. SIKLIK, 2. YOĞUNLUK/KUVVET, 3. SÜRE. Araştırmalara göre aynı tip sporu aynı sürede aynı kuvvet seviyesinde yapan bir kişinin vücudu bir süre sonra bu tempoya alışır. Bu yüzden b-fit’de değişik kuvvet seviyelerinde spor yapma imkanı bulabilirsiniz. Böylece her seferinde değişik bir 30 dakika yaşamanız mümkün. Fit kalmanın en önemli anahtarlarından biri kendinizi zorlamaya musait spor etkinliklerinde bulunmanız. b-fit’deki makinalar burada geçirdiğiniz 30 dakika süresinde fitness düzeyinize uygun olarak, sizi zorlayarak hedeflediğiniz amaçlara ulaşmanızı sağlar. Amerikan Spor Konseyi baş fizyolog uzmanı Cedric Bryant’a göre 30 dakikalık egzersizler zamansızlıktan yakınanlar için 1 numaralı çözüm. Bryant’a göre “30 dakikalık egzersiz programları zamana aç olan toplumlarda en mükemmel ve en verimli yaklaşım”. |
Paylaşımınız için teşekkürler....Dogal şartlarda spor yapmayı tutku haline getirmiş benim gibi kişiler için makinelere baglı pasif jimnastik tarzda calısmak keyifli olmuyor....koşmak...terlemek... taze havayı içine çekmek...gökyüzünü görmek ...toprak kokusunu duymak...olabildigince özgür hissetmek...hafifte bir mücadele havasına girmek...Ben bunlardan keyif alıyorum...spor yapmak aynı zamanda ruhsal bir terapi gibi benim için...güc kazandıgım kendimle basbasa oldugum bir varolus biçimi... sevgi ve selam ile... |
Ne kadar şanslısınız, buna olanak sağlayan bir ortamda yaşıyorsunuz belli ki... İstanbul'da herkes bu koşullara sahip olamıyor malesef.. Sevgiler... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:38 PM. |