Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=39)
-   -   İlginç Bir Sorum Olacak.. :) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=618808)

xxPyromaniaxx 06-06-2011 01:13 PM

İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
Bende kendimi bildim bileli hissettiğim çok değişik bir olgu var..eğer aynısını yaşayan yada benim yaşadıklarıma mantıklı bir cevap bulabilecek olan varsa mesajını sabırsızlıkla bekliyorum:

Öncelikle şunu belirtmeliyim,çok temiz kalpli,çok saftirik diye nitelendirilen bir karakterim var. Herşeye çabuk inanıyorum,kendim asla yalan söyleyemediğimden kaynaklanıyor olabilir. Herşeye,herkese hep yardım edesim var. Kimseye hayır diyemiyor ve aklınıza gelebilecek herkesten kazık yiyip ağlıyorum ama bir türlü akıllanmıyorum :)

Bu karakterimden midir nedir bilemiyorum,hislerim oldukça kuvvetli! Gelecekte olacaklar ile ilgili nereden bildiğimi bilmediğim doğru bilgileri hissediyorum.

Şurada şu gün deprem olacak, şu ölecek ya da bu kişi çok zengin olacak gibi... Hissettiğim herşey garip bir şekilde çıkıyor ama ben bu tarz şeylerle (fal gibi) ilgili olmadığımdan geliştirmeyi hiç düşünmedim..zaten korkarım ve sevmem...Hissettiklerimi de kimseye söylemem,eşime bile..

Neyse..şunu sezdim ki ben herkese karşı sevgi dolu ve iyi kalpli davrandığım sürece duygularım açılıyor,birşeyleri hissedebiliyorum ama çok enteresandır ki,birilerine küsüp intikam besledikçe ya da 'artık kimseye iyilik yok!' dediğimde duygularım kapanıyor ve hissedemez oluyorum. Bu neden böyle??

yelda_k 06-06-2011 09:27 PM

Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
çok ilginç ama çokk güzell bişeyy olsaa gerek ben şöle bir düşündümdeee benim böyle hislerim olsaydııı ayyy ne güzel olurduu..

birşeyi merak ettim sadece sen bu durumdan memnunmuusn değilmisin onu anlmadımm..

ttr 06-06-2011 11:34 PM

Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
neden a yı hissettiğin zaman a yı yasıyorsan, o yuden de b yi yasadıgında a kapanıyor b acılıyor.
bence.......................

ttr 06-06-2011 11:41 PM

Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
Değişik düşünüyorsam neden değişik hissediorum gibi bir soru

değişken_nght 11-06-2011 09:47 PM

Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
AYNISI BNM İÇİNDE GEÇERLİ :D BEN O KADAR İİ DEİLİM AMA ARADA GELİOLAR BÖYLE VE YAŞIM DAHA KÜÇÜK

sweeet 12-06-2011 03:47 AM

Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
Merhabalar.

Öncelikle çok iyi niyetli bir kişi olduğunu düşünüyorum. (estafirullah saftirik ne demek?) Saf ve masum kalabilmek ne güzel bir meziyet insanların bir birini bir kaşık su da boğmaya çalıştıkları, birbirinin ardından kuyular kazmaya çalıştıkları bu zamanda.(Biliyorum çok negatif oldu bu ifade):))

Sen yalan söylemiyorsun ya herkesi kendin gibi sanıyorsun.(benim gibi) Ama hayat bazen insanın karşısında öyle yalancılar çıkarıyor ki hayretle bakıyorsun. Nasıl söyleyebiliyorlar? Hani ufak tefek masum, beyaz yalanlar da değil. Bazıları büyük yalanları öyle ustalıkla söylüyor ki aklım almıyor benim.(ama artık biliyorum onların olduğunu yine de insanlara ilk bakışta güvenmeyi seçiyorum ki yalancılar gelmesin hayatıma)

Halbuki "iyi insan olabilmek" ne güzel bir meziyet, ne kutsal bir amaç. Olduğum gibi olayım dürüst olayım, doğru olayım. Kendi doğrularımı savunayım, yalandan uzak kalayım. Hayatın anlamı. Yaşama anlam katan bir amaç. Kendi çıkarlarını gözetmenin aksine yardım edebilmek yardım isteyene. Sana güvenenlerin güvenini kırmamak ne harika bir şey.

