Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Kabızlık ve sinameki (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Kabızlık ve sinameki (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hocam eşimin kabızlık sorunu var. Sinameki bitkisini içmeden büyük abdestini yapamıyor. Ne yapması gerekli bir de sinamekinin zararı olur mu? Saygılar. Eşinizin kabızlığı nedeni ile gerekli muayene ve tetkiklerin yapılmış olması gerekir. Bu sorun için klasik olarak lifli besinler tüketilmelidir. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Kabızlık ve sinameki (Sorularınızın yanıtları)

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 11:07 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Kabızlık ve sinameki (Sorularınızın yanıtları)







Hocam eşimin kabızlık sorunu var. Sinameki bitkisini içmeden büyük abdestini yapamıyor. Ne yapması gerekli bir de sinamekinin zararı olur mu? Saygılar.







Eşinizin kabızlığı nedeni ile gerekli muayene ve tetkiklerin yapılmış olması gerekir. Bu sorun için klasik olarak lifli besinler tüketilmelidir. Kaysı, erik, incir ve kabuğuyla yenilen elma yararlı olup muz ve şeftalinin kabızlığı artırabileceği unutulmamalıdır. Kabızlık açısından kullandığınız bu bitkiden elde edilen etken maddeyi içeren ilaçlar zaten eczanelerde bulunuyor. Burada önemli olan kullandığınız bitkinin içerdiği etken maddenin ne miktarda olduğunun bilinmemesidir ki kullanılan ilaçlarda böyle bir sorun bulunmaz. Her bitkinin (dolayısıyla içerdiği kimyasal maddenin) yan etkisi az ya da çok vardır. Bu yan etkiler çoğu bitki ya da ilaçta az ve önemsizken bazılarında daha önemli olabilir. Ayrıca kişilerin herhangi bir maddeye karşı vereceği tepkiler de değişiktir. Sinameki bitkisinin etken maddesini içeren ilaçlara karşı (genellikle) önemli bir yan etki görülmez. Yine de ilaçları kullanırken beklenmeyen bir etki görülecek olursa hekime danışılmalıdır.







Almanya'dan yazıyorum







Hocam saygılar, 25 yaşındayım ve Almanya'dan yazıyorum, Yaklaşık 5 yıl önce ishalle başladı sonra bazen ishal bazen normal devam etti. Son zamanlarda da kabızlık oluyor. 1 yıldır aşırı mide ve karin ağrısı başladı, mide ve bağırsak endoskopisi yapıldı bir şey yok dediler, Ev doktorum büyük abdest tetkiki sonucu pankreasin çalışmıyor diye sindirim enzimi verdi işe yaramadı başkası Helicobakter pylori bulundu dedi ilac kullandim sikayetlerim yine geçmedi. Doktorlar psikolojik diyor. son zamanlarda geceleri ağrılarla uyaniyorum, asiri gaz ve ishalli gibi büyük abdest yapıyorum,son bir senede bir kere kasıklarım aniden sisti, bir kere gözüm kararıp bayılır gibi oldum. Kilom hep aynı, 59'u geçmiyor, ben bıktım ne yapabilirim?







Anlattıklarınıza bakılacak olursa beş yıl önceki yakınmalarınız iritabl bağırsak sendromunu (İBS) (eski deyimle spastik kolon durumunu) düşündürüyor. Beraberinde başka belirtiler de bulunan pankreas enzim eksikliği gibi son derece nadir görülen (ve ileri bir merkezde ayrıntılı olarak tetkiklerle saptanabilecek) bir durumu aile hekiminiz neye dayanarak saptadı bilemiyorum. Nitekim bu amaçla kullanılan ilaçlardan yarar görmemişsiniz. Ayrıca mide için yapılan endoskopinizin normal çıkmasına karşın H. pylori için tedavi verilmesi de gereksiz olmuş ki nitekim bundan da yarar görmemişsiniz. Daha önce İBS benzeri yakınmalarınız varken son bir yıldır ortaya çıkan yeni belirtilerin değerlendirilmesi gerekir. Son dönemlerde kilo kaybı ve geceleri uyandıran yakınmalar varsa aile hekimince değil bir Gastroenteroloji Uzmanınca değerlendirilmelisiniz. Tabi aile hekiminiz sizi sevk ederse. Belirttiğiniz diğer şikayetleriniz tekrarlayacak olursa onların da araştırılması önerilir. Geçmiş olsun.







Düşük tansiyon







Babaannemin tansiyonu (özellikle küçük ) devamlı düşük neler yapmalı, düşük tansiyonu önlemek için neler yenmelidir şimdiden teşekkürler.







Damar içinde bulunan kanın basıncının bir ifadesi olan tansiyon normalde 120/80 mm Hg civarlarındadır; ancak bu değer bazı kişilerde herhangi bir yakınma olmaksızın daha düşük de bulunabilir. Bir yakınmaya neden olmayan değerler o kişinin normal kan basıncı olarak kabul edilir. Eğer babaannenizin kan basıncı hep aynı ise sorun yoktur. Eğer daha önce bulunan değerlerden daha düşük ise bu durumun nedenleri araştırılmalıdır. Tuz dışında düşük kan basıncını yükseltecek bir besin yoktur. Geçmiş olsun.







