Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Doğum Günü ve Diğer Kutlamalarımız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=284)
-   -   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=616045)

shamanic 29-10-2010 12:00 PM

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 
merhabalar sevgili dostlar ark5
http://2.bp.blogspot.com/_pTinfXNYz0...direduryan.jpg
En anlamlı günümüz, bayramımız, hepimize kutlu, mutlu olsun!
her daim mutlulukları, başarıları, Cumhuriyet'in ve Atamızın sevgisi ile yaşayabilmek.. yaşatabilmek dileklerimle..
http://img178.imageshack.us/img178/2826/bayrak7ff4.gif
**Bilelim ki, kazandığımız başarı milletin kuvvetlerini birleştirmesinden ileri gelmiştir. Aynı başarıları ileride de kazanmak istiyorsak, aynı temele dayanalım ve aynı yolda yürüyelim. (1923)

Bütün dünya bilsin ki, benim için yandaşlık vardır ; Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum.(1924) Cumhuriyet, ahlâki erdeme dayalı bir idaredir. Cumhuriyet erdemdir. M.Kemal ATATÜRK**

http://img323.imageshack.us/img323/5...8523c568lt.gif

Neptün 29-10-2010 12:02 PM

Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 
ya shamanicim benim ya canım Özlem hanımcım,

Teşekkür ediyorum böyle güzel bir başlık açtınız. Bu arada çok özledim yaa!

frezya 29-10-2010 12:32 PM

Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 
http://www.ataturkvakfi.org.tr/anare...Ataturk001.jpg

Benim naciz bedenim birgün elbet toprak olacaktır... Fakat,TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilelebet payidar kalacaktır...

M.Kemal ATATÜRK

vittoria è nostra 29-10-2010 12:35 PM

Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 


başka ışığa gerek yok..


IŞIĞIMIZI

ATAMIZIN GÖZLERİNDEN


ALIYORUZ!!!


http://www.ataturkinkilaplari.com/de...-bir-resmi.jpg


http://www.iyi-resimler.com/data/med...%20%281%29.jpg

http://www.ataturkinkilaplari.com/de...-gorunu-su.jpg


çok teşekkür ederim shamanic
böyle anlamlı bir güne başlık ayırdığın için;)


Işıldayan Safir 29-10-2010 12:40 PM

Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 
http://img124.imageshack.us/img124/2...bakanganu8.jpg

"Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir."

M.Kemal Atatürk

Mustafa Kemal, 10 Eylül 1922’de İzmir kıyılarından Ege Denizi ufuklarına bakar ve; “Bir rüya görmüş gibiyim.” der. Mustafa Kemal’in gördüğünü söylediği rüya aslında, kendisinin halka armağan ettiği düş gibi bir gerçekliktir. Tek başına yola çıktığı noktada başlayan bu öykü giderek bir halk çığına dönüşerek kocaman anakaraları yıkıp geçmiş, savurduğu toprakların arasına aydınlık gelecek tohumları ekmiştir.

Mustafa Kemal ufuklara bakarak bir rüya gördüğünü söylediği zaman 43 yaşındadır. Henüz orta yaş çağında bir ordunun başkumandanı ve bir devletin başıdır. Bir cihan savaşı kazanmış, yeni bir devlet kurmuş, belki de yeryüzünden yok olmak üzere olan bir halkı sarsarak yeniden diriliğe kavuşturmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk yalnızca Türkiye Cumhuriyetini kurmakla kalmamış emperyalist güçlerin altında ezilen diğer milletlere güç vermiştir. Bu önemli rolüyle ilgili olarak Tunus Cumhurbaşkanı şu sözleri söylemiştir:

"Bütün başkaldıran ve kurtuluş hareketine girişen milletlerin gözü Mustafa Kemal'deydi. Bu mücadeleler onun ölümünden sonra yaygınlaşmış Doğu ve Batı blokları arasında bağlantısız ülkeler olarak bilinen ülkelere yayılmış ve onların sömürgeciliğin zulmünden kurtuluşunu sağlamıştır."