Buraya kadar yanlış olan birşey yok ki. Bence asıl yanlışı yapanlar bencillikleri ile başkalarına zarar veren amiyane tabirle "kazık atmaya çalışan", kendini kurtarmak için yalanlara başvuran kişiler.

O gözyaşlarına değmez inan. Sen böylesin ama sana zarar verebilecek insanlardan mümkünse uzaklaş mümkün değilse en az seviyede vakit geçirmeye bak. Hisslerini kullan ve ilk tanıştığın anda sana verdikleri enerjiye dikkat et. Ben baştan birine olumsuz hislerle yaklaşırsam. O kişiye karşı ekstra dikkat ederim. Ama hiç bir zaman da ilk bakışta o kişileri kesin olarak yargılamam zamana bırakırım. O anda yanlış karar verme hatasına düşmemek için.

Kimileri 6. his der; kimisi gönül gözü açık der; kimisi de(benim lisedeki şeker mi şeker din kültürü ve ahlak bilgisi dersi hocam gibi) bazılarının antenleri açık oluyor der. Bu güzel bir hediye, belki de bir yetenek. Sen böylesin diye illa falcı olman gerekmez. Ama bunun keyfini çıkar.

Hoş benzer şeyler yaşamış biri olarak her zaman rüyalarımın iyi yönde olmasını seçiyorum. Yani bir rüya gördüğümde bu haber veren bir rüya olduğunu düşünüyorsam ki bunu(yani haberci rüya olduğunu) çoğu zaman daha sonra fark ediyorum. O yüzden rüyaları her zaman mümkün olduğunca iyiye hayra yormaya çalışırım. Bunun faydası olduğuna inanıyorum. Kötü bir rüya görsem bile içinde mutlaka iyi bir şey bulmaya çalışırım. İnsanlar bazen ay sen rüya görme senin rüyalarından korkulur falan diyor. Ama ben onları da hiç dinlemiyorum. Keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Sanki bir bulmaca ben onu çözmeye çalışıyorum. Bazen 2-3 gün kafa yorduğum oluyor.

Eski zamanlarda rüya yorumcuları çok itibar görürlermiş. Şimdi ise tvlerde bir takım programlar var. Onları hiç dinlemem. Ben kendi hislerimle kendi rüyamı yorumlarım ya da tanıdığım iyi niyetli insanlarla paylaşırım ki olumlu bir şekilde yorum yapalım.

İlla rüya da olması gerekmez tabi hissi kablel vuku yani bazı şeyler içine doğruyor olabilir. Sen rahatlamak, hafiflemek istersen burda forumda bir başlık altında paylaşabilirsin bunları belki başka paylaşanlar da olur. Olumlu yönde yorumlar yapan olur. Bir şeyi sezmek kadar hayra yormak da önemli bence.

Son olarak bu anlattıkların bana öyle yakın şeyler ki şöyle söyleyebilirim:

  • İyi olduğun sürece sen bu hediyeye hep sahip olacaksın. *"Kimseye iyilik yok" derken gerçekten etrafında hiç mi iyiliği hakeden kimse yok.
  • Hakedene hakettiği gibi davranmalısın.
  • Ama olduğun gibi iyi olmaktan vazgeçme.
  • "İyilik" sana her zaman hayatın bonusunu getirecektir.
  • Yeteneğinin de bonuslardan bir olduğunu düşün.

Ne olursa olsun insanları severim. İnsanların haketmediğini düşüyorsam sevgimi sınırlarımı çizerim. Hakedenleri sınırsız sevmeye devam ederim. Yalanı sevmem. Rüyalarımı hayra yorarım. Hatta yorumlarken eğlenirim. Ama gerçek olduklarını gördüğümdeki hissi tarif edemem.