Gaz çıkarıyorum







Sn Nevzat bey özür dileyerek sorucam. Ben çok fazla gaz çıkartıyorum. günde 50-60 kez. Acaba neden bende anlamadım. Bu iyi bir şey mi yoksa bir hekime danışmalı mıyım.







Bilindiği gibi gaz mide ve bağırsaklarda bulunur. Sizin çok çıkarıyorum diye belirttiğiniz gaz mideden mi yoksa bağırsaktan mı kaynaklanıyor yazmamışsınız. Sorunuzu yeniden sorunuz. Sağlıklı günler.







Makattan kanama, polip







Hocam ben Van'da okuyorum . Van'a her gidişimde kabızlık problemi yaşıyorum ama memleketime geldiğimde hiç bir sorun kalmıyor. Bir kaç defa kabızlık sırasında makattan kan geldi. Bir genel cerraha gittim basur yok dedi ama yinede kalın bağırsak filmi çekilsin polip olabilir dedi. Bana 2 ayrı film yazdı biri kolonoskopi idi. Ama ikisi de aynı şey dedikleri için ben de diğerini yaptırdım. Kalın bağırsağıma jel boşaltılar sonrada film çektiler. Doktorum filmlerime baktı ve bir şey yok bağırsaklar tembelleşmiş dedi. Ama benim içimde bir korku var. Polip var mı acaba diye, bu yapılan tetkikle polip olduğu anlaşılır mıydı? Yardımcı olursanız çok süper olur şimdiden tşklr.







Bağırsağın çalışması çevresel etkenlerden çok kolay etkilenebilir. Yabancı ortamda kabızlık olması ve eve dönünce geçmesi buna güzel bir örnek. Makattan kanama yakınması için genel cerraha değil Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalıydınız. Bir yakınma için 2 ayrı tetkik istenmiş. Sonra birisi çekilmiş vs. Başvurduğunuz branş doğru olmayınca işiniz uzamış. Kalınbağırsak rahatsızlıklarında 2 ayrı görüntüleme yöntemi yapılabilir. Biri endoskopik olarak bağırsağın içinin gözle görülmesi (kolonoskopi), diğeri ilaç verilerek bağırsağın genel yapısının görülmesi (kolon grafisi). Bu iki tetkik farklı amaçlarla kullanılır. Doğru ellerde Makattan kanama yakınmasında yapılacak tetkik bağırsağın içinin endoskopik olarak görülmesidir. Size ilaçlı bağırsak filmi çekilmiş; ancak bağırsağınızda polip var mı yok mu kesin olarak söylenmek isteniyorsa kolonoskopi yapılmalıdır. Geçmiş olsun.







Hiatal yetmezlik ve herni.







09-05-2007 de endoskopi yaptırdım. Özofagus lümeni normal. Hiatus 40 cm gecildi. Mide açlık suyu hafif safralı olup, kardiyoözefegal sfinkter endoskopu gevsek olarak kavramakta. Kardiya. fundus ve antum lümen ve mukozası normal. Bulbus ve postbulber bölge normal. TANI: Hiatal yetmezlik ve herni. Şimdi benim bunlara göre midem sağlam mı? Hiatal yetmezlik ve herni ne oluyor? Midemdeki şişliğin ve gazın sebebi nedir? Şimdiden teşşekür ederim. İyi çalışmalar.







Endoskopinizi hangi branştan hekime yaptırdınız? Yapan hekimin Gastroıenterolog olmadığını düşünüyorum. Çünkü raporda yazılanlarla tanı bölümünde yazılanlar birbiri ile uyumlu değil. Yazılanlara bakılırsa yemek borusunun alt bölümünde gevşeklik var ancak herni yok. Tanı bölümünde ise gevşekliğe ek olarak herni var. Esasen hiatal herni olduğunda hiatal gevşeklik yazılması anlamsız olduğundan tanı bölümü de tekniğe uygun düzenlenmemiş. Sizde gerçekten ne olduğunun bilinebilmesi için endoskopinizi bir Gastroenteroloji Uzmanına yaptırınız ve sorunuzu tekrar sorunuz. Bu konu ile ilgili olarak daha önce yazmış olduğum Endoskopiyi kimler yapmalı başlıklı yazımı okuyacak olursanız bu konuda gerekli bilgiyi elde edebilirsiniz. Mide ve bağırsakla ilgili diğer yakınmalarınız da endoskopi sırasında değerlendirilecektir.







Dr. Nevzat Aksoy



İç Hastalıkları Uzmanı



Gastroenterohepatolog



Net Endoskopi



0 212 210 48 48

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kabızlık ve sinameki (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Kabızlık ve sinameki (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hocam eşimin kabızlık sorunu var. Sinameki bitkisini içmeden büyük abdestini yapamıyor. Ne yapması gerekli bir de sinamekinin zararı olur mu? Saygılar. Eşinizin kabızlığı nedeni ile gerekli muayene ve tetkiklerin yapılmış olması gerekir. Bu sorun için klasik olarak lifli besinler tüketilmelidir. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.