Özetle bu mücadelenin önderi olarak Mustafa Kemal sadece Türk milletine değil diğer uluslara da ışık olmuştur.

Şükürler olsun Mustafa Kemal'e ve getirdiği cumhuriyetin varlığına. Şükürler olsun gerek Kurtuluş Savaşı'nda ve gerekse cumhuriyetin hem kuruluş aşamasında hem de kuruluşunun ardından emeği geçen tüm milletimize...

Cumhuriyet ve Kurtuluş mücadelesi "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." sözünün ispatıdır. Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlarım. Nice Cumhuriyet bayramlarını her zaman içimizde hissettiğimiz o saf sevinçle kutlamak ve hep aynı coşkuyla yaşamak dileğiyle.

Sevgiyle kalın, sağlıkla nefes alın.

http://img398.imageshack.us/img398/4899/bayra3.gif

suzzy 29-10-2010 12:51 PM

Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 


Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. (1925) (MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)

tüm ulusumuzun cumhuriyet bayramını kutluyorum...birlik ve beraberlik dolu nice bayramlara...actionsmile


http://3.bp.blogspot.com/_QT8gemj4Ht...00/29Ekim2.jpg

suyahapsettim 29-10-2010 04:21 PM

Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 
ÜLKEMİZDE CUMHURİYETİN KURULUŞU
Osmanlı İmparatorluğu'nda, ikinci Meşrutiyetin ilanından altı yıl sonra Birinci Dünya Savaşı başladı. 1914'te başlayan Birinci Dünya Savaşı'na dünyanın belli öbaşlı devletleri katıldı. Dört yıl süren savaş sonunda bizimle birlikte olan devletler yenildi. Savaş kurallarına göre biz de yenilmiş sayıldık. Ülkemiz İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar tarafından paylaşıldı.
Ulusuna inanan, güvenen Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldi. Erzurum'da, Sıvas'ta kongreler düzenledi. Mustafa Kemal Paşa "Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır." diyordu. Yurdun dört bir tarafından gelen ulus temsilcileri -milletvekilleri- 23 Nisan 1920 günü Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nde toplandı. Meclis, Mustafa Kemal Paşa'yı başkan seçti. Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Bir yandan efeler, dadaşlar, seymenler bulundukları yörede düşmana karşı koydular. Öte yandan düzenli ordular İnönü'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da savaştılar. Yurdumuz düşmanlardan kurtarıldı.
Tahtını, rahatını düşünen padişah, yenilen düşmanla birlikte yurdumuzdan kaçtı. İmzalanan Lozan Barış Antlaşması ile yeni bir devlet doğdu. Bu doğan devletin yönetim biçimi henüz belirlenmemişti.
İkinci dönem Büyük Millet Meclisi 11 Ağustos 1923'te ilk toplantısını yaptı. 13 Ekim 1923'te Ankara Başkent oldu. Atatürk ; düşmanın ülkeden atılıp sınırlarımızın belirlenmesinden sonra, çoktan beri tasarladığı cumhuriyetin ilanı üzerinde hazırlıklar yapmaya başladı. 28 Ekim 1923 akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe çağırdı. Onlara , "Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz." Dedi.
29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan cumhuriyet önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verildi. Meclis önergeyi kabul etti.
Böylece ülkemizde cumhuriyet yönetimi kuruldu. Atatürk kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı oldu. Cumhuriyet'in ilanı yurtta sevinç ve coşku ile karşılandı.
Cumhuriyet; yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir.

hayatimdegisti 29-10-2010 08:39 PM

Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 
Tüm üyelerimizin ve Türk Miletinin Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun...

FeaRLeSS_KiNG 29-10-2010 09:12 PM

Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 
Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.

arca 29-10-2010 10:17 PM

Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 
Hepimizin bayramı kutlu olsun.....


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.