::)

Sana güzel rüyalar ve mutlu günler diliyorum...


bluegirlx 12-06-2011 04:22 PM

Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
bu arada kimseye hayır diyememek çok iyi bir durum değil..gerektiğinde hayır demeli ve hayır dediğindede değerli olabileceğini kimseye kırmadan kendini koruyabileceğini ve duygularını ifade edebileceğini bilmelisin.

bunları yaparsan o saftirik olarak adlandırdığın kendini yakıştırdığın durumdan çıkıp daha çok kendin olabileceğini düşünüyorum.

yasal06 13-06-2011 01:08 AM

Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
merhabalar.. hayat aslında topu topu iki enerjinin etrafında döner; sevgi ve korku, geri kalan hisler bu ikisinin uzantısı olan hislerdir. sevgiyle yaklaştığında sana da herşey sevgiyle gelir, korkuyla yaklaştığında da ya da benzeri duygularla sana herşey o şekilde gelir.bu yüzden bazen ağzından çıkan her söz birebir olurken bazen de olmaz. birine kin beslediğinde aslında seni yıprattığını bil, karşıdaki insana hçbirşey olmaz, zararı kendine verirsin. bu kimseye sinirlenmeyeceksin anlamına gelmiyor, sadece o anda o duyguyu yaşa ve içinden geçip git.. nasıl yapacağım bunu diye sorarsan eğer, bu kişiden kişiye farklılık gösteriyor, mesela ben o olayı yeniden zihnimde canlandırıp, hissimi yaşıyorum ve o anda hislerimi dışarı yansıtıyorum, klasik bir örnek olacak ama birini dövmek istiyorsun mesela, yastıkları yumruklayarak sinirini at gibi birşey... kendine daha farklı yöntemler bulabilirsin.. sevgilerle..

xxPyromaniaxx 13-06-2011 03:09 PM

Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
Arkadaşlar ilgilendiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Rüya meselesine değinmemiştim kısa kesmek için ama sweet rumuzlu arkadaşım değinmiş,sağolsun. Rüyalarım da aynen olduğu gibi çıkıyor. Mesela benden birşey gizleniyor yada sonucunu bilmediğim bir olay var..aynen rüyamda yaşamış gibi görebiliyorum çok ilginç... Bana çok sık ''Nerden biliyorsun yaa,nasıl bu kadar emin olabiliyorsun!!'' şeklinde cümleler kuruluyor (hissettiklerim için).. Gerçekten bilemiyorum nereden bildiğimi ama biliyorum işte..

Bir arkadaşım ''Memnun musun bu durumdan,değil misin?'' diye sormuş. Bilemiyorum ki. Bazen iyi oluyor,bazen de kötü. Mesela bir hafta öncesinden müthiş bir sıkıntı çöküyor yüreğime. Ölecekmişim gibi bir ölüm korkusu basıyor. Rüyalarım tuhaflaşıyor. Anlıyorum ki yakınlarımdan birini kaybedeceğim. Bir-iki gün öncesinden ölüm korkusu + sessizlik çöküyorsa anlıyorum ki uzak yerlerden ölüm haberi duyacağım.. Bunlar hiç hoş olmuyor tabi. Ama başka olaylar ve sonuçları ile ilgili hisler bazen yararlı olabiliyor.

Aslında benim kafayı taktığım şu;neden kalbimin ennn temiz olduğu anlarda hislerim açılıyor da sinirli , öfkeli ,kinli olduğum zamanlarda kapanıyor? Çok dikkat ettim. Saflık sinyallerim zirvede olduğunda sanki bir ekran açılıyor gözüme,geleceği görebiliyorum,o derece. Ha geleceği görebiliyorum ama insanlar tarafından kullanılmaktan da bıktım artık! Nasılsa bu kadın saf mı diyorlar,ne düşünüyorlarsa,kimseyi kıramıyorum ama bana verilen değer de sıfırın altında yani..

