Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=583)
-   -   Sonsuz güzellik - 50 yaş (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=548150)

Bluesky24 20-04-2010 11:18 AM

Sonsuz güzellik - 50 yaş
 


Menopoz ve getirdikleriyle yaşamayı öğrenmeniz gerekiyor. Menopoz, kadın hayatında önemli değişikliklerin meydana gelmesine neden olur. Hem ruhsal hem de fiziksel bu değişiklikler temel olarak vücutta yumurtalıklardan salgılanan östrojenin azalması nedeniyle ortaya çıkar. Ayrıca bu yaşlarda kalp ve damar hastalıkları ile menopoz kaynaklı osteoporoz (kemik erimesi) görülebilir.

50 yaş: yeni yaşama alışmak

Beslenme



Menopoz ve kalp-damar hastalıklarıyla baş etmenin, 50 yaşında da sağlıklı, kaliteli ve güzel yaşamanın en önemli yolu beslenmektir. Omega-3 yağ asitleri yönünden zengin besinleri tercih edin (somon, ton gibi yağlı balıklar, brokoli, semizotu gibi sebzeler). Antioksidan özelliklerinden faydalanmak için bol bol sebze ve meyve tüketin.

Her akşam 1 kadeh kırmızı şarap için; eğer içki ile aranız iyi değilse çekirdekli kırmızı üzüm (kuru da olabilir) yiyin.

Menopozun ve kemik erimesinin etkilerini azaltmak için phytoöstrojen içeren soya yağı ve soya fasulyesi tüketin.

Bitkisel kökenli östrojen hormonu phytoöstrojen içeren besinler tüketmek de özellikle bu yaşlarda çok etkilidir. Soya yağı ve soya fasulyesinde bulunan phytoöstrojen, menopozun kötü etkilerini azaltır, kemik erimesini yavaşlatır ve kötü kolesterolü kontrol altına alır.

Kemiklerinizi güçlendirmek için en önemli minerallerden biri de kalsiyumdur. Östrojen takviyesi almayan, menopozdaki bir kadının günlük kalsiyum ihtiyacı 1200 mgdir. En iyi kalsiyum kaynağı süt, peynir ve yoğurt gibi süt ürünleridir. Yeşil yapraklı sebzeler de iyi birer kalsiyum kaynağıdır. Karnıbahar, brokoli, kurubaklagiller, kurutulmuş meyveler, susam, fındık, pekmez kalsiyum içeriği yüksek gıdalardandır. Limon, portakal, çilek, yumurta gibi besinlerde orta derecede, etler ve diğer taze sebze ve meyvelerde ise daha az derecede kalsiyum bulunmaktadır.

Bakım



YÜZ BAKIMI

Ne yazık ki, kozmetik ürünleri cildin sıkılığı ve çizgilerin silikleşmesi için artık eskisi kadar etkili değildir. Biyolojik saat daha hızlı çalışmaya başlamıştır. Ama yine de bazı kozmetik ürünler yüzeysel bir yumuşaklık ve satenimsi bir görünüm sağlar.

Bakım rutininize yani temizlik, nemlendirme, arındırma işlemlerinize düzenli olarak devam edin. Tercih edeceğiniz ürünler aktif içerikler açısından daha konsantre, yoğun kıvamlı, hücre yenilemeyi ve çizgileri hedefleyen türden olmalı.

Eğer kozmetik ürünleri sizi yeterice tatmin etmiyor ve kendinizi mutsuz hissediyorsanız, estetik cerrahi, lazer bakımı, kollajen enjeksiyonu veya botox gibi yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Ama bu konularda iyi araştırma yapın, bilinçli olun ve mutlaka uzman hekimlerle işbirliği yapın. Unutmayın, önce sağlık!

Çene altında iyice beliren gıdığa gelince, dik durun ve o bölgeye dairesel masajlar uygulayın.

Yüzünüzde beliren lekeler için leke açıcı kozmetik ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Çoğalmalarını önlemek için yaz-kış sokağa çıkarken yüksek koruyuculu bir güneş kremi kullanın.

VÜCUT BAKIMI



50 li yaşlarda cilt fazlasıyla nem ihtiyacı içindedir. Nemsizliği giderici yoğun ürünlerle günde birkaç kez nem takviyesi yapın. Özellikle sarkmaya daha çok meyilli olan kol içleri, bacak içleri, göğüsler, karın, kalça ve dizlerinize düzenli olarak masaj yapın ve yoğun içerikli sıkılaştırıcı ürünler kullanın.

Makyaj



Kaş hattınızı ihmal etmeyin. Silikleşmiş bir kaş sizi olduğunuzdan yaşlı ve yorgun gösterir. Eğer kaşlarınız seyrekse bir kaş kalemiyle rötuşlar yapın. Daha sonra çizgilerin doğal görünmesi için kaşlarınızı fırçalayın.

Yüzünüzde lekelenmeler varsa makyajdan önce bir kapatıcıyla onları kamufle edin. Daha sonra fondöten uygulayın.

Yüzünüzü ve göz çevrenizi asla çok pudralamayın, tüm çizgileriniz olduklarından fazlasıyla ortaya çıkar. Şeffaf pudralar tercih edin ve hafifçe uygulayın.

Makyajınızda, donuk ifade veren beyaz; çizgileri daha belirgin hale getiren sarı; yorgun ve soluk bir görünüm veren gri tonlardan kaçının. Abartılı ve yoğun makyaj yerine hafif ve ifadenize aydınlık katacak şeftali, pembe tonları tercih edin


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.