Nefret ediyorum artık bu durumdan ama istesem de özümü değiştiremiyorum. Bir kaç yıl evvel sırf bu yüzden depresyona girip , 2.5 sene de kalmıştım! Şimdi zaman zaman bunalıma girsem de,çıkmak için çevreden uzaklaşmanın ilacım olduğunu çok iyi biliyorum.Hep iyi niyetli,hep yardımseverdim,hiç hayır demedim,ağlayana,muhtaça kapımı açtım ama yıllardır değiştirmediğim numaram bir kere bile çalmaz :) Yolda gördüklerinde bir selamı çok görürler. Bakıyorum da,para nerde güç nerde,insanlar tepildiğini bile bile onların peşinde... Belki negatif olacam ama kusura bakmayın,çevremde sevgiyi ve iyiliği hakeden kimse yok! cebimdeki son paramı bile aç kalma pahasına arkadaşıma veriyorsam ve karşılığında bir teşekkür bile duyamıyorsam...herşeyi boş verin de,ben aç kalıp, paramı ona lüks bir makyaj malzemesi alsın diye veriyorsam,bir kere bile parayı geri ödeme tenezzülünde bulunmuyorsa ne düşünürsünüz artık?

Komşumdan ödünç aldığım eski tencerenin dibini hafiften çizdim diye gidip mağaza mağaza dolaşıp aynısının tertemizini verdim ona. ''Kusura bakma,minik bi çizik yaptım'' diyebilirdim,yada benim çevremdekiler gibi görmezden gelebilirdim de... Bu ufak bir örnek..ama ''Aman ufacık da olsa benden memnuniyetsizlikleri olmasın,kimseye zararım dokunmasın'' diye düşünüyorum. Ne kazanıyorum peki böyle olmakla? Yalnızlık!

sweeet 13-06-2011 05:17 PM

Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)
 
Sevgili xxPyromaniaxx hayatında değiştirmek istediğin birşeyler var bu açıkça belli. Ama değiştirmen gereken iyi yürekli olman değil çevrendeki insanlar. Ya da onlara bakış açın. Bu nacizane benim fikrim.

Bazen yaşadıklarımıza bakış açımızı değiştirdiğimizde sihirli bir şekilde ruh halimiz de değişir.


Nefret gibi negatif enerjiler sana zarar verir. Sen kendini olduğun gibi mükemmel kabul et senin bir hatan yok ki. İyi olmak asla bir hata olamaz. Çevrendeki insanlardan memnun değilsen onları değiştir. Yeni insanlar tanı(mesela burda bir çok harika insan var). Sana kendini kötü hisssettirenler aileden değilse görüşme mecburiyetin yoksa arkadaş
, komşu ise onlarla konuşmak muahttap olmak senin tercihin istersin ya da istemezsin. İstersen yoksayabilirsin. Ben kendim ne olursa olsun bütün insanları sevmeyi seçiyorum. Sevemiyorsam da onlara karşı hiçbir his beslememeyi seçiyorum.

Telkinleri dinliyor musun? Eğer dinlemiyorsan rehber bölümüne bir göz at burda bir çok insan (Ben de dahil) telkinleri dinleyerek değişim gösterdiler. Ego ve suçluluk telkini ile başladık hepimiz. Ufak tefek yan etkiler görsek de zaman içinde kendimizi daha iyi hissettik.


Sürekli o insanların sana yaptıklarını düşünmekten ve onlara tavır almaktan da vazgeç. Çünkü şimdi
, şu anda kendin için yapabileceğin çok daha iyi şeylerin olduğunu düşünüyorum.

Her insan değerlidir. Başkalarının hataları yüzünden kendini üzme lütfen. Kendini üzmek de bir tercihtir. Herkes gibi mutlu ve huzurlu olmayı hakediyorsun.


İşe gülümsemekle başlayabilirsin belki yardımı olur diye düşündüğüm bu yazıyı da okuyabilirsin.


http://www.hayatimdegisti.com/forum/...kazanilir.html


Yüzünden gülümseme hiç eksik olmasın.

http://www.bebekresimlerim.org/data/...esimler_25.jpg
İyi günler dilerim... ::